fbpx

SLOVENIJA – WELLNESS AND SPA – TERME PTUJ

WELLNESS & SPA

TERME SLOVENIJE – WELLNESS & SPA

Slovenija wellness & spa – je leti raskošni zeleni svet šuma, recnih dolina i pašnjaka koji se sa istočnih obronaka Alpa spušta ka Panonskoj niziji i obalama severnog Jadrana.Samo nekoliko desetina kilometara deli večni sneg alpskih vrhova od bujne mediteranske vegetacije slovenackog primorja.

Na tom malom prostoru, povezani odličnim putevima, smešteni su renomirani, besprekorno uređeni primorski, banjskii planinski centri.

SLOVENIJA – WELLNESS & SPA

Slovenija je leti raskošni zeleni svet šuma, recnih dolina i pašnjaka koji se sa istočnih obronaka Alpa spušta ka Panonskoj niziji i obalama severnog Jadrana.Samo nekoliko desetina kilometara deli večni sneg alpskih vrhova od bujne mediteranske vegetacije slovenackog primorja. Na tom malom prostoru, povezani odličnim putevima, smešteni su renomirani, besprekorno uređeni primorski, banjskii planinski centri.

TERME PTUJ

Slovenija-wellness & spa. Ptuj, najstariji slovenački grad, muzej je u malom. Većinu centralnog dela grada čine zaštićeni spomenici, i zato se Ptuj naziva i riznicom milenijuma. Ovde je svoje oštrice brusila rimska legija, a novi dom je na ovom mestu našla slovenska duša.

U srednjem veku Ptuj je bio značajan trgovački grad, a za vreme Habzburga grad lagodnog života… Kažu da ako bilo gde u centru grada probušite rupu u tlu, mogli biste da padnete pravo u njegove podzemne hodnike.Danas u Termama Ptuj sebi možete da priuštite odmor u stilu starih Rimljana. Spuštanje niz najveći tobogan u Sloveniji, igranje golfa u prelepoj prirodi, obilazak najstarijeg vinskog podruma, istraživanje najstarijeg slovenačkog grada, ples sa kurentima u gradu karnevala…

Posetite najstariji slovenački grad, riznicu milenijuma. Zabavite se u gradu karnevala, posetite najstariji vinski podrum i još ponešto …