NASLOVNA

ZIMOVANJE

NOVA GODINA 2021

PROLEĆNA PUTOVANJA 2021

SRBIJA

WELLNESS & SPA

LETOVANJE 2021

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

PUTOVANJE U LIBAN

LIBAN 

BEJRUT - DIR EL KAMAR - BALBEK - ANŽAR - KSARA - ŽEITA – HARISA – BIBLOS - SIDON - TIR

8 dana ( 6 noćenja) – avionom

 

USKORO NOVI POLAZAK

Liban je zemlja mala ali prebogata drevnostima. U njemu su zabeležene sve civilizacije i kulture koje su vladale Mediteranom, od aramejske i feničanske do rimske, turske i francuske. Zemlja se može pohvaliti i gradom Biblosom starim oko 7000 godina u kom su jedan pored drugog ostaci feničanskog hrama, krstaške citadele i grčkog pozorišta. Nedaleko je i  zbirka najstarijih „grafita“ na svetu nacrtanih na kamenu, masa moćnika i smrtnika predvodjenih egipatskim faraonom Ramzesom II. Liban može ponuditi turistima i mnoge čari savremenog sveta: bogat noćni život i klubove najbolje na Bliskom Istoku, eko turizam i šest skijaških centara. Izmedju ostalog u Libanu je napravljena prvi put ljubičasta boja ili skuvano staklo, od čuvenih kedrova je Noje izgradio svoj kovčeg a libanska svila je više od sto godina zaludjivala svetski džet-set...

Program putovanja:

1. dan 30.04.2019. BEOGRAD – ISTANBUL

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 18.20 h. Poletanje aviona (let TK 1084) za Istanbul u 20.20 h. Obrok u avionu tokom leta.

2. dan 01.05.2019. ISTANBUL – BEJRUT – BEJTEDIN – DIR EL KAMAR - BEJRUT

Sletanje na aerodrom u Istanbulu. Nastavak putovanja za Bejrut u 00.55 h (Let TK 828). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom Rafik Hariri u Bejrutu u 02.50 časova. Po završetku pasoške kontrole, transfer do hotela. Smeštaj i noćenje. Kasniji doručak. Polazak na razgledanje prestonice Libana ili kako ga mnogi zovu „Pariza  Bliskog istoka“. Koloritni Bejrut je  grad naglašenih kontrasta, na granici istoka i zapada. Slobodoljubiv i demokratski evropski duh se u njemu uspešno kombinuje sa vekovnim arapskim tradicijama: u pariskim braserijama igra se arapski čoček, iz elitnih restorana dopire melanholični glas slavne Feruz, lokalni momci sa antimonom iscrtanim očima i obrvama dive se devojkama na plaži u bikiniju a libanski džentlmeni posle večernje molitve u Al Amirovoj džamiji žure na džez koncert... Razgledanje srca Bejruta – Hamre, glavnog trgovačkog i finasijskog kvarta grada. U njegovom centru je Trg Etual odakle se ulice zvezdasto šire u različitim pravcima kao i Parlament, druge javne gradjevine i Crkva Svetog Djordja.  Odlazak do „Golubijih stena“ udaljenih svega nekoliko desetina metara od obale (Korniša), za koje su vezane različite legende. U centru grada je i „Veliki dvorac“ poslednja rezidencija otomanskih vlasti kao i najčuvenija Džamija Al Amin.  Obilazak Nacionalnog muzeja. Nastavak vožnje do gradića Bejtedin gde je sačuvana divno dekorisana palata iz 19. Veka. U produžetku obilazak Dir el Kamara, bivše prestonice  Velikog Libana.  Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan 02.05.2019. BEJRUT

Doručak. Slobodan dan za odmor i individualne aktivnosti učesnika pitovanja. 

4. dan 03.05.2019. BEIRUT -  BALBEK – ANŽAR – KSARA - BEJRUT

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u dolinu Beka, uporište muslimanskog tradicionalizma. U njenom centru nalazi se Balbek, grad bogova. Aleksandar Makedonski i rimski imperatori stvorili su tamo jedan od najvećih religioznih centara antičkog sveta. Hramovi Jupitera, Bahusa i Venere predstavljaju trijumfalnu, izvanredno sačuvanu arhitekturu II i III veka. Od 1984. godine je upisan u listu kulturne baštine Uneskoa. Na povratku u Bejrut obilazak mesta Ksara i jedne od najčuvenijih vinarija u dolini Beka ( osnovana je  1857. i prizvodi godišnje preko 3 miliona boca vina a izvozi ih u preko 40 zemalja sveta). Nastavak putovanja do gradića Andžar čiji su stanovnici  Jermeni, potomci izbeglica iz Turske tokom genocida nad Jermenima. Poznat je po izvanredno sačuvanim ostacima omajadijskog grada Gerrhe iz 8. veka koji je takodje na spisaku Uneskoa, kulturne baštine Azije. Povratak u Bejrut. Noćenje. (CENA: € 58 )

