fbpx

KEFALONIJA – LIKSURI – GRČKA LETOVANJE

LETOVANJE RANI BOOKING 2023.

KEFALONIJA

U samom centru Jonskog mora leži ostrvo Kefalonija, veličanstveno, tajanstveno, s bogatim istorijskim i kulturnim nasledjem. Čarobne bele plaže, stotine malih peščanih zaliva, strme stene utopljene u visoke čemprese, maslinjaci, vinogradi i bele usamljene kuće, plaža Mirtos najpoznatija u Jonskom moru, privlače znatiželjnike sa svih meridijana. Na severu ostrva je nekadašnje ribarsko selo Fiskardo, danas stecište svetskog džet-seta, na istoku gradić i luka Sami sa dve svetski značajne pećine, Melisani i Drogarati u blizini, Liksuri – gradić na zapadu koji još nazivaju „malim Parizom Kefalonije“ sa raznobojnim kućama, živopisnim crkvama i lepim trgovima prepunim kafeterija i prelepi glavni grad Argostoli sa najboljim sladoledom u Grčkoj pravljenim od kozijeg mleka… Sve to i još mnogo sto šta drugo su pravi magnet ovog ostrva, najvećeg u Jonskom arhipelagu.

GRČKA OSTRVA

Grčka ostrva su omiljena destinacija za letovanje velikog broja turista. Ono što turiste najviše privlači su fenomenalne plaže, toplo more, ljubazni domaćini, bogata istorija i nezaboravan provod.

LIKSURI

Na zapadu Kefalonije, na nevelikom poluostrvu Paliki, smešten je drugi po veličini grad ostrva, Liksuri. U 19. veku je ovo mesto bilo veoma popularno za letnji odmor, pa se medju gostima našao Rihard Šrtaus. Na žalost, dobar deo istorijskog nasledja je izgubljen u zemljotresu 1953. godine. Ono što u njemu postoji sada je izgradjeno ponovo. U okolini su čarobne plaže i peščane uvale, konforni hoteli svih kategorija i toplo more. Na glavnom trgu mesta su restorani, taverne i kafeterije aod trga, paralelno sa morem, vode dve trgovačke ulice.