fbpx

TERME SLOVENIJE – WELLNESS & SPA

Slovenija-wellness & spa. Terme Radenci – Možda vam je poznata Radenska, jedna od najboljih mineralnih voda čiji su zaštitni znak tri srca? Njena lekovita svojstva otkrivena su u 19. veku i već tada su je iz zdravstvenih razloga pili velikodostojnici na carskom dvoru u Beču i u Vatikanu. Njen dom je baš ovde, u Radencima, na severoistoku Slovenije.

Radenci nisu poznati samo po tradiciji zdravstvenog turizma dužoj od jednog veka, već i po veoma prijatnoj klimi, jer su više od 250 dana u godini obasjani suncem. Sunčani dani zajedno sa lekovitom vodom u život svakog unose optimizam i vitalnost.

Nakon osveženja u Banji Radenci, gosti mogu uživati u miru u prelepom banjskom parku, mogu da obidju vodenicu na reci Muri, zavire u pčelarski muzej ili probaju odlične šampanjce koje sa predanošću neguju u podrumu u Gornjoj Radgoni.

Slovenija-wellness & spa. Moravske toplice nalaze se na samom severoistoku Slovenije. Iz dubine od gotovo 2.000 metara uspinje se prirodna i jedinstvena crna termomineralna voda pogodna za lečenje različitih reumatskih i kožnih obolenja.

Prirodni uslovi Moravskih toplica idealni su za programe opuštanja i vraćanja životne snage. Crna termalna voda osim osim terapeutskog efekta, oživljava i osvežava telo, poboljšava i ubrzava prokrvljenost i smanjuje nervnu napetost. Uživajte u najsavremenije uređenim hotelima, kao i u nizu očuvanih elemenata stare prekomurske arhitekture. Doživite Moravske Toplice…

Možete da se opustite u wellnessu, da budete razigrani u vodenom svetu, aktivni na biciklu kroz predivnu prirodu ili odigrati partiju golfa na najdužem terenu u Sloveniji.

Slovenija-wellness & spa- Terme Olimia odavno su poznate kao odlično turistička mesto za radoznale, avanturističke i gastronomske turiste koji vole pogledati i preko ruba bazena i priuštiti sebi zanimljiv odmor. Na otkrivanje lepote mjesta koje okružuje mozaik predalpskog gorja, vinogradarskih brežuljaka, ravnica uz Sutlu i na otkrivanje tradicije možete se uputiti pjške ili biciklom po uređenim pešačkim i biciklističkim stazama.

Na prestižnom takmicenju u kategoriji manjih mesta, Olimje je 2009. God osvojilo ZLATNU MEDALJU! Izuzetno kulturno bogatstvo, netaknuta priroda, raznolika turistička ponuda i ljubazni stanovnici privlače brojne posetioce. Još i dan danas franjevački redovnici njeguju i čuvaju tajne drevne medicine i rado pokažu radoznalom posetiocu obnovljene samostanske prostore.

Olimje je pravi raj za igrače golfa. Sledeca posebnost je svakako čokolada iz Olimja i vrhunska vina koja se nude gostu uz brojne lokalne kulinarske specijalitete.

Terme Čatež su vodeća destinacija u Sloveniji po sadržajima na vodi, hotelskim i bazenskim kompleksima i nalaze se izmedju dve reke Save i Krke, u podnožju planine Gorjanci. U samom kompleksu pored hotelskih kapaciteta, nalaze se i Letnja i Zimska Termalna rivijera, restoran, kafeterija, pab, casino, kamp, samoposluga, info centar i ostali sadržaji. U neposrednoj blizini su gradić Brežice i zamak Mokrice, od Ljubljane su udaljene oko 90 kilometara.

Slovenija-wellness & spa. Termalni centar Laško se nalazi na 10 tak km od Celja, u parku pokraj reke Savinje, blizu staroga grada i brda prikladnog za šetnje. Prirodni resursi termalnog centra Laško jesu isotermične vode sa temperaturama od 32oC do 35oC.

Omogućava svojim gostima upotrebu usluga Kluba Zdravlje gdje ima više od 500 m2 raznih sauna: rimska sauna, turska sauna «1001 noć», razne finske saune: klasična, sa kristalima, hromoterapeutska – terapija sa bojama i aquaviva sauna – aromatska terapija.