5. dan 04.05.2019. BEJRUT – ŽEITA – HARISA – BIBLOS -BEJRUT

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet do kulturno istorijskih znamenitosti i gradova smeštenih severno od Bejruta. Harisa je selo na visini 650 metara iznad mora u kom je u 19. veku izgrađena velika bronzana statua Bogorodice teška 15 tona. Septembra 2012 godine to mesto je posetio i papa Benedikt XVI.  Odlazak žičarom do vrha.U nastavku razgledanje pećine Žeita s prirodnim stalagmitima i stalaktitima i vožnja brodićem po podzemnom jezeru. Produžetak vožnje do legendarnog  Biblosa s istorijom dugom oko 7000 godina. Jedan je od najstarijih naseljenih gradova sveta. Razgledanje grčkog pozorišta i krstaške citadele sazidane na mestu nekadašnjeg  feničanskog hrama. Na putu zaustavljenje na obali Pseće reke (Dog river)  gde je sačuvana, najstarija na svetu kolekcija natpisa – grafita. Svi zavojevači ove drevne zemlje, od faraona Egipta Ramzesa II u 13. veku p.n.e, Asiraca, Grka do francuskog ekspedicionog korpusa 1942. godine, ostavljali su  tragove svog boravka. Povratak u Bejrut.  Noćenje.  (CENA : € 67 )

6. dan  05.05.2019. BEJRUT – SIDON – TIR

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Tir i Sidon. Tir se pominje još u Bibliji. Nekada se sastojao iz dva dela, starog grada na ostrvu i naselja Ušu s lučnom galerijom na ulazu, na kopnu. Rimski stubovi i trijumfalne kapije, gigantski hipodrom, ogromna nekropola i crkvu kulturnog nasledja Uneskoa. Sidon je poznata feničanska luka, znana svetu već oko 6000 godina. Arheološki ostaci datiraju iz perioda krstaša koji su  imali svoj zamak na moru. Upečatljiva je i Velika mamelička džamija kao i karavan saraj iz vremena procvata Otomanske imperije i srednjevekovni skriveni lavirinti istočnjačkog bazara. Pre dve hiljade godina bio je najznačajniji grad moćne Fenikije. Obogatio se trgujući sa Egiptom i prodajom stakla. U njemu su i danas dobro očuvane ruševine hrama feničanskog boga Ešmuna i fantastičan tron boginje plodnosti Astarte. Obilazak : u Sidonu  tvrdjave, crkve Svetog Nikole i karavan saraja  a u Tiru nekropole i sarkofaga feničanske princeze, Trijumfalne kapije, hipodroma, rimskih kupatila i kraljevske promenade.(CENA: € 58  ). Po završetku razgledanja povratak u hotel. 

7. dan 06.05.2019. BEJRUT 

Doručak. Napuštanje soba u 12.00h. Slobodan dan  za individualne aktivnosti učesnika putovanja. Večera u nacionalnom restoranu uz trbušni ples. Posle ponoći transfer na aerodrom. 

8. dan 07.05.2019. BEJRUT - ISTANBUL -BEOGRAD 

Poletanje aviona za Istanbul u 04.20 h(let tk 829) .Obrok u toku leta. Sletanje na aerodrom u Istanbulu u 06.20 h. Nastavak putovanja za Beograd (let TK 1081) u 07.40 h. Sletanje na beogradski aerodrom u 08.20 po našem vremenu.

 

CENA ARANŽMANA: 

 

DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU:    € 

AERODROMSKA TAKSA:  €  

Za ovo putovanje je potrebno najmanje 15 putnika!!!

VAŽNO:Lica koja u pasošu imaju izraelsku vizu ne mogu putovati u Liban!

 

U cenu aranžmana je uključeno:

 • Prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul – Bejrut i nazad
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4*
 • Usluga u hotelima noćenje sa doručkom
 • Transferi na relaciji aerodrom hotel aerodrom
 • Sve neophodne ulaznice tokom razgledanja
 • Autobuski prevoz tokom razgledanja
 • Celodnevno razgledanje Bejruta, Bejtedina i Dir el Kamara
 • Večera u nacionalnom restoranu poslednjeg dana
 • Usluge lokalnih vodiča na engleskom
 • Usluge vodiča agencije na našem jeziku
 • 30 kg prtljaga (1 kofer + 1 ručni prtljag)

 

U cenu aranžmana nije uključeno:

 • Aerodromska taksa () odrasli i deca, u trenutku objavljivanja programa,)  iznos je podložan promeni i plaća se  u dinarima u agenciji
 • Obavezan dinarski deo po osobi 1750,00 rsd
 • Fakultativni izleti
 • Viza za Liban
 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje
 • Unošenje i iznošenje prtljaga
 • Individualni troškovi
 • Usluge koje programom nisu predvidjene
 • Doplata za jednokrevetnu sobu
 • Napojnice za lokalne vodiče i vozače (€ 20, 2 evra vodiču i vozaču po danu)

 

 

SMEŠTAJ:

GEMS 4*                                                                                                           http://gemshotel.com.lb/
Smešten je na najboljoj mogućoj lokaciji u gradu, na deset minuta hoda od mediteranske promenade-Korniša i na 300 metara od glavne ulice Al Hamra. Sve turističke top tačke su na pešačkoj distanci. Novogodišnja proslava i vatromet se održavaju na trgu L'Etoile, udaljenom oko 200 metara. U sklopu hotela su: restoran, bar sa poslastičarnicom, sunčana terasa, uredjen vrt, fitnes centar, salon lepote, masaža... Svaka standardna soba poseduje: kupatilo, klima uredjaj, mini-bar, Tv, telefon, papuče, peglu, sef, aparat za kafu/čaj i besplatan wi fi. Sobe su površine 22 m².

 

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:      
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.

 • Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
 • Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
 • Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
 • Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos,je potrebna viza. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
 • Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično  izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

 • Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.