fbpx

LEFKADA – LIGIA – GRČKA LETOVANJE

LETOVANJE RANI BOOKING 2023.

LEFKADA

Lefkada je ostrvo Jonskog arhipelaga sa bogatim mediteranskim rastinjem, zlatnim plažama duž obale i upečatljivim pejzažima. Nekada poluostrvo, koje je još u 7 veku veštački odvojeno od kopna prokopavanjem kanala, danas je ponovo spojeno sa njim, ali mostom. Dobila je ime po belim okomitim stenama, koje se uzdižu visoko iznad mora, posebno sa zapadne strane.Po predanju, upravo se sa tih stena bacila u more čuvena pesnikinja Sapfo zbog nesrećne ljubavi prema Faonu. I pogled sa Lefkade je poseban: severno je božanstveni Krf a na jugu su Kefalonija i Odisejeva Itaka. Ono što ovo ostrvo čini omiljenom destinacijom brojnih turista jeste nestvarni mir upotpunjen prelepim plažama, čistom, smaragdnom vodom i toplotom grčkog podneblja.

GRČKA OSTRVA

Grčka ostrva su omiljena destinacija za letovanje velikog broja turista. Ono što turiste najviše privlači su fenomenalne plaže, toplo more, ljubazni domaćini, bogata istorija i nezaboravan provod.

LIGIA

Ligia, malo turističko mesto na jonskoj obali, nalazi se na oko 4 i po kilometra od Vrachos Beach-a, odnosno na pola puta izmedju Parge (38 km) i Preveze (32 km). Do ovog, kod nas ne mnogo poznatog letovališta, stiže se veoma lako i brzo, za oko 3 i po sata vožnje novim autoputem od grčke granice (Egnatia Odos). Ligia je smeštena pored lepe duge peščane plaže sa tirkizno plavim morem. Osim dve poznate taverne u malom pristaništu, možda i najpoznatijih u celoj regiji, u mestu,se nalazi još samo nekoliko prodavnica i kafeteria. Letovalište predstavlja pravo mesto za bezbrižan i opušten odmor, bez gužve i letnje vreve.