fbpx

LEFKADA – VASILIKI – GRČKA LETOVANJE

LETOVANJE RANI BOOKING 2023.

LEFKADA

Lefkada je ostrvo Jonskog arhipelaga sa bogatim mediteranskim rastinjem, zlatnim plažama duž obale i upečatljivim pejzažima. Nekada poluostrvo, koje je još u 7 veku veštački odvojeno od kopna prokopavanjem kanala, danas je ponovo spojeno sa njim, ali mostom. Dobila je ime po belim okomitim stenama, koje se uzdižu visoko iznad mora, posebno sa zapadne strane.Po predanju, upravo se sa tih stena bacila u more čuvena pesnikinja Sapfo zbog nesrećne ljubavi prema Faonu. I pogled sa Lefkade je poseban: severno je božanstveni Krf a na jugu su Kefalonija i Odisejeva Itaka. Ono što ovo ostrvo čini omiljenom destinacijom brojnih turista jeste nestvarni mir upotpunjen prelepim plažama, čistom, smaragdnom vodom i toplotom grčkog podneblja.

GRČKA OSTRVA

Grčka ostrva su omiljena destinacija za letovanje velikog broja turista. Ono što turiste najviše privlači su fenomenalne plaže, toplo more, ljubazni domaćini, bogata istorija i nezaboravan provod.

VASILIKI

Na južnom delu Lefkade, oko 4 km od Agios Petrosa i 40 km od najvećeg grada, smešteno je mesto Vasiliki, do nedavno gotovo nepoznato, a sada jedno od najpopularnijih na ostrvu. Nalazi se u živopisnom zalivu i okruženo je planinama i bujnom vegetacijom. Turistička infrastruktura je veoma dobro razvijena i ima sve (prodavnice, poštu, restorane, medicinsku pomoć) za savršen odmor. U Vasilikiju je veliki izbor dobrih hotela, apartmana i privatnih kuća