fbpx

GRČKA OSTRVA LETO 2024

LETOVANJE RANI BOOKING 2024.

GRČKA OSTRVA

Grčka ostrva su omiljena destinacija za letovanje velikog broja turista. Ono što turiste najviše privlači su fenomenalne plaže, toplo more, ljubazni domaćini, bogata istorija i nezaboravan provod.

Grčka može da se pohvali velikim brojem ostrva koje se nalaze u Sredozemnom, Jonskom i Egejskom moru. Po nekim podacima Grčka u svom teritorijalnom sastavu ima oko 1400 ostrva. Od ukupnog broja ostrva samo nekih dvestotinak ostrva je naseljeno, dok su ostala nenaseljena.

Do Grčkih ostrva putnici mogu stići autobuskim, avionskim i sopstvenim prevozom. Osim u slučaju avio prevoza i odabira ostrva koja do kojih se može stići prelaskom mosta, putnici koji se odluče da koriste autobuski ili sopstveni prevoz verovatno će imati potrebu da za prevoz od kopna do ostrva koriste uslugu trajekta. S obzirom na veliki broj Grčkih ostrva trajektne linije u Grčkoj odlično funkcionišu.

Letovanje Grčka 2024.

Među našim turistima najpopularnija Grčka ostrva su Krf, Tasos, Evia, Skiatos, Amuljani, Lefkada, Zakintos, Kefalonija, Krit, Rodos, Santorini, Kos, Ios, Skopelos, Mikonos, Samos, Naksos, Paros, Karpatos, …