fbpx

HRVATSKA LETOVANJE 2023

Letovanje-Hrvatska- Istarsko poluostrvo, smešteno na krajnjem zapadu Hrvatske, oduvek je blio poseban kraj. Takva je i turisticka regija Istre koju čini samo jedna, Istarska, županija, ali po posecenosti uverljivo prva turisticka županija Hrvatske.

Posebnost Istre proizlazi iz njenog položaja. Istarske pešcane plaže idealna su mesta za malu decu i neplivače zbog blagog ulaza u more, koje je kristalno čisto i pruža ugodan osećaj. Istra obiluje peščanim plažama i slikovitim uvalama od kojih zastaje dah!

Letovanje-Hrvatska Za razliku od Istre i Dalmacije, koje su znatan deo istorije bile pod stranom vlašću, područje Kvarnera još je od ranog srednjeg veka pod upravom hrvatskih vladara. Zbog toga se ovaj deo Hrvatske ističe brojnim spomenicima autohtone hrvatske kulture.

Posebnu ulogu u tome imala je aristokratska porodica Frankapan čiji su dvorci i tvrđave i danas uglavnom očuvani duž čitavog Kvarnera i gorja.

Letovanje-Hrvatska-Dalmacija zauzima krajnji jug Hrvatske pa gde preovladava sunce, toplo mora, masline, vino, ribe, pesma, slikovita naselja s kućama od kamena, jednom rečju pravi iskonski Mediteran.

 

Letovanje-Hrvatska. DUBROVNIK, na samom jugu Hrvatske i Dalmacije, grad je jedinstvene, svetski poznate spomeničke baštine i lepote, te jedan od najatraktivnijih i najpoznatijih gradova Sredozemlja. „Bijeli grad“ je u kamenu opasan gotovo 2 km dugačkim dubrovačkim zidinama, kulama, tornjevima, podeljen Stradunom, a štiti ga Sv.Vlaho, glavni zaštitnik Dubrovnika.

Kao turistički centar, Dubrovnik je grad prelepih šljunkovitih plaža, ali i divljih južno-dalmatinskih grebena i grad koji Vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Letovanje-Hrvatska. Brojna hrvatska ostrva zbog svoje lepote mame veliki broj turista u špicu sezone, ali dolazak u avgustu ili septembru može biti odličan izbor. Već su brojni strani mediji pohvalili Jadran kao odličan izbor za idilično letovanje. Britanski Guardian preporučuje posetu hrvatskim ostrvima tokom letnje sezone, kada je idealno vreme za uživanje u toplom moru, starim gradovima i fantastičnoj hrani.

Istra, Kvarner, Dalmacija, Dubrovnik, Hrvatska ostrva. Letovanje na najlepšim hrvatskim destinacijama. Letovanje u Hrvatskoj

Hrvatska leto 2023