fbpx

BRAZIL


PROGRAM PUTOVANJA

RIO DE ŽANEIRO I ODMOR U BUZIOSU

Avion

12 dana / 9 noćenja
POLAZAK: , POVRATAK:

Džungle Amazona, zlatne plaže Rio de Žaneira, fina aroma kafe, huk mnogobrojnih vodopada, sve to, kao magnet privlači u Brazil milione turista iz celog sveta. Plaže su posebna priča. Samo je jedna Kopakabana sa toplim i prozračnim morem. O brazilskoj kuhinji i ženama turisti govore s uzdahom. Fudbal i blesak muzike i igre u vreme karnevala su svakodnevne teme razgovora. Prelepi Buzios poznat zahvaljujući kombinaciji provincijskog šarma i prvoklasne infrasrtukture, ljupko se smestio na sunčanom poluostrvu Brazila, u Atlantskom okeanu. Na prelepim plažama ne dobija se samo tamna, bakarna boja već i neverovatno uživanje u kupanju, ronjenju i drugim vodenim sportovima. Upoznajte zemlju sambe i njenu bajkovitu lepotu i ponesite utiske koji će vam još godinama donositi ogromnu radost.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN BEOGRAD – PARIZ – RIO DE ŽANEIRO…

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 15.00 h. Pooletanje aviona za Pariz u 17.10 h (Let AF 6293). Obrok u avionu. Sletanje na pariski aerodrom u 19.50 h. Nastavak putovanja za Rio de Žaneiro u 23.35 h (Let AF 442). Obroci tokom leta.

2.DAN RIO DE ŽANEIRO

Sletanje u Rio de Žaneiro u 08.10 h. Po završetku pasoških formalnosti, transfer do hotela. Ostavljanje stvari u prostoriji predvidjenoj za to. Polazak autobusom na razgledanje grada. Po svojoj lepoti i mestu gde se nalazi, sa beskonačnim plažama i stepenastim stenama, po zalivima Kopakabana, Ipanema, Leblon, spada medju najlepše gradove sveta. U njemu je toliko prirodnih, istorijskih i kulturnih lepota da bi se mogle obilaziti godinama.Obilazak Glave šećera, egzotičnog i tajanstvenog brda visine 396 metara koje se uzdiže iznad zaliva Guantanamo. Odlazak na brdo Korkovado sa velikom statuom Hrista Spasitelja, visoke 38 metara koja predstzavlja vizit kartu grada. Statua je smeštena u nacionalnom parku Tižuka odakle se otkriva veličanstvena panorama na grad. Vožnja pored legendarne Marakane, crkve Metropolitan…Smeštaj u hotelu. Uveče mogućnost odlaska na doček Nove Godine na plažu Kopakabana, gde je te večeri najživlje u gradu. Noćenje

3.DAN RIO DE ŽANEIRO

Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i šetnje. Mogućnost odlaska do susednih plaža Leblon, Ipanema ili Botafogo ili do čuvenih Selaron stepenica. Noćenje.

4.DAN RIO DE ŽANEIRO

Doručak. Mogućnost odlaska u pratnji našeg vodiča u najveću gradsku šumu na svetu. Težuku. Noćenje

5.DAN RIO DE ŽANEIRO – BUZIOS

Doručak. Polazak autobusom prema Buziosu. Vožnja traje oko 2.30 sata (178 km). Prelepi Buzios, poznat u celom svetu zahvaljujući kombinaciji provincijskog šarma i prvoklasne infrasrtukture, ljupko se smestio na sunčanom poluostrvu Brazila, u Atlantskom okeanu. