fbpx

CRNA GORA – WELLNESS & SPA

Naslovna strana WELLNESS & SPA CRNA GORA – WELLNESS & SPA

WELLNESS & SPA

CRNA GORA – WELLNESS & SPA

Crna Gora – biser Mediterana, po mnogo čemu posebna, smeštena je na jugu Jadranskog mora. Kao retko gde, na tako malom prostoru, može se pronaći toliko prirodnog bogatstva, lepote, pitomih plaža, bistrih jezera, brzih reka i predivnih planina. More, jezera, kanjoni, planine omogućavaju da svako pronadje najbolji način da se kvalitetno odmori.

U jednom danu, radoznali putnik može sebi priuštiti jutarnju kafu na jednoj od mnogobrojnih plaža Budvanske rivijere. Ručak uz pesmu ptica na Skadarskom jezeru. I večeru uz ognjište na obroncima velelepne planine Durmitor. Sve to odlikuje Crnu Goru kao turističku destinaciju koja ima dosta toga da pruži.

Burna istorija ove male države, ostavila je za sobom neprocenjivo blago, koje se ogleda u istorijskim spomenicima širom ove ponosne zemlje. Plavo more sa nepreglednim plažama, nemirne vode bistrih reka i predivni planinski masivi. Pomešani sa duhovima prošlih vremena, udahnuli su Crnoj Gori sve što je potrebno za jedan nezaboravan odmor.

Crna Gora je ekološka država. Tom činjenicom zauzima primarno mesto na turističkim mapama.

Mnogobrojni sunčani dani u letnjim mesecima i velika količina snega u zimskom periodu, odredjuju dva najzastupljenija oblika turizma u Crnoj Gori: primorski – letnji i zimski – rekreativni. Crnogorski gradovi protkani arhitekturom raznih perioda oduzimaju dah i na trenutak vraćaju u vreme kada su nastajali.

Svojim manifestacijama, kojih ima u izobilju, turistima omogućavaju upoznavanje sa tradicijom i običajima. U poslednje vreme, prateći svetske trendove, u Crnoj Gori razvijaju se ekstremni sportovi u kojima mogu uživati i turisti.