fbpx

MARAKEŠ


PROGRAM PUTOVANJA

MARAKEŠ

Avion

7 dana / 6 noćenja
POLAZAK: , POVRATAK:

Marakeš je srce marokanskog istoka i berberska prestonica. U podnožju Atlaskih planina, ovaj treći po veličini grad je užurban, bučan i mnogoljudan i iz sve snage se trudi da sačuva duh i lepotu istočne bajke koja je toliko privlačna turistima. Središte grada je trg Džema el Fna, upisan u spisak svetskog nasledja Uneskoa, koji od ranog jutra do večeri predstavlja pravu pozornicu za dresere zmija koje igraju uz muziku frule, marokance istetovirane kanom, nerazumljive pevače okružene beličastim dimom nargila… Marakeški bazar i najveći trg dozvoljavaju da se na njima upoznaju naravi i običaji zemlje i uz to da se od lokalnih zanatlija kupe prekrasni suveniri. Na trgu Džema el Fna berbeti s Visokog Atlasa igraju nacionalni ples „auaš“, na ruševinama nekadašnjih palata se gnezde rode a u daljini se vide planinski vrhovi prekriveni snegom. Bez sumnje, Marakeš je srce Maroka.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN BEOGRAD – BEČ – MARAKEŠ

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 05.30 h. Poletanje aviona (let OS 738) za Beč u 07.35 h. Obrok u avionu tokom leta. Sletanje na bečki aerodrom u 08.50 h. Nastavak putovanja za Marakeš u 09.50 h (Let OS 899). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Marakešu u 13.00 h. Po završetku pasoških formalnosti, transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Večera i noćenje.

2.DAN MARAKEŠ

Doručak. Polazak autobusom na prvi deo razgledanja grada. Marakeš je biser Maroka koji je preživeo vladavinu četiri dinastije. Svaka od njih je u gradu ostavila tragove svoje vlasti. Marakeš je prava priča „iz 1001 noći“ gde se po tajanstvenim lavirintima starog grada (medine) može danima šetati ili uživati u senovitim alejama mnogobrojnih parkova. U starom gradu su i tradicionalne kuće marokanaca, zanatske radnje, kafeterije i fontane. Razgledanje: Zidina, Kutubija džamije iz 12. veka, veličanstvenog mauzoleja dinastije Saadi sa čuvenom salom „ 12 stubova“ draguljem špansko – mauritanske umetnosti, dvorca Bahia pravog spleta kuloara i stepeništa, romantičnih vrtova Agdal i Menara i na kraju najznačajnijeg trga Džema el Fna gde se danonoćno može lutati medju tezgama prepunim voća i poslastica a uveče slušati priče orijentalnih ptipovedača i gledati čuda fakira… Povratak u hotel. Večera i noćenje.

3.DAN MARAKEŠ

Doručak.Polazak autobusom na drugi deo razgledanja grada.Jedna os osnovnih i svakako najlepših znamenitosti Marakeša je dvorac Bahia (“lepotica”). Smešten je u Medini (starom delu grada) i izgradjen je krajem 19. veka za najomiljeniju od četiri žene Bu Ahmed Sidi Muse. Uradjen je u mauritanskom stilu, odlično je sačuvan i obuhvata površinu od osam hektara. Njegovi vrtovi čuvaju mnoge tajne a ukrašen je elegantnim ornamentima, senovitim alejama i prelepim fontanama. Odlazak autobusom do mauzoleja dinastije Saadi koje je počeo da se gradi u 16. veku. U tri sale je sahranjenopreko 60 ljudi, medju njima 12 vladara. U vrtovima počivaju vidjeniji ljudi tog vremena. Povratak u hotel. Slobodno vreme, večera i noćenje.

4.DAN MARAKEŠ

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u grad Esauiru na obali Atlantskog okeana udaljen od Marakeša oko 170 km. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Večera i noćenuje.

5.DAN MARAKEŠ

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevno fakultativni izlet (od 09.00 – 16.00 h) u Ourika dolinu koja je udaljena od Marakeša oko 60 km i smeštena je na obroncima planine Atlas. U cenu izleta je uključen ručak. Povratak u Marakeš. Novogodišnje veče se može provesti na centralnom trgu Džema el Fna gde, sa početkom sumraka, i život počinje da vri. Posle šetnje medju tezgama, nadjite svoje mesto pod nekim od šatora i prepustite se čarima noći. Trbušne plesačice, akrobate, fakiri, gutači vatre, ukrotitelji kobri, gutači mačeva – spisak je uistinu predug. A kada slučajno pogledate na sat, shvatićete da je Nova godina već odavno počela. Srećna Vam bila. Noćenje.

6.DAN MARAKEŠ

Doručak. Slobodan dan za odmor i za individualne šetnje i razgledanja. Večera i noćenje.

7.DAN MARAKEŠ

Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Poletanje aviona za Beč u 13.55 h (Let OS 900). Obrok u avionu. Sletanje na bečki aerodrom u 19.05 h. Nastavak putovanja za Beograd u 20.25 h (Let OS 737). Obrok u toku leta. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 21.30 po našem vremenu.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

prevoz avionom na relaciji Beograd -Beč–Marakeš Beč- Beograd

smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* u Marakešu na bazi polupansiona

aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu

svi transferi u inostranstvu navedeni u programu

panoramsko razgledanje Marakeša

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA na 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Akontacija 40% , ostatak – odloženo plaćanje čekovima građana , u tri jednake mesečne rate, bez kamate.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa, Master i American Express kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.