NASLOVNA

ZIMOVANJE

LETOVANJE 2020

PROLEĆNA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

DALEKE DESTINACIJE

MARAKEŠ

7 dana ( 6 noćenja ) aviono

 

Marakeš je srce marokanskog istoka i berberska prestonica. U podnožju Atlaskih planina, ovaj treći po veličini grad je užurban, bučan i mnogoljudan i iz sve snage se trudi da sačuva duh i lepotu istočne bajke koja je toliko privlačna turistima. Središte grada je trg Džema el Fna, upisan u spisak svetskog nasledja Uneskoa, koji od ranog jutra do večeri predstavlja pravu pozornicu za dresere zmija koje igraju uz muziku frule, marokance istetovirane kanom, nerazumljive pevače okružene beličastim dimom nargila... Marakeški bazar i najveći trg dozvoljavaju da se na njima upoznaju naravi i običaji zemlje i uz to da se od lokalnih zanatlija kupe prekrasni suveniri. Na trgu Džema el Fna berbeti s Visokog Atlasa igraju nacionalni ples „auaš“, na ruševinama nekadašnjih palata se gnezde rode a u daljini se vide planinski vrhovi prekriveni snegom. Bez sumnje, Marakeš je srce Maroka.

Program putovanja:

1. dan 27.12.2018  BEOGRAD – BEČ - MARAKEŠ

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 05.30 h. Poletanje aviona (let OS 738) za Beč u 07.35 h. Obrok u avionu tokom leta. Sletanje na bečki aerodrom u 08.50 h. Nastavak putovanja za Marakeš u 09.50 h (Let OS 899). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Marakešu u 13.00 h. Po završetku pasoških formalnosti, transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Večera i noćenje.

2. dan 28.12.2018 MARAKEŠ

Doručak. Polazak autobusom na prvi deo razgledanja grada. Marakeš je biser Maroka koji je preživeo vladavinu četiri dinastije. Svaka od njih je u gradu ostavila tragove svoje vlasti. Marakeš je prava priča „iz 1001 noći“ gde se po tajanstvenim lavirintima starog grada (medine) može danima šetati ili uživati u senovitim alejama mnogobrojnih parkova. U starom gradu su i tradicionalne kuće marokanaca, zanatske radnje, kafeterije i fontane. Razgledanje: Zidina, Kutubija džamije iz 12. veka, veličanstvenog mauzoleja dinastije Saadi sa čuvenom salom „ 12 stubova“ draguljem špansko – mauritanske umetnosti, dvorca Bahia pravog spleta kuloara i stepeništa, romantičnih vrtova Agdal i Menara i na kraju najznačajnijeg trga Džema el Fna gde se danonoćno može lutati medju tezgama prepunim voća i poslastica a uveče slušati priče orijentalnih ptipovedača i gledati čuda fakira... Povratak u hotel. Večera i noćenje.-

 

3. dan 29.12.2018 MARAKEŠ

Doručak.Polazak autobusom na drugi deo razgledanja grada.Jedna os osnovnih i svakako najlepših znamenitosti Marakeša je dvorac Bahia (“lepotica”). Smešten je u Medini (starom delu grada) i izgradjen je krajem 19. veka za najomiljeniju od četiri žene Bu Ahmed Sidi Muse. Uradjen je u mauritanskom stilu, odlično je sačuvan i obuhvata površinu od osam hektara. Njegovi vrtovi čuvaju mnoge tajne a ukrašen je elegantnim ornamentima, senovitim alejama i prelepim fontanama. Odlazak autobusom do mauzoleja dinastije Saadi koje je počeo da se gradi u 16. veku. U tri sale je sahranjenopreko 60 ljudi, medju njima 12 vladara. U vrtovima počivaju vidjeniji ljudi tog vremena. Povratak u hotel. Slobodno vreme, večera i noćenje.

 

4. dan  30.12.2018 MARAKEŠ

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u grad Esauiru na obali Atlantskog okeana udaljen od Marakeša oko 170 km. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Večera i noćenuje.

 

5. dan 31.12.2018 MARAKEŠ

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevno fakultativni izlet (od 09.00 – 16.00 h) u Ourika dolinu koja je udaljena od Marakeša oko 60 km i smeštena je na obroncima planine Atlas. U cenu izleta je uključen ručak. Povratak u Marakeš. Novogodišnje veče se može provesti na centralnom trgu Džema el Fna gde, sa početkom sumraka, i život počinje da vri. Posle šetnje medju tezgama, nadjite svoje mesto pod nekim od šatora i prepustite se čarima noći. Trbušne plesačice, akrobate, fakiri, gutači vatre, ukrotitelji kobri, gutači mačeva – spisak je uistinu predug. A kada slučajno pogledate na sat, shvatićete da je Nova godina već odavno počela. Srećna Vam bila. Noćenje.

 

6. dan 01.01.2019 MARAKEŠ

Doručak. Slobodan dan za odmor i za individualne šetnje i razgledanja. Večera i noćenje.

7. dan 02.01.2019 MARAKEŠ

Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Poletanje aviona za Beč u 13.55 h (Let OS 900). Obrok u avionu. Sletanje na bečki aerodrom u 19.05 h. Nastavak putovanja za Beograd u 20.25 h (Let OS 737). Obrok u toku leta. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 21.30 po našem vremenu.

CENA ARANŽMANA:

 

Doplata za jednokrevetnu sobu:

OBAVEZNA SVEČANA GALA VEČERA U HOTELU:

U cenu putovanja je uračunato: 

U cenu putovanja nije  uračunato:  

prevoz avionom na relaciji Beograd -Beč–Marakeš Beč- Beograd

aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu ( 194 €) u trenutku objavljivanja programa,)  iznos je podložan promeni i plaća se  u dinarima u agenciji

smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* u Marakešu na bazi polupansiona

marokanska viza i troskovi viziranja (25 evra)

svi transferi u inostranstvu navedeni u programu

međunarodno putno zdravstveno osiguranje

panoramsko razgledanje Marakeša

usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

usluge lokalnog vodiča u inostranstvu i vodiča agencije

individualni troškovi

troškovi organizacije i realizacije putovanja.

fakultativni izleti – Ourika dolina (45 evra) i Esauira ( 55 evra)  prijava i plaćanje u nasim poslovnicama, najkasnije 15 dana pre počeka putovanja (minimum za realizaciju 10 osoba)

 Napojnica za lokalnog vodiča i vozača € 10

doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit)

KLIMA U MARAKEŠU


Krajem decembra i početkom januara je u Marakešu sveže u jutarnjim časovoma. Prosečna dnevna temperatura je izmedju 12 i 17 stepena C, u planinskim regijama još niža. Dosta su velike razlike izmedju dana i noći. Noćna temperatura je u proseku oko 8 – 10 stepeni. Dešava se dosta često da je veći deo dana oblačnan ali je kiša ipak veoma retka. Preporuka da se nosi slojevita garderoba sa toplijim komadima odeće za svaki slučaj.

 

FAKULTATIVNI IZLETI

 

OURIKA  DOLINA  ( od 09 – 16 h )

Urika dolina je udaljena oko 60 km od Marakeša i uživa veliku popularnost medju turistima. Nalazi se u podnožju Visokog Atlasa, na visini o 1300 metara i kroz nju protiče istoimena reka sa izuzetno lepim kanjonom. Strme obale se uzdižu iznad Urike a u daljini su nepregledni voćnjaci sa stablima badema i višanja. Vekovima a i danas na prostoru oko reke žive Berberi tradicionalnim načinom života, uzgajaju šafran i osim obradom zemlje, bave se i pravljenjem izuzetnih proizvoda narodne radinosti.Naročito se ističu po proizvodnji keramike. Ručak je uključen. (Cena: € 45).

ESSAOUIRA (od 08 – 17 h)

Grad Esauira je udaljen oko 170 km zapadno od Marakeša, na obali je Atlantika i mešavina je istoka i zapada. Pre nekoliko desetina godina grad je nosio naziv Mogador. Osnovan je u 7. veku p.n.e. a danas je jedno od najpopularnijih letovališta Maroka. Najupečatljiviji deo grada je stara luka, poznata ne samo po bogatoj istoriji i tvrdjavi već i po čuvenoj ribljoj pijaci. Grad se razlikuje od drugih letovališta zemlje po zaslepljujuće belim kućama sa upadljivo plavim prozorima. U Esauiri je prelepa gradska plaža dugačka 6 km. (CENA: € 55)

 

 

HOTELI


Smeštaj u Marakešu je u hotelu sa 4* na bazi polupansiona. Tačan naziv hotela možete dobiti u našim poslovnicama 7 dana pre putovanja.

VIZE


Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos potrebna je viza za Maroko. Najkasnije 10 dana pre putovanja potrebno je dostaviti važeći pasoš, 1 noviju fotografiju (dimenzije 3,5x4,5cm na beloj pozadini), popunjen marokanski formular koji se dobija u agenciji i potvrdu o stalnom radnom odnosu sa naznačenim primanjima, radnim mestom, dužinom staža i odobrenim godišnjim odmorom (za penzionere poslednji ček od penzije). Cena vize sa troškovima viziranja 25 evra.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.

Za ovo putovanje je potrebno minimum 15 putnika !

 

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je najmanje 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše,je potrebna viza. Bliže informacije o dobijanju vize možete dobiti u agenciji. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu  Uniqa  koja pokriva troškove lečenja i bolničke troškove do 35.000 evra (samo za  državljane Republike Srbije, starosti od 6 meseci do 80 godina) Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.