fbpx

INDIJA I DUBAI


PROGRAM PUTOVANJA

DELHI – DŽAJPUR – AGRA – DELHI – DUBAI

Avion

10 dana / 8 noćenja
POLAZAK: , POVRATAK:

Ponosna na svoju prošlost, kulturu, tradiciju… Kad je posetite i osetite njene damare, stičete utisak da u njoj ništa nije važno a posebno ne vreme. Uistinu, u Indiji je i vremena i ljudi u izobilju baš kao i prizora koji se broje milionima… Satkani su od kontrasta, bede i bogatstva ali i grandioznog savršenstva koje se najviše ispoljava u susretu sa veličanstvenom prirodom ali i umećem čoveka iskazanog kroz zdanje Tadž Mahala…Dubai – Bog je osmislio raj na nebu a čovek na zemlji. Grad na pesku. Ispod peska je nafta a na pesku boje zlata sve ono što je od njene prodaje moglo da se sagradi. Reč nemoguće u ovom gradu iz budućeg vremena ne postoji. Zato Dubai i jeste tamo gde je svaki detalj kao pogled na razglednicu ili pravi prizor iz mašte.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN BEOGRAD – DUBAI

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 10.45 časova kod šaltera 201. Poletanje aviona za Dubai u 12.45 h (Let FZ 746). Sletanje na aerodrom u Dubaiu u 20.55 h. (Na relaciji Beograd – Dubai – Beograd leti se niskobudžetnom avio kompanijom pa se u avionu ne servira hrana i piće. Ona se može naručiti ali uz posebnu doplatu).

2.DAN DUBAI –DELHI

Nastavak putovanja za Delhi u 04.35 h (Let EK 510). Obroci u avionu. Sletanje na aerordom u Delhiju u 09.10 h. Transfer do hotela. Sobe se dobijaju oko 14.00 časova. Slobodno posle podne. Večera i noćenje.

3.DAN DELHI – DŽAJPUR

Doručak. Posle doručka panoramsko razgledanje Novog Delhija, gradjenog od 1911. godine kada je i postao prestonica Indije. Njegov glavni deo je trg Konaut, okružen kolonijalnim zgradama u kojima su restorani, prodavnice i banke. Na trgu je i početak ulice Radžpat koja vodi do čuvenog spomenika „Vrata Indije“, 42 metara visokog luka, sazidanog u čast poginulih u Drugom svetskom ratu. U novom delu je i zgrada Parlamenta (Sansad Bhavan), okrugla gradjevina, dizajnirana od strane engleskih arhitekata još 1911. godine i doplomatska četvrt. Panoramsko razgledanje Starog grada osnovanog u 12. veku, punog kolorita, bučnih bazara, tvrdjava, mauzoleja, džamija i dvoraca. Vožnja pored Crvene tvrdjave nekadašnje glavne rezidencije vladara iz dinastije Mogula i Džama Masidža, najznačajnije indijske džamije. Obilazak spomenika Mahatme Gandija. Posle podne polazak autobusom za Džajpur, prestonicu Radžastana (vožnja traje oko 5 sati). Po dolasku smeštaj, večera i noćenje.

4.DAN DŽAJPUR – AGRA

Doručk. Polazak na razgledanje Džajpura (Grada pobede) koji je počeo da gradi maharadža Džai Sing II 1700. godine po klasičnom obrascu indijske arhitekture. Istorijski centar „Roze grada“ je u celosti sačuvan i spada medju arhitektonska čuda sveta. Pre podne obilazak Amber tvrdjave, veličanstvenog utvrdjenog dvorca, samo romantičnog imena ali u kom se živelo daleko od idile. Dvorac je bio toliko raskošan da je izazivao zavist čak i bogatog mogulskog imperatora Džahangira. Odlazak do Čokri Sarhada (Gradskog dvorca), ogromnog kompleksa sa obiljem umetničkih dela. Deo dvorca i danas pripada eks maharadži od Džajpura. Glavni dvorac (Mubarak Mahal), kompletno sagradjen od slonove kosti, poseduje bogate kolekcije muzičkih instrumenata i predmeta od tekstila. Posle podne vožnja do Agre (traje oko 5 časova). Smeštaj u hotelu, večera i noćenje.

5.DAN AGRA – DELHI

Doručak. Posle doručka polazak na razgledanje Tadž Mahala veličanstvenog spomenika večnoj ljubavi. Nalazi se na desnoj obali reke Jamune i napravljen je od belog mermera i crvenog peščara. Da bi odao počast svojoj najdražoj supruzi Mumtaz Mahal (Izabranica palate), šah Džahan, mogulski vladar, posvetio je sedamnaest godina (1631 – 1648) izgradnji ovog izuzetnog mauzoleja. U nastavku obilazak fascinantne tvrdjave, oblika polumeseca, visine 20 metara na levoj obali reke Jamune. U njoj je poslednjih osam godina života boravio šah Džahan u zatočeništvu, gledajući u mauzolej u kom je sahranjena njegova voljena Mumtaz Mahal. Posle podne vožnja do Delhuja (traje oko 4 sata). Smeštaj, večera i noćenje.

6.DAN DELHI – DUBAI

Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Dubai u 10.35 h (Let EK 511). Obrok u avionu. Sletanje aviona u Dubai u 13.00 h. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do hotela i smeštaj. Slobodno posle podne. Noćenje.

7.DAN DUBAI

Doručak. Polazak na četvoročasovno panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku. Dubai je jedan od najlepših i najatraktivnijih gradova sveta. Za mnoge futuristički megapolis okupan blještavilom sunca na pesku Arabijske pustinje sa specifičnom kulturom i nestvarnom arhitekturom. Obilazak kanala Krik koji deli Dubai na Deiru i Bur Dubai, zlatnog suka sa više od 150 prodavnica zlata i nakita, pijace začina, muzeja, Džumeira džamije, hotela Burdž al-Arab, Dubai marine i novih modernih delova grada uključujući i najvišu zgradu sveta – Burdž Kalifu. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Noćenje.

8.DAN DUBAI

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni džip safari u pustinju. Džip safari – popodnevni izlet u trajanju od oko šest sati i nezaboravan i uzbudljiv doživljaj na vrelom pustunjskom pesku. Vožnja ultramodernim džipovima uz adrenalinski naboj i vratolomije koje se duboko urezuju u pamćenje, kruniše se nestvarnim prizorom zalaska sunca u pustinji a završava posetom beduinskom selu s večerom i programom pod otvorenim nebom, za sva čula. Noćenje.

9.DAN DUBAI

Doručak. Slobodno vreme za individualne šetnje i razgledanja. Noćenje.

10.DAN DUBAI – BEOGRAD

Rani transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 09.00 h (Let FZ 745). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 12.00 časova.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

prevoz avionom na relaciji Beograd – Doha – Delhi – Doha – Beograd

transferi aerodrom – hotel – aerodrom

vožnja autobusom po turi

smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi polupansiona u Indiji u hotelima sa 4* i na bazi noćenje/doručak u Dubaiu u hotelu sa 4*

razgledanja prema programu

sve ulaznice naznačene u programu

usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča

troškovi organizacije i realizacije putovanja

flaša pijaće vode dnevno po osobi

aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

fakultativni izleti

međunarodno putno zdravstveno osiguranje

napojnice za lokalne vozače i vodiče (€ 30)

usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit)

Indijska viza

FAKULTATIVNI IZLETI

Dubai, poludnevni popodnevni džip safari kroz pustinju u trajanju od 6 sati. U cenu je uključen prevoz džipovima, obilazak farme kamila i večera u kampu na bazi švedskog stola i trbušni ples. CENA: € 60 po osobi

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA na 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa, Master i American Express kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Za ovo putovanje je potrebno minimum 15 putnika.
DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE JE POTREBNA VIZA ZA INDIJU.
Više informacija u vezi vize možete dobiti u agenciji.

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.