Moguće je isprobati bazen sa masažom, bazen sa termalnom vodom, zonu za opuštanje, solarijum, fitness sa kardiolinijom Tu je i centar za lepotu sa raznim tretmanima za lice i tijelo, usluge pedikra i manikira, razne masaže kao što su anticelulitna, aromatska, reflektivna, shiatsu, Ayuveda, masaža sa toplim kamenima, indijansku masažu i masažu glave. Rekreacija i sport su dva bitna faktora za zdravlje.

Terme Laško su kompletno opremljene te su gostima na raspolaganju: otvoreni i zatvoreni bazeni sa termalnim vodama i masažama, dvorane za vežbe tokom jutarnjih sati i bazen sa termalnom vodom, tokom popodnevnih sati kada kompetentne i stručne osobe vode programe za rekreaciju, wirphool kade, tenis tereni i stolovi za ping pong, lov divljači i ribolov ili samo piknik u prirodi, a nakon svega , u večernji satima gosti mogu uživati u kulturnim programima i koncertima.

U grupama uz instruktore moguće je priključiti se treninzima joge, hromoterapije i meditacije.Termalni centar Laško smješten je na poziciji odakle se s lakoćom stiže do starog grada Laško i Laško Manor, do dvorca Tabor gdje se nalaze restoran, vinarija i sala za venčanja, može se posetiti pivara Laško, crkva Marijegraške sa freskama iz XVI veka ili samo šetati okolnim brdašcima.

Slovenija-wellness & spa. Terme Dolenjske Toplice imaju bogatu tradiciju jednog od najstarijih lečilišta u Evropi. Termalni izvori i prijatna okolina slikovite i vinogradima prekrivene doline Krke vekovima privlače brojne goste… Izvor ove termalne vode je pomalo mineralizovan i ima temperaturu ljudskog tela, tako da izmedju ostalog, sluzi i za lecenje reumatskih tegoba, stanja posle povreda, operacija.. Wellnes centar Balnea koji se nalazi na rubu prekrasnog parka lečilišta, predstavlja kraljevstvo osvežavajućih kupki, oporavljajućih masaža, okrepljujućih sauna i neprekidnog užitka.

Slovenija-wellness & spa. Terme Rogaška Slatina je banjsko odmaralište i lečiliste visokog ranga, ne samo u Sloveniji, vec i u celom regionu. Rogaška Slatina je smeštena uz samu granicu sa Republikom Hrvatskom, 108 km od Ljubljane, 80 km od Zagreba, dok je najbliži veći gradu u Sloveniji, Celje, udaljeno svega tridesetak kilometara.

Činjenica da ovo mesto već 400 godina privlači posetioce govori jasno o kvalitetu mineralnih voda koje tu izviru. U prošlosti su banju često posećivale ličnosti iz političko-vladajućih i kulturno-umetničkih krugova nekadašnje Austrijske carevine i Kraljevine Jugoslavije (Franc Ferdinand, kralj Petar, Franc List). Svetski poznata voda “Donat Mg“, koja izvire na dubini od 280 m do 600 m, jeste osnov nastanka i razvoja Rogaške Slatine.

Zbog visokog sastojka magnezijuma i drugih minerala blagotvorno deluje na ljudski organizam. Svojim hotelima visoke kategorije, dobro opremljenim wellness centrom “Vis Vita”, otvorenim i zatvorenim kompleksom termalnih bazena “Rogaška Rivijera” i stručnim lekarskim timom, Rogaška Slatina pruža posetiocima ugodan odmor, kao i dobar medicinski tretman. Udaljenost od Beograda 481 km.

Slovenija-wellness & spa. Terme Šmarješke Toplice – U Šmarješkim Toplicama, pod okriljem zelenih suma, nalazi se najsavremenije slovensko termalno lečilište. Ono predstavlja vodeći rehabilitacioni centar u Sloveniji sa programima oporavka nakon teškoća i bolesti srca i krvotoka, stanja nakon povreda itd.

Inače, ponos ovog mesta je stari otvoreni bazen koji je u potpunosti napravljen od drveta, smešten iznad izvora termalne vode i još od davnina je veoma poznat kao iscelitelj srca i umorne duše. Hotelski kompleks okružuje prostrani park kroz koji vodi botanički put. Takođe je vrlo prijatno boraviti i u samom hotelskom kompleksu – preko dana gosti se mogu družiti u aperitiv baru, a u toplijim mesecima uživati na lepo uređenoj hotelskoj terasi.

