fbpx

ITALIJA ZIMOVANJE

Andalo Tretino je smešten na visoravni Paganella na 1,309 m nadmorske visine. Nudi brojne mogućnosti za zimski turizam i glavni je turistički centar Trentina. Brojni sportski objekti kao što su fudbalski tereni, teniski tereni i mini golf, učiniće skijanje u Andalu nezaboravnim. Moderne žičare i više od 50 km skijaških staza različitih težina zadovoljiće sve potrebe, kako onih starijih i iskusnijih, tako i onih najmlađih.

Madona di Campiglio elitno odredište “kraljevske prošlosti” smestilo se u dolini Rendena na 1520 m nadmorske visine, u podnožju masiva Adamello-Brenta. Bogato stogodišnjom borovom šumom, nekada je bilo lovište Habzburgovaca. Sin habzburškog cara pretvorio je selo u važno turističko središte, koje je postalo poznato u celom svetu. Bogat izbor zabave i noćnog života, uz oko 72 kilometara perfektnih staza Madonnu di Campiglio čini najomiljenijim sastajalištem milanskog i svetskog jet-seta.

Nadmorska visina:1520 m
Ski staze: cca 72 km (1520 – 2500 m/nv)
Pristup: Beograd – Ljubljana – Venezia – Udine – Padova ovest –
Bassano – Interponto doganele – Brennero – San Michele al
Adige – Madonna di Campiglio / cca 990 km

 

Livigno je poznato Italijansko skijaliste ususkano izmedju dva masiva,na samoj granici sa Svajcarskom. Ima ukupno 115 staza. Preporucuje se pocetnicima,srednjim skijasima I idealno je za porodicno skijanje. Interesantno je to sto je Livigno bezcarinska zona I ovde je soping nezaobilazan. Mesto ima puno sadrzaja:prodavnice,restorani,kafici, klubovi.

Bormio je mali alpski gradić, koji je smešten u regiji Alta Valltelina na 1220 metara okružen s 3 oštra masiva, sa preko 40 km staza. Bormio je odavno poznat po svojim kupalištima i termalnim kupkama pa su se u Bormiu odmarali i opuštali čak i Rimljani i poznate ličnosti poput Leonarda Da Vinčija. Nudi mnoštvo sportskih aktivnosti tako da možete uživati u ekstremnim, ali i manje ekstremnim sportovima, dok će Vas gastronomska ponuda sigurno oduševiti. Zbog velikog broja crvenih i crnih staza, Bormio je svakako preporuka za iskusne skijaše.

Cortina d’Ampezzo je olimpijsko mesto i jedno od najpoznatijih skijaških centara u Italiji. Nalazi se u Dolomitima. Između Folzarego i prelaza Tre Croci čaka ima ukupno 160 km skijaških staza. Skijaši mogu uzivati na pet različitih skijališta: Faloria, Mietres, Tofana / Valle Sacrepes, Folzarego i 5 Tori. Skijaški centar Cortina d’Ampezzo je uključen u sistem SUPERSKI DOLOMITI. Osim odličnog skijanja Cortina d’Ampezzo nudi kvalitetan apres-ski život (trgovine, restorani, barovi, diskoteke, dvorana za tenis, bazen).

Kronplatz (Plan de Corones) je skijalište koje se nalazi u Dolomitskim Alpima Južnog Tirola na granici s Austrijom i alpskim centralnim masivom. Austrijski uticaj ovde je vrlo jak, pa meštani često bolje govore nemački od italijanskog, a svi natpisi su dvojezični. Skijalište je smešteno na visini od 975 do 2.275 m, okruženo s 13 turističkih mesta od kojih su najpoznatija Bruneck/Brunico, St. Vigil/San Vigilio (najmondenskiji i u proseku najskuplji jer je na samim stazama), Olang/Valdaora, Reischach/Riscone, Rasen/Rasun, St. Georgen/ San Giorgio i St. Lorenzen/Lorenzo. S činjenicom da ima više od 300 sunčanih dana u godini i preko 100 km besprekorno uređenih staza spada u jedno od lepših skijališta u ovom delu Italije. Staze su uglavnom izuzetno široke i pravilnog nagiba, pa su idealne za početnike, porodice sa decom i rekreativce. U mnogobrojnim restoranima možete se odmoriti, prezalogajiti ili jednostavno uživati u prelepoj panorami. Prepoznatljiv znak Kronplatza na samom vrhu je i zvonjava najvećeg zvona u Alpima, „Concordia 2000“, koje je teško 18.100 kg, a sa prečnikom od 3 m u najširem delu.

Kombinacija tipičnog Italijanskog alpskog sela i vrhunskog mondenskog skijališta, povezana sa mestima Folgarida i Madonna Di Campiglio. Donji deo Marilleve se nalazi na 900 m/nv, dok se gornji nalazi na 1400 m/nv, odakle svi liftovi vode na skijališta Madonna di Campiglio i Folgaride. Odličnu komunikaciju između ova dva dela garantuje 12 High Speed gondola.

Nalazi se na granici između Lombardije i Trentino Alto Agide,okružen predivnim planinama Adamello Presonella,Ortes Cevedale i Brenta.Glečer Presena gde žičara vodi na visinu od 3069 m/nv stalno je pokriven snegom što omogućava skijanje tokom čitave godine.

Skijalište Val Gardena/Alpe di Siusi, jedno od četiri povezana u Sella Ronda turu, ima najviše staza u celom Dolomiti Superski kompleksu – čak 176 km! Ako se uzme u obzir mogućnost skijanja na susednim skijalištima Alta Badije, Val di Fasse i Arabbe/Marmolade s kojima je Val Gardena povezana, navedeni broj će premašiti 500 km staza Skijalište se sastoji od dva dela, Val Gardene i Alpe di Siusija, povezanih jednim skipassom i autobuskom vezom. Val Gardenu čine tri mesta: Selva, St. Cristina i Ortisei; dok Castelrotto, Siusi i Fié pripadaju u Alpe di Siusi. Dolina je naseljena autohtonima Latinima, a primećuje se i germanski uticaj pa su svi nazivi trojezični. Što se tiče staza, ima ih za sve ukuse. Od početničkih plavih u dolini, preko izazovnijih crvenih do crnih takmičarskih mitova poput staze Saslong iznad St. Cristine.