fbpx

SLOVENIJA – WELLNESS AND SPA – TERME SNOVIK

WELLNESS & SPA

TERME SLOVENIJE – WELLNESS & SPA

Slovenija wellness & spa – je leti raskošni zeleni svet šuma, recnih dolina i pašnjaka koji se sa istočnih obronaka Alpa spušta ka Panonskoj niziji i obalama severnog Jadrana.Samo nekoliko desetina kilometara deli večni sneg alpskih vrhova od bujne mediteranske vegetacije slovenackog primorja.

Na tom malom prostoru, povezani odličnim putevima, smešteni su renomirani, besprekorno uređeni primorski, banjskii planinski centri.

SLOVENIJA – WELLNESS & SPA

Slovenija je leti raskošni zeleni svet šuma, recnih dolina i pašnjaka koji se sa istočnih obronaka Alpa spušta ka Panonskoj niziji i obalama severnog Jadrana.Samo nekoliko desetina kilometara deli večni sneg alpskih vrhova od bujne mediteranske vegetacije slovenackog primorja. Na tom malom prostoru, povezani odličnim putevima, smešteni su renomirani, besprekorno uređeni primorski, banjskii planinski centri.

TERME SNOVIK

Slovenija-wellness & spa. Terme Snovik su novoizgrađen banjsko-termalni kompleks koji sadrži apartmansko naselje , otorene bazene i vodeni park, zatvorene termalne bazene i izuzetan welness centar. Kompleks se nalazi u Tuhinjskoj dolini, na putu između Kamnika i Celja. Udaljenost od polazne stanice gondole u Krvavecu iznosi 28km.

Razvoj projetka pomogla je Evropska Unija, a naselje i teme koje su izgrađene i konačno završene 2007. godine posebnu pažnju posvećuju ekologiji i održivom razvoju. Svi apartmani su rađeni od prirodnih materijala, izuzetno su prostrani i kvalitetno opremljeni, a karakteriše ih što imaju ugrađene sistme pametnih kuća. Apartmansko naselje se sastoji iz osam apartmanskih kuća, koje nose imena po vrstama drveća (Bor, Smreka, Vrba..). Smeštajni kapaciteti su raznoliki, od dvokrevetnih soba, preko dvokrevetnih, četvorokrevetnih, petokrevetnih, pa sve do šestokrevetnih, sedmokrevetnih i osmokrevetnih apartmana.

Tokom leta gostima su na raspolaganju otvoreni bazeni i mini vodeni park, dok se u zatvorenom delu, koji radi tokom cele godine, nalaze bazeni, jakuzzi, delovi sa vodenom masažom, kao i wellnes centar i centar za profesionalnu masažu. Wellness centar sadrži finske saune, tursko kupatilo, kadu sa termalnom vodom, ledenu saunu i drvene ležaljke za relaksaciju, a gostima se u periodima odmora uz relaksirajuću muziku služi voće i čaj.

Temperatura vode u otvorenom bazenu je 29 stepeni, a u zatvorenim bazenima ona iznosi 32 stepena. Voda je izuzetno bogata mineralima, pre svega kalcijumom i magnezijumom, pa je preporučljiva i za piće.

Apartmansko naselje je kategorije 4* a radi krajolika u kojem se nalazi nazvano je „Kućice na kraju šume“. Nalazi se iznad termalnog kompleksa.  74 apartmana i 31 dvokrevetnih soba pruža kvalitetan boravak i divan pogled na zelenu dolinu i planine. Opremljeni su savremenim nameštajem.

Svi apartmani imaju balkon ili terasu s pogledom na ceo termalno-rekreacioni kompleks. Apartmani su klimatizovani, kreveti su opremljeni bio ulošcima, u kuhinji je šporet sa  staklo-keramičkom pločom i visokokvalitetnim kuhinjskim inventarom, kupaonica ima tuš kabinu, bide i fen za kosu. Sitni dodaci stvaraju ugođaj i toplinu boravka. Svi apartmani rade po sistemu inteligentnih soba, što znači automatsko uključenje i isključenje svih grejanih tela i električke struje, objekt se otvara ključ karticom.

Nameštaj je od jasenovog drveta koji je karakterističan za taj deo Slovenije. Kako bi u apartmanima što bolje osetili duh doline u okolini, u apartmanima su postavljene fotografije iz života u Tuhinjskoj dolini.

Kućice su napravljene tako da je njihova pozicija u maksimalnoj meri prilagođena prirodnoj konfiguraciji terena. U hladovini iza apartmana nalaze se parkirališta, a unaokolo je zelenilo, cvetne gredice, cvetni vrt i igralište za decu.