Otočec – Retki su trenuci kada se može osetiti duh prošlosti isprepleten sa ritmom sadašnjosti. Hotel Grad Otočec sa svojim obnovljenim enterijerom u duhu gotike i renesanse omogućava upravo to – celovit doživljav minulih vremena, uz udobnost savremenog komfora, u autentičnom ambijentu srednjevekovnog dvorca, smešten u srcu prekrasne prirode uz smaragdnu reku Krku. Otočec je udaljen 90 km od Ljubaljne i 456km od Beograda.

Slovenija-wellness & spa. Terme Topolšica se nalaze uz sam rub šume okružena brdašcima i netaknutom prirodom. Pogodna je za sve one kojima je potreban odmor od gradske gužve i ubrzanog tempa života. Snaga termalnih voda je još od 16. Veka privlačila ljude , a dana se su to moderne Terme koje mogu potpuno zadovoljiti i zahtevnije goste svojim sadžajima i kvalitetom usluga.

Slovenija-wellness & spa. Ptuj, najstariji slovenački grad, muzej je u malom. Većinu centralnog dela grada čine zaštićeni spomenici, i zato se Ptuj naziva i riznicom milenijuma. Ovde je svoje oštrice brusila rimska legija, a novi dom je na ovom mestu našla slovenska duša.

U srednjem veku Ptuj je bio značajan trgovački grad, a za vreme Habzburga grad lagodnog života… Kažu da ako bilo gde u centru grada probušite rupu u tlu, mogli biste da padnete pravo u njegove podzemne hodnike.Danas u Termama Ptuj sebi možete da priuštite odmor u stilu starih Rimljana. Spuštanje niz najveći tobogan u Sloveniji, igranje golfa u prelepoj prirodi, obilazak najstarijeg vinskog podruma, istraživanje najstarijeg slovenačkog grada, ples sa kurentima u gradu karnevala…

Posetite najstariji slovenački grad, riznicu milenijuma. Zabavite se u gradu karnevala, posetite najstariji vinski podrum i još ponešto …

Slovenija-wellness & spa. Rimske Terme smeštene su u mestu Rimske Toplice. Termalnu vodu kao izvor zdravlja ovde su znali da koriste još stari Rimljani. Oni su još tada znali da su drevni mislioci bili u pravu kada su govorili da samo oni koji znaju da vrednuju svoje zdravlje, umeće stazama da hodaju ponosno i čvrsto“. Ovde ćete ojačati svoje telo i duh kroz programe centara koji prate filozofiju starih Rimljana: Zemlja sauna Varinia, Fitness centar Spartakus.

Slovenija-wellness & spa. Terme Banovci se nalaze na području gde se pre milion godina nalazilo Panonsko more, a danas mnogobrojni termalni izvori. Termalna voda u Termama Banovci bogata je florom i pomaže kod ublažavanja reumatskih tegoba i tegoba postoperativnih stanja, nakon operacija kostiju, zglobova i mišića. Posebnost Terma Banovci je razigranost, gostoljubivost i domaća atmosfera .

Slovenija-wellness & spa. Terme Zreče se nalaze između Maribora i Celja, u severnom delu Slovenije. Kombincija kavlitetnog smeštaja, dobre hrane , prelepe prirode i uživanje u brojnim wellness i spa sadržajima, čine da ova destinacija bude sve više tražena.Za svakog se može naći po nešto,a akcenat je na aktuelnim programima podmladjivanja i Ayurveda energetskim masažama.

Slovenija-wellness & spa. Terme Snovik su novoizgrađen banjsko-termalni kompleks koji sadrži apartmansko naselje , otorene bazene i vodeni park, zatvorene termalne bazene i izuzetan welness centar. Kompleks se nalazi u Tuhinjskoj dolini, na putu između Kamnika i Celja. Udaljenost od polazne stanice gondole u Krvavecu iznosi 28km.

Razvoj projetka pomogla je Evropska Unija, a naselje i teme koje su izgrađene i konačno završene 2007. godine posebnu pažnju posvećuju ekologiji i održivom razvoju. Svi apartmani su rađeni od prirodnih materijala, izuzetno su prostrani i kvalitetno opremljeni, a karakteriše ih što imaju ugrađene sistme pametnih kuća. Apartmansko naselje se sastoji iz osam apartmanskih kuća, koje nose imena po vrstama drveća (Bor, Smreka, Vrba..). Smeštajni kapaciteti su raznoliki, od dvokrevetnih soba, preko dvokrevetnih, četvorokrevetnih, petokrevetnih, pa sve do šestokrevetnih, sedmokrevetnih i osmokrevetnih apartmana.

Tokom leta gostima su na raspolaganju otvoreni bazeni i mini vodeni park, dok se u zatvorenom delu, koji radi tokom cele godine, nalaze bazeni, jakuzzi, delovi sa vodenom masažom, kao i wellnes centar i centar za profesionalnu masažu. Wellness centar sadrži finske saune, tursko kupatilo, kadu sa termalnom vodom, ledenu saunu i drvene ležaljke za relaksaciju, a gostima se u periodima odmora uz relaksirajuću muziku služi voće i čaj.
Temperatura vode u otvorenom bazenu je 29 stepeni, a u zatvorenim bazenima ona iznosi 32 stepena. Voda je izuzetno bogata mineralima, pre svega kalcijumom i magnezijumom, pa je preporučljiva i za piće.

Apartmansko naselje je kategorije 4* a radi krajolika u kojem se nalazi nazvano je „Kućice na kraju šume“. Nalazi se iznad termalnog kompleksa.  74 apartmana i 31 dvokrevetnih soba pruža kvalitetan boravak i divan pogled na zelenu dolinu i planine. Opremljeni su savremenim nameštajem.

Svi apartmani imaju balkon ili terasu s pogledom na ceo termalno-rekreacioni kompleks. Apartmani su klimatizovani, kreveti su opremljeni bio ulošcima, u kuhinji je šporet sa  staklo-keramičkom pločom i visokokvalitetnim kuhinjskim inventarom, kupaonica ima tuš kabinu, bide i fen za kosu. Sitni dodaci stvaraju ugođaj i toplinu boravka. Svi apartmani rade po sistemu inteligentnih soba, što znači automatsko uključenje i isključenje svih grejanih tela i električke struje, objekt se otvara ključ karticom.

Nameštaj je od jasenovog drveta koji je karakterističan za taj deo Slovenije. Kako bi u apartmanima što bolje osetili duh doline u okolini, u apartmanima su postavljene fotografije iz života u Tuhinjskoj dolini.

Kućice su napravljene tako da je njihova pozicija u maksimalnoj meri prilagođena prirodnoj konfiguraciji terena. U hladovini iza apartmana nalaze se parkirališta, a unaokolo je zelenilo, cvetne gredice, cvetni vrt i igralište za decu.

Slovenija-wellness & spa .Usred vinorodnih brežuljaka s vrhunskim vinima koja predstavljaju deo kulinarske ponude, nalaze se Terme Lendava.

Njihova je posebnost jedinstvena parafinska termalna voda koja ima blagotvorno dejstvo na tegobe lokomotornog sastava, a terme imaju tradiciju olakšavanja reumatskih oboljenja, zato su omiljene među starijim posetiocima. Zbog termalne vode i zbog obilja mogućnosti aktivnog odmora, terme često posećuju rekreativni i profesionalni sportisti.

Terme Lendava pružaju mnogobrojne mogućnosti za aktivni odmor, a u okolini je na raspolaganju i mnoštvo više ili manje zahtevnih biciklističkih staza. Aktivni odmor na otvorenom cene i gosti koji terme posećuju zbog blagotvornog dejstva parafinske termalne vode i zdravstvenih usluga.Vodeni park Termi Lendava primeren je za rekreativno plivanje, a posebno su uređene i površine za kupanje za decu.

Terme Slovenija wellness & spa – je leti raskošni zeleni svet šuma, recnih dolina i pašnjaka koji se sa istočnih obronaka Alpa spušta ka Panonskoj niziji i obalama severnog Jadrana.

Veliki izbor spa hotela, i termo mineralnih izvora i raznovrsnim sadržajima učinice vas boravka u termama nezaboravnim.

Terme Olimia, Laško, Čatež