fbpx

DABLIN NOVA GODINA


PROGRAM PUTOVANJA

Avion
5 dana / 4 noćenja

Prestonicu irske republike Dablin, još ne tako davno su nazivali „kućom za siromašne“ ili „pospanim gradom“. Danas od svega toga nema ni traga. Pun života Dablin nosi epitet „glavnog grada smaragdnog ostrva“. I nema dileme: polovina cele zemlje je prekrivena zelenim lugovima. U prirodi ima mnogo nijansi zelene a simbol države je i zeleni list deteline. Dablin je vrlo komforan i stari grad, bez solitera, koji se prostire na obalama reke Lafi. Osnovali su ga Vkinzi u 9. veku a van gradske teritorije pronadjeni su ostaci naselja starijeg od egipatskih piramida. Svega je bilo tokom njegove duge istorije. U 17. veku je postao engleska kolonija a samostalnost je stekao tek 1926. godine. U samom centru je crkva Svetog Patrika izgradjena baš na mestu na kom je legendarni svetac krstio stanovništvo. Glavna gradska ulica je O’Konol strit, više puta rušena i obnavljana a lavirint oko Templ bara je postao mesto sa desetinama restorana, pabova i luksuznih prodavnica.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN BEOGRAD – MINHEN – DABLIN

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 11.50 h. Poletanje aviona za Minhen (let LH LH1407) u 13.50 h. Sletanje u Minhen u 15.50 h. Nastavak putovanja za Dablin u 21.50h (letLH 0982). Sletanje na aerodrom u Dablinu u 22.50 h. Po završetku pasoške kontrole, transfer do hotela, smeštaj u hotel, noćenje.

2.DAN DABLIN

Doručak. Posle doručka polazak na poludnevno razgledanje Dablina. Obilazak Glavne pošte, gde je 1916. godine proglašena nezavisnost Irske. Nastavak obilaska do poznatog Triniti koledža, koji je uz univerzitet najprestižnija visoka škola zemlje, osnovana 1592. godine koji su pohađali Oskar Vajld i Semjuel Beket. Obilazak crkve svetog Patrika, najlepše u Irskoj. Po legendi je izgrađena pored izvora gde je svetac krstio lokalno stanovništvo. Kasnije je crkvu proslavio Džonatan Svift u svom romanu „Guliverova putovanja“. U nastavku razgledanje Ginis (Guinness) pivare koja je osnovana davne 1759. i koja je, ujedno, i najposećenija atrakcija Dablina. Stare mašine svedoče o spravljanju čuvenog crnog piva, tu su i nekadašnji reklamni posteri, originalne flaše.. Po završenom obilasku Ginis pivare povratak u hotel, priprema za doček Nove godine ili slobodno vreme. Noćenje.

3.DAN DABLIN – VIKLOU – DABLIN

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Viklou dolinu, jednog od najpoznatijih nacionalnih parkova zemlje. Vožnja do dvorca i parka Pauerskort. Smatra se najlepše uredjenom zelenom površinom Irske. Na tom mestu je prvobitno, u 13 veku bio zamak koji je pripadao porodici Pauer po kojoj je dobio i ime. Kompletno je rekonstruisan u 18. veku i tada je uredjen i park. Danas pripada porodici Slazenger, vlasnicima britanske trgovačke marke. Dvorac je potpuno izgoreo u požaru 1974. godine a obnovljen je 1996. Na teritoriji parka su Italijanska i Japanska bašta, aleja rododenrdona, aleja ruža, srednjevekovna kula i groblje domaćih životinja. Nastavak vožnje do Gledalou doline, mesta koje je poznato po dva izuzetno čista jezera i po ostacima drevnog manastira iz 6. veka. U steni je pećina po imenu sveti Kevin, osnivača manastira. U 14. veku su engleski vojnici proterali iz manastira i poslednjeg monaha. Vožnja kroz selo Avoka koje pripada istoimenoj grofoviji. Povratak u Dablin. Noćenje.

4.DAN DABLIN

Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i posete. Noćenje

5.DAN DABLIN-FRANKFURT-BEOGRAD

Doručak. Posle doručka napuštanje soba i slobodno vreme do polaska na aerodrom. Poletanje aviona za Frankfurt u 17.50 (let LH 981). Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 20.50 h. Nastavak putovanja za Beograd u 21.50 h (let LH 1410). Sletanje na beogradski aerodrom u 23.40 h. Kraj programa.

CENOVNIK

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

prevoz avionom na relaciji Beograd – Minhen – Dablin – Frankfurt– Beograd

aerodromske takse

transfer: aerodrom – hotel – aerodrom

smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi noćenje/doručak

celodnevno razgledanje Dablina

sve neophodne ulaznice

lokalni vodič u Dablinu

usluge vodiča agencije

troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

troškovi vize € 30

fakultativni izleti

medjunarodno putno zdravstveno osiguranje

individualni troškovi

usluge koje nisu navedene u programu

doplata za jednokrevetnu sobu

napojnica za lokalnog vodiča i vozača (€ 20)

FAKULTATIVNI IZLETI

Celodnevni izlet za dolinu Viklou – Cena € 110 Trajanje uzleta oko 8 sati.

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji najkasnije 7 dana pre polaska na putovanje.

DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE JE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE! Sve pojedinosti o načinu dobijanja viza i potrebnoj dokumentaciji možete dobiti u agenciji.

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće TRIGLAV do 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa, Master i American Express kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja. U slucaju veceg broja prijavljenih putnika cena aranzmana se koriguje.
DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE JE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE! Sve pojedinosti o načinu dobijanja viza i potrebnoj dokumentaciji možete dobiti u agenciji.

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu TRIGLAV OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Nijedan unos nije nadjen