fbpx

Skala Rahoni se nalazi nedaleko od pristaništa u Prinosu (3 km). Može se reći da se ovo minijaturno naselje stopilo sa borovom šimom. Mesto je idealno za one koji žele apsolutni mir i tišinu.

Skala Potamias je vrlo popularno letovalište Tasosa, ne samo zbog divne peščane plaže Hrisi Akti već i zbog izvanrednog pogleda na planinu Ipsario, visine 1.204 metra. Tu najčešće borave porodice s decom, ljubitelji tihog i mirnog odmora i lepe plaže koja je već dva puta nagradjena „plavom zastavicom“ za svoju čistoću.

Potos je mesto na južnoj strani ostrva. Udaljen je od Limenasa 45 km i 3 km od Limenarije. Nekada je Potos bio samo ribarsko selo, a danas je jedno od najposećenijih mesta na Tasosu koje i pored mnogobrojnih turista nije izgubilo svoj šarm. U okolini Potosa se nalaze najlepše plaže ostrva Tasosa (Pefkari, Psilli Amos i dr.) i lako su dostupne lokalnim autobusom ili automobilom.

Golden Beach je najpopularnija plaža Tasosa koja se proteže od Limenasa, duž istočne obale, u dužini od 12 km. Ovu čarobnu uvalu zapljuskuje kristalno čista voda a sam ulaz u vodu je postepen i veoma komforan i za starije i za decu. Plaža je kompletno uredjena a u njenoj okolini je poslednjih nekoliko godina niklo čitavo naselje sa modernim hotelima, apartmanima i privatnim kućama.

Limenarija je čaroban gradić na Tasosu, smešten u zalivu u jugozapadnom delu ostrva, udaljen od najvećeg grada 42 kilometra. Danas je jedno od najpopularnijih naselja ostrva. Bez obzira na ogroman broj turista, gradić je uspeo da sačuva tradicije grčkih primorskih mesta. Plaža je dugačka, peščana i dobro organizovana Pored plaže su novogradnje sa apartmanima i hoteli namenjeni turistima, kantine i taverne a u unutrašnjem delu stanbene zgrade sa restoranima, barovima i prodavnicama. U luci su brodići i čamci kojima se može otisnuti do bilo kog dela ostrva.

Limenas je najveći grad na Tasosu u kom se nalazi i veliko pristanište za feribote. Plaže nisu u samom naselju već nekoliko kilometara van grada i idealno je mesto za one koji vole da borave u centru zbivanja a da dane provode na lepim plažama do kojih se brzo stiže kolima. U samom gradu su uglavnom mali, gradski hoteli a svi veći turistički objekti su smešteni u uvalama ili na lepim plažama u okolini.

Skala Prinos je selo na Tasosu u koje uplovljavaju trajekti iz Kavale. U njemu se može videti poslednja, stara radionica za remont ribarskih čamaca ili za ručno pravljenje novih. U mestu je lepa plaža sa prozračnom vodom, apartmani, hoteli različitih kategorija, barovi i restorani.

Skala Panagija je jedan od boljih i popularnijih centara ostrva Tasos. Ovo je izuzetno lepo mesto, gde se kristalno čisto more susreće sa visokim planinama čineči zadivljujuće pejzaže. U ovom, turistički razvijenom mestu, može se naći sve što je potrebno za prijatan odmor: konforni hoteli, aprtmani, prodavnice, mnogi odlični restorani, barovi i diskoteke. Na plaži su sportski tereni a zastupljeni su i sportovi na vodi. Mesto je idealno za boravak porodica sa decom.

Kinira je malo , šarmantno selo na prelepoj istočnoj obali ostrva Tasos. Ona obuhvata srca svojih posetilaca jer je to jedan od mirnijih regiona Tasosa i ima fenomenalnu prirodnu lepotu .

Astris je prelepi ugao nedirnute prirode sa dugačkom plažom prekrivenom peskom. Šumovita obala, stari maslinjaci i žbunovi sa kupinama se spuštaju do same vode.Ovo minijaturno ribarsko selo privikava goste na prirodan način života u tišini gde se satima može diviti plavetnilu horizonta i uživati u pogledu na živopisnu prirodu. U prevodu ime mesta znači „selo zvezda“ koji u pravom smislu te reč, oslikava idiličan sredozemni pejzaž.

Tripiti je velika plaža u severnom delu ostrva Tasos. Njegova udaljenost od Limenariji je 3km i 35km od Limenasa. Ova plaža je ime dobila po rupi na steni koja spaja more sa lukom. Peščana plaža je organizovana i lako dostupna. Njene vode su idealne za ronjenje.