fbpx

Nidri je najveći turistički centar ostrva i nalazi se na istočnoj obali. Čini ga dugačka peščana plaža sa besprekorno čistom i toplom vodom. U mestu i na okolnim plažama je veliki izbor hotela, apartmana i privatnih kuća uz koje ide dobra infrastruktura i turistički servis

Nikiana je udaljena svega 10 km od grada Lefkasa. U mestu je mala ali atraktivna plaža, sa sitnim belim peskom i biserno plavičastom vodom. Na kraju naselja je i luka sa čamcima i privatnim jahtama. Ovo mirno mesto ima odlične uslove za tih i opušten odmor. Na plaži su zastupljeni svi sportovi na vodi a brojni hoteli i aprtmani omogućavaju udoban smeštaj.

Idilično ribarsko mesto Agios Nikitas spada medju najlepše na Lefkadi. Udaljeno je od najvećeg ostrvskog grada svega 12 km. U centru je izvanredna peščana plaža, a u zaledju stari maslinjaci. Mesto je prepuno restorana, kafea i taverni. Preporučuje se naročito porodicama sa malom decom zbog čistog i toplog mora i postepenog ukaska u vodu.

Mikros Gialos je jedna od najlepših uredjenih plaža. Dugačka je i smeštena u jugozapadnom delu ostrva oko 35 km od najvećeg grada. U delu oko plaže je nekoliko restorana, kafea i hotela. Potpuno je mirno a najbliže naseljeno mesto je Atani.

Na južnom delu Lefkade, oko 4 km od Agios Petrosa i 40 km od najvećeg grada, smešteno je mesto Vasiliki, do nedavno gotovo nepoznato, a sada jedno od najpopularnijih na ostrvu. Nalazi se u živopisnom zalivu i okruženo je planinama i bujnom vegetacijom. Turistička infrastruktura je veoma dobro razvijena i ima sve (prodavnice, poštu, restorane, medicinsku pomoć) za savršen odmor. U Vasilikiju je veliki izbor dobrih hotela, apartmana i privatnih kuća

Agios Ioanis je plaža udaljena svega nekoliko kilometara od grada Lefkasa. Zbog čestog i jakog vetra idealna je za surfovanje. Veoma je dugačka i prekrivena sitnim peskom. U okolini je svega nekoliko hotela, restorana i taverni. Za ljubitelje plaže bez vetra potrebno je otići desetak kilometara dalje. Velika prednost joj je blizina najvećeg ostrvskog grada.

Ligia, malo turističko mesto na jonskoj obali, nalazi se na oko 4 i po kilometra od Vrachos Beach-a, odnosno na pola puta izmedju Parge (38 km) i Preveze (32 km). Do ovog, kod nas ne mnogo poznatog letovališta, stiže se veoma lako i brzo, za oko 3 i po sata vožnje novim autoputem od grčke granice (Egnatia Odos). Ligia je smeštena pored lepe duge peščane plaže sa tirkizno plavim morem. Osim dve poznate taverne u malom pristaništu, možda i najpoznatijih u celoj regiji, u mestu,se nalazi još samo nekoliko prodavnica i kafeteria. Letovalište predstavlja pravo mesto za bezbrižan i opušten odmor, bez gužve i letnje vreve.