fbpx

WELLNESS & SPA – SRBIJA – SLOVENIJA – MAĐARSKA – CRNA GORA – HRVATSKA

Povezujući Zapad i Istok vekovima, Srbija je zemlja u kojoj se susreću i prepliću civilizacije, kulture, vere, klime i reljefi. Nalazi se u centralnom delu Balkanskog poluostrva, u jugoistočnoj Evropi. Severni deo pripada srednjoj Evropi, a geografski i klimatski delom je i mediteranska zemlja.

Srbija je kontinentalna zemlja, ali kao zemlja na Dunavu ima vezu i sa udaljenim morima. Srbija je raskrsnica Evrope i geopolitički važna teritorija.

Međunarodni putevi i železničke pruge, koji prolaze dolinama njenih reka, čine najkraću vezu između zapadne Evrope i Bliskog istoka. Od poljoprivrednih predela Panonske nizije na severu, preko plodnih rečnih dolina i brda pod voćnjacima u Šumadiji. Reljef Srbije dalje prema jugu postepeno prelazi u planinski, bogat kanjonima, klisurama i pećinama, kao i očuvanim šumama.

Planinske lepotice, nacionalni parkovi, reke i jezera, pružaju odlične lokacije za aktivan odmor u prirodi – od lova i ribolova do ekstremnih sportova. Srbija je mnogo puta u svojoj viševekovnoj bogatoj istoriji bila u središtu svetske i evropske pažnje. Potpuno nesrazmerno svojoj veličini, ekonomskoj moći i broju stanovnika.

Mnoge lekcije o hrabrosti, rodoljublju i borbi za slobodi mogu da se nauče u Srbiji, na svakom koraku kroz njene gradove i predele. Kulturno-istorijska baština Srbije počinje praistorijskim arheološkim nalazištima i antičkim nasleđem. A najbogatija je srpskim srednjovekovnim crkvama i manastirima, od kojih su neki uvršćeni i u svetsku UNESCO kulturnu baštinu.

U Srbiji se tokom cele godine organizuju mnogi kulturni, zabavni, tradicionalni i sportski događaji, pokazujući kreativnu snagu i duhovno zdravlje ove zemlje. Danas je Srbija savremena evropska demokratska država, na putu ka članstvu u Evropskoj Uniji. U njoj kojoj svakodnevno borave raznolike grupe turista – od mladih bekpekera do učesnika kongresa i sajmova.

Slovenija je leti raskošni zeleni svet šuma, recnih dolina i pašnjaka koji se sa istočnih obronaka Alpa spušta ka Panonskoj niziji i obalama severnog Jadrana.Samo nekoliko desetina kilometara deli večni sneg alpskih vrhova od bujne mediteranske vegetacije slovenackog primorja. Na tom malom prostoru, povezani odličnim putevima, smešteni su renomirani, besprekorno uređeni primorski, banjskii planinski centri.

Ova mala država je jedna od najstarijih zemalja Evrope, nalazi se u sredini kontinenta u Srednjoj Evropi. Mađari govore jezik i predstavljaju kulturu koja se razlikuje od svih ostalih u regiji. Ovo obeležje je oduvek bilo izvor ponosa i konflikta već više od 1100 godina.

Ovo je zemlja – koja se može hvaliti jednim od najlepših gradova. To je Budimpešta, „dragulj Dunava“ – gde se jedni pored drugih mogu naći iskopine iz rimskih vremena stara 2000 godina i turski spomenici stari 400 godina. Tu se nalazi najveće jezero Srednje Evrope – Balaton, koje pruža prirodni raj za svoje posetioce – gde iz dubine potiče više stotina izvora sa lekovitom vodom

Međutim treba pomenuti još jednu stvar, zbog koje se posetioci vraćaju, a to je legendarno mađarsko gostoprimstvo.

Crna Gora – biser Mediterana, po mnogo čemu posebna, smeštena je na jugu Jadranskog mora. Kao retko gde, na tako malom prostoru, može se pronaći toliko prirodnog bogatstva, lepote, pitomih plaža, bistrih jezera, brzih reka i predivnih planina. More, jezera, kanjoni, planine omogućavaju da svako pronadje najbolji način da se kvalitetno odmori.

U jednom danu, radoznali putnik može sebi priuštiti jutarnju kafu na jednoj od mnogobrojnih plaža Budvanske rivijere. Ručak uz pesmu ptica na Skadarskom jezeru. I večeru uz ognjište na obroncima velelepne planine Durmitor. Sve to odlikuje Crnu Goru kao turističku destinaciju koja ima dosta toga da pruži.

Burna istorija ove male države, ostavila je za sobom neprocenjivo blago, koje se ogleda u istorijskim spomenicima širom ove ponosne zemlje. Plavo more sa nepreglednim plažama, nemirne vode bistrih reka i predivni planinski masivi. Pomešani sa duhovima prošlih vremena, udahnuli su Crnoj Gori sve što je potrebno za jedan nezaboravan odmor.

Crna Gora je ekološka država. Tom činjenicom zauzima primarno mesto na turističkim mapama.

Mnogobrojni sunčani dani u letnjim mesecima i velika količina snega u zimskom periodu, odredjuju dva najzastupljenija oblika turizma u Crnoj Gori: primorski – letnji i zimski – rekreativni. Crnogorski gradovi protkani arhitekturom raznih perioda oduzimaju dah i na trenutak vraćaju u vreme kada su nastajali.

Svojim manifestacijama, kojih ima u izobilju, turistima omogućavaju upoznavanje sa tradicijom i običajima. U poslednje vreme, prateći svetske trendove, u Crnoj Gori razvijaju se ekstremni sportovi u kojima mogu uživati i turisti.

Hrvatska (službeni naziv: Republika Hrvatska) evropska je država, geografski smeštena na prelazu iz Srednje u Jugoistočnu Evropu. Hrvatska se graniči na severu sa Slovenijom i Mađarskom, na istoku sa Srbijom, na jugu i istoku s Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom. S Italijom ima morsku granicu. Tokom hrvatske istorije najznačajniji kulturni uticaji dolazili su iz srednjoevropskog i sredozemnog kulturnog kruga.

Zastanite na trenutak, utišajte buku  i učinite nešto više za sebe. Rezervišite  odmor u kom ćete probuditi uspavanu energiju. Najbolji spa hoteli u regionu. Širok izbor Spa usluga: masaza, tretmana, sadražaja koji će vam pomoći da za trenutak dođete sebi i osvežite se.

Wellness & Spa hedonizam za sva vaša čula

Bazeni, slane sobe, turska i finska kupatila, u drugi spa sadržaji pomoći će da bar za trenutak napravite balans tela i duha!