fbpx

MIKONOS

LETOVANJE RANI BOOKING 2023.

GRČKA OSTRVA

Grčka ostrva su omiljena destinacija za letovanje velikog broja turista. Ono što turiste najviše privlači su fenomenalne plaže, toplo more, ljubazni domaćini, bogata istorija i nezaboravan provod.

MIKONOS

Plavo i belo, boje Grčke zastave. Snežnobele kućice na usamljenim brežuljcima,desetine crkava, vetrenjače, tirkizne plaže, pesak i plavi krovovi, Mikonos očarava svojom panoramom.

Mikonos, letovalište legenda i pravi grčki Olimp za ljubitelje raskoši. Letnji odmor na Mikonosu je isto što i zimski u Švajcarskoj i odavno je već postao tradicija. Danas ovom ostrvu nije potrebna nikakva reklama a broj turista netradicionalne orijentacije čini ga jednim od najskupljih na planeti. Iako Kikladska ostrva asociraju na visoke nepristupačne planine, Mikonos karakterišu kameniti brežuljci koji su neverovatno harmonično spojeni sa nežnim peščanim uvalama… Na Mikonosu može da se šeta po uskim, krivudavim uličicama izmedju kuća zaslepljujuće beline. To je prirodni kom pleks koji čitavoj Grčkoj daje pečat nestvarne lepote.

Grad Mikonos je sam za sebe znamenitost. Lavirint uskih uličica zadivljuje svojom belinom i lepotom. Ulice su ciljano gradjene kao zaštita od pirata. Grad je veran tradiciji kikladske arhitekture, bez obzira na buran razvoj turističke infrastrukture. U luci su zajedno ribarski čamci i skupe jahte čineći harmoničan sklad i neponovljiv ambijent. Glavna trgovačka ulica Matojani prepuna jue skupih prodavnica, suvenirnica za svačiji ukus, goblena, bele odeće, dragovenosti i vezova sa lokalnim motivima. Stari grad Kastro je smešten na uzvišenju i šetnja po njemu je pravo uživanje. Kvart Mala Venecija (ili Alefkandra) čini skup belih kuća sa plavim balkonima direktno iznad vode, na samoj obali. Vetrenjače su zaštitni znak ostrva. Pet ogromnih stoji na brdu iznad grada a ima ih i u drugim delovima. Već se davno ne koriste. U jednoj od njih je hotel, u drugoj muzej a ostale su prosto spomenici arhitekture. Nekada ih je na Mikonosu bilo 28, do danas je ostalo samo 7.

Autobuski prevoz na ostrvu je jako dobro razvijen, tako da se iz grada brzo i lako stiže do najpoznatijh plaža na ostrvu, kao što je Agios Stefanos.