fbpx

KEFALONIJA – FISKARDO – GRČKA LETOVANJE

LETOVANJE RANI BOOKING 2023.

KEFALONIJA

U samom centru Jonskog mora leži ostrvo Kefalonija, veličanstveno, tajanstveno, s bogatim istorijskim i kulturnim nasledjem. Čarobne bele plaže, stotine malih peščanih zaliva, strme stene utopljene u visoke čemprese, maslinjaci, vinogradi i bele usamljene kuće, plaža Mirtos najpoznatija u Jonskom moru, privlače znatiželjnike sa svih meridijana. Na severu ostrva je nekadašnje ribarsko selo Fiskardo, danas stecište svetskog džet-seta, na istoku gradić i luka Sami sa dve svetski značajne pećine, Melisani i Drogarati u blizini, Liksuri – gradić na zapadu koji još nazivaju „malim Parizom Kefalonije“ sa raznobojnim kućama, živopisnim crkvama i lepim trgovima prepunim kafeterija i prelepi glavni grad Argostoli sa najboljim sladoledom u Grčkoj pravljenim od kozijeg mleka… Sve to i još mnogo sto šta drugo su pravi magnet ovog ostrva, najvećeg u Jonskom arhipelagu.

GRČKA OSTRVA

Grčka ostrva su omiljena destinacija za letovanje velikog broja turista. Ono što turiste najviše privlači su fenomenalne plaže, toplo more, ljubazni domaćini, bogata istorija i nezaboravan provod.

FISKARDO

Fiskardo je očaravajuće ribarsko selo koje je sačuvalo svoj karakterističan izgled, jer je srećom, bilo daleko od epicentra zemljotresa. Najživopisnija je luka sa uticajem venecijanskog stila, u kojoj se zajedno ljuljuškaju na talasima stari drveni čamci i najsavremenije jahte. I ne slučajno, Fiskardo spada u pet najfrekventnijih pravaca Grčke, zajedno sa Atinom, Mikonosom ili Santorinijem. U njemu se gotovo uvek mogu sresti zvezde Holivuda, članovi kraljevskih kuća i ličnosti sa estrade. Iz Fiskarda se lako može stići do obližnjeg ostrva Skorpios, privatnog poseda naslednika porodice Onazis. Nedaleko od grada su čiste šljunkovite plaže a iz odličnih gradskih restorana može se videti i susedno ostrvo Itaka.