NASLOVNA

ZIMOVANJE

NOVA GODINA 2021

PROLEĆNA PUTOVANJA 2021

SRBIJA

WELLNESS & SPA

LETOVANJE 2021

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

ŠRI LANKA

ŠRI LANKA

8 dana ( 6 noćenja) – avionom

 USKORO NOVI POLAZAK

POLAZAK:                     POVRATAK:  

ŠRI LANKA JE  posebna i egzotična zemlja, ostrvo koje nazivaju biserom Indijskog okeana i suzom Indije. Posetiti Šri Lanku znači uživati u  neprikosnovenoj lepoti prirode, plavetnilu morskih dubina , lepoti peščanih plaža do kojih stižu blagi okeanski vetrovi, zelenim lagunama, koralnim grebenima moćnim vodopadima u tropskim planinskim šumama, džunglama u centralnom delu ostrva, obilju cveća i plodova, kokosovim šumarcima , baštama sa aromatičnim začinima, plantažama čuvenog cejlonskog čaja… Fasciniraju istorijska mesta i ostaci starih gradova ,veličanstveni budistički hramovi i crkve iz vremena kolonijalne vladavine, mala autentična ribarska sela. Ova po svemu posebna zemlja nekada se nalazila  na čuvenom putu svile po kojoj je do danas poznata, kao i po proizvodnji cimeta, kafe, kokosa  i čuvenim rudnicima dijamanata…Na ovom rajskom mestu caruje  atmosfera blaženstva i mirnoće, a sve je opet posledica mnogovekovnog budističkog učenja i pogleda na svet. Ljudi u Šri Lanki  deluju smireno, strpljivo, opušteno. Oni brižljivo čuvaju kuluturu, običaje i tradiciju, a krajnje su ljubazni i srdačni domaćini, zbog čega ŠRI LANKU nazivaju i zemljom osmeha! Filozofija budizma je upisana u brojne spomenike i hramove sazidane s ljubavlju i ukrašene džinovskim statuama Bude...  Putnicima jedino ostaje da se svemu dive i pitaju se kako je sve to moguće na jednom ostrvu.

Program putovanja:

1. dan  BEOGRAD – ABU DHABI

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu u 11.00 sati. Poletanje aviona za Abu Dhabi (let EY 072) u 13.00. h. Sletanje u Abu Dhabi u 20.20. Nastavak puta  za Kolombo u 21.20 h (let EY 266).

2. dan  KOLOMBO -WASKADUWA

Sletanje u Kolombo u 03.30h. Posle završetka aerodromskih formalnosti, transfer do hotela u Kolombu. Smeštaj. Kasni doručak u 10,00h. Posle doručka odlazak na razgledanje najvećeg grada Šri Lanke koji je u sebi sakupio mnogobrojne kulture i religije. U njemu su sačuvane stare kolonijalne palate, drevni hinduistički i budistički hramovi, katoličke crkve naslonjene na solitere i ogromne tržne centre, luksuzni hoteli, barovi i noćni klubovi... Vožnja kroz komercijalni deo grada Fort i njegovu glavnu ulicu Shatham. Tamo se nalazi orijentalni bazar sa mešavinom ogromne gužve, rasklimatanih vozila, cenkanja, pun džamija i hramova... Odlazak do Gangarama hrama, glavnog budističkog centra grada u kom i danas monasi izučavaju religiju i istoriju. Nakon razgledanja polazak za Waskaduwa. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan WASKADUWA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, kupanje i sunčanje. Smeštaj na bazi all inclusive usluge. Noćenje

4. dan WASKADUWA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, kupanje i sunčanje. Smeštaj na bazi all inclusive usluge. Noćenje

5. dan WASKADUWA

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti  ili odlazak na celodnevni izlet: Krstarenje po reci Madu i obilazak grada Galle. Krstarenje rekom Madu se organizuje brzim čamcima i predstavlja  izvanredan način da se bliže upozna složeni ekosistem jednog od poslednjih močvarnih područja na Šri Lanki, koja je okružena  neobičnom šumom mangrove. Dok čamci klize pod nadstrešnicom šumskih tunela mogu se videti  stotine, ptica, biljaki, riba i životinja. Ovo je jedinstvena prilika da se vidi specifičan tradicionalan način ribolova (Kraal fishing)  na Sri Lanki. Na pauzama tokom plovidbe turisti mogu uživati u neobičnom tretmanu stopala koje se naziva „Fish Spa“.

Galle je glavni grad južne pokrajine Sri Lanke sa  burnom istorijom. Veličanstvena tvrđava je najpopularnija atrakcija grada i jedna je od lokacija UNESCO svetske baštine. Ova 300-godišnja građevina  i dalje odiše živom atmosferom i privlači turiste iz celog sveta. Galle je  prepoznatljiv po uskim ulicama , živopisnim građevinama kolonijalne arhitekture, tradicionalnim crkvama i malim prodavnicama čipke i nakita. Ovo šarmantno područje najbolje je istražiti pešice, putem koji vodi do svetionika na obali mora. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan WASKADUWA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativno poludnevni izlet obilazak plantaže čaja. Mesto Handunugoda gde se proizvode Hermans čajevi smešteno je  između zelene prašume i prostranog plavog Indijskog okeana.  Najpoznatiji od svih čajeva je „Virgin White Tea“ -devičanski beli čaj  koji prema legendi ima tradiciju još od kineskih careva. Prirodni raj , pejzaž koji čine zelene planine , tropske kišne šume i nepregledna polja čaja oduzimaju dah. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan WASKADUWA –KOLOMBO –ABU DHABI

Doručak. Slobodno vreme do ručka. Polazak na aerodrom. Poletanje aviona za Abu Dhabi u 21.20. (let EY 265). Obrok u avionu.

8. dan ABU DHABI - BEOGRAD

Sletanje na aerodrom u Abu Dhabiu  u 00.20 h .Nastavak leta za Beograd u 02.55h (let EY 069). Sletanje na beogradski aerodrom  Nikola Tesla u 05.45h. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA:

 

Doplata za jednokrevetnu sobu:  (isključivo na upit)

Aerodromska taksa:   €              

Za ovo putovanje je potrebno minimum  20  putnika.

U slučaju manjeg broja prijavljenih, program  se može relizovati uz korigovanje cene.

Za putnike, državljane Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, potrebna je viza za Šri Lanku. Potrebno je najkasnije do 15.05.2019. dostaviti skeniranu stranicu pasoša gde se vide svi podaci.   Cena vize je 35,00 € po osobi.

U cenu putovanja je uračunato:

 • Prevoz avionom na relaciji Beograd –Abu Dhabi– Kolombo – Abu Dhabi - Beograd
 • Jedna noć u Kolombu hotel 4* na bazi noćenja sa doručkom
 • Smeštaj u hotelima turističke klase sa 4* ili 5* na bazi all inclusive usluge
 • Prevoz turističkim autobusom
 • Usluge lokalnog vodiča
 • Usluge vodiča agencije
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije  uračunato: 

 • Aerodromska taksa (€ 315 )
 • Obavezan dinarski deo po osobi 2000,00 rsd  
 • Fakultativni izleti
 • Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače (€ 20)
 • Usluge koje nisu napomenute u programu putovanja
 • Doplata za jednokrevetnu sobu
 • Troškovi pribavljanja vize

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

OBILAZAK HERMANS PLANTAŽE I FABRIKE ČAJA  (poludnevni izlet)

Mesto Handunugoda gde se proizvode Hermans čajevi smešteno je  između zelene prašume i prostranog plavog Indijskog okeana.  Najpoznatiji od svih čajeva je „Virgin White Tea“ -devičanski beli čaj  koji prema legendi ima tradiciju još od kineskih careva. Prirodni raj , pejzaž koji čine zelene planine , tropske kišne šume i nepregledna polja čaja oduzimaju dah. Ovaj čaj još nazivaju „čajem koji nikada nije dotakla ljudska ruka“ , jer ga beračice ne beru direktno rukama , već nose fine rukavice i koriste makaze pri tome vodeći računa da ne oštete pupoljke. Tako sprečavaju bilo kakav rizik od kontaminacije ostavljajući kvalitet čaja besprekoranim. Pod posebnim uslovima kroz filtriranu sunčevu svetlosti čaj se suši i priprema za pakovanje.Dnevno se može ubrati samo 160 g ovog specijalnog devičanskog čaja ( dok se ostali čajevi beru i do 30 kg dnevno) Hermans beli devičanski čaj se služi u malom broju ekskluzivnih svetskih restorana, a njegova cena po kilogramu može dostići i 1500 dolara.

Cena : 25 eur

IZLET U GALLE SA KRSTARENJEM PO RECI MADU  (celodnevni izlet)


Polazak  iz hotela u jutarnjim časovima.  Galle je glavnog grad južne pokrajine Sri Lanke sa  burnom istorijom. Veličanstvena tvrđava je najpopularnija atrakcija grada i jedna je od lokacija UNESCO svetske baštine. Ova 300-godišnja građevina  i dalje odiše živom atmosferom i privlači turiste iz celog sveta. Galle je  prepoznatljiv po uskim ulicama , živopisnim građevinama kolonijalne arhitekture, tradicionalnim crkvama i malim prodavnicama čipke i nakita. Ovo šarmantno područje najbolje je istražiti pešice, putem koji vodi do svetionika na obali mora.Krstarenje rekom Madu se organizuje brzim čamcima i predstavlja  izvanredan način da se bliže upozna složeni ekosistem jednog od poslednjih močvarnih područja na Šri Lanki, koja je okružena  neobičnom šumom mangrove. Dok čamci klize pod nadstrešnicom šumskih tunela mogu se videti  stotine, ptica, biljaki, riba i životinja. Ovo je jedinstvena prilika da se vidi specifičan tradicionalan način ribolova (Kraal fishing)  na Sri Lanki. Na pauzama tokom plovidbe turisti uživaju u neobičnom tretmanu stopala koje se naziva „Fish Spa“.

Cena : 35 eur

Smeštaj :

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti  po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA na 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:      
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.

 • Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
 • Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
 • Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
 • Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos je potrebna viza. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
 • Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično  izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

 • Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.