fbpx

KEFALONIJA – ARGOSTOLI – GRČKA LETOVANJE

LETOVANJE RANI BOOKING 2023.

KEFALONIJA

U samom centru Jonskog mora leži ostrvo Kefalonija, veličanstveno, tajanstveno, s bogatim istorijskim i kulturnim nasledjem. Čarobne bele plaže, stotine malih peščanih zaliva, strme stene utopljene u visoke čemprese, maslinjaci, vinogradi i bele usamljene kuće, plaža Mirtos najpoznatija u Jonskom moru, privlače znatiželjnike sa svih meridijana. Na severu ostrva je nekadašnje ribarsko selo Fiskardo, danas stecište svetskog džet-seta, na istoku gradić i luka Sami sa dve svetski značajne pećine, Melisani i Drogarati u blizini, Liksuri – gradić na zapadu koji još nazivaju „malim Parizom Kefalonije“ sa raznobojnim kućama, živopisnim crkvama i lepim trgovima prepunim kafeterija i prelepi glavni grad Argostoli sa najboljim sladoledom u Grčkoj pravljenim od kozijeg mleka… Sve to i još mnogo sto šta drugo su pravi magnet ovog ostrva, najvećeg u Jonskom arhipelagu.

GRČKA OSTRVA

Grčka ostrva su omiljena destinacija za letovanje velikog broja turista. Ono što turiste najviše privlači su fenomenalne plaže, toplo more, ljubazni domaćini, bogata istorija i nezaboravan provod.

ARGOSTOLI

Argostoli je najveći naseljeni punkt ostrva i glavna luka, koji čine deo istoimenog zaliva. Upečatljivo je šetalište uz obalu obraslo palmama, restorani u koje svako jutro stiže sveža, tek upecana riba, kuće podignute posle katastrofalnog zemljotresa 1953. godine, brojni noćni klubovi, diskoteke i pabovi i mnogobrojne prodavnice. Ovaj grad je pre svega trgovački centar i centar noćnog provoda ostrva a ljubitelji pravog odmora u tišini i uz obalu mora će morati da se opredele za neko obližnje letovalište. Najbliža plaža, 1 km od centra grada, je u Makri Jalosu a sve bolje plaže u gradiću Lasi, 5 km od centra i do njih se može stići i linijom gradskog prevoza.