fbpx

Bugarska letovanje 2023 – Zlatni Pjasci su najpoznatije letovalište na severu bugarske crnomorske obale, nedaleko od Varne, sa veoma lepom peskovitom plažom.

 

Istorija

Legenda govori da su pirati ovde iskopali ogromno zlatno blago, ali zemlja ih je kaznila i sve pretvorila u divan zlatan pesak. Hoteli su većinom novoizgradjeni ili renovirani, a neki od njih pripadaju velikim svetskim hotelskim lancima. Većina ima spa centre sa bazenima sa termomineralnom vodom i bogate sadržaje.

Zlatni Pjasci

Destinacija je najviše posećena u periodu od maja do oktobra, a prirodni faktori (čist vazduh, blaga klima, morska voda, mineralni izvori i lekovito blato) čine Zlatne Pjaske rado posećno odredište tokom cele godine. Letovalište ima mnoštvo prijatnih restorana sa tradicionalnom bugarskom i internacionalnom kuhinjom, restorana na plaži koji nude raznovrsne riblje specijalitete, mnoštvo kafića i butika.

Aktivni odmor

Ljubitelji aktivnog odmora imaju različiteb mogućnosti: jahting, skijanje na vodi, baloni, surfovanje, banane, Jet ski i padobrani. Ovde se nalazi najveći centar za ronjenje na bugarskoj obali – „Padi“, kao i najveći Aqua park što čini ovo letovalište primamljivim za porodični odmor.

Elenite se nalazi u mirnom delu zaliva na velikoj peščanoj plaži okružen zelenilom. Udaljen je oko 8,5km od Sunčevog Brega i oko 40km od Aerodroma Burgas.

 

Elenite letovanje 2023 – sa Svetim Vlasom, najluksuzniji deo ponude u zoni Sunčevog Brega. Idealan je za porodice sa decom pošto komplaks ima svoj Aqua park kao i za ljubitelje prirode zelenila. Ulazak u more je postepen.

Sunčev Breg je smešten u južnom delu crnomorskog primorja. Pruža se duž prelepog, polukružnog zaliva okrenutog ka istoku. U zaleđini grada se završava impozantni venac balkanskih planina i stvara prelep ambijent. Na jugu se nalazi antički grad, Nesebar.

Bugarska letovanje 2023

Tokom godine u samom gradu boravi jako mali broj stanovnika ali tokom letnjih meseci na hiljade turista poseti ovaj gradić koji se proteže duž plaže duge više od pet kilometara.

Grad sa istorijom dugom više od 2.500 godina nalazi se na malom poluostrvu i povezan je sa kopnom samo dugim zemljouzom. Stari grad Nesebar pod zaštitom je UNESCO. Udaljen je 35km od Burgasa i 2km od Sunčevog Brega. Romantična atmosfera grada – stare kuće, mali trgovi, brojni ljupki restorani, galerije, kafei i uske ulice sa kaldrmom, učiniće vaš boravak nezaboravnim.

Bugarska letovanje 2023

Grad se sastoji od starog i novog dela. Veličanstven stari grad predstavlja muzej u kojem se nalaze ostaci 40 crkava iz različitih perioda istorije. Novi deo grada prostire se na dve peskovite plaže od kojih ga jedna (dužine 8km) spaja sa hotelskim kompleksom Sunčev Breg.

Bugarska letovanje 2023: Bugarska – zauzima središnji deo istočne polovine Balkana. Svojim istočnim delom izlazi na Crno more, sa severa se graniči sa Rumunijom i najvećim delom granica je Dunav, sa zapada sa Srbijom i Makedonijom, a južnu granicu deli sa Grčkom i Turskom.

Opšte karakteristike

Bugarska je jedinstvena zemlja po svojim prirodni i geografskim karakteristikama. Planine su više u odnosu na planine u drugim Balkanskim zemljama. Hidrotermalnih i minerlanih izvora ima mnogo više nego u drugim zemljama. Doline i kotline su pretvorene u velike cvećnjake, kakvi se retko sreću u Evropi.

Bugarska letovanje 2023

Ono po čemu je Bugarska postala poslednjih godina je brzina kojom se turizam razvija. To se vidi kako duž obale Crnog mora tako i na planinama. Duž celog primorja smenjuju se peščane plaže, čisto more, kvalitetni hoteli i sadržaji, u atmosferi vekovne tradicije.

Izbor hotela koje preporučujemo pogledajte OVDE

Bugarska letovanje 2021

Bugarska letovanje 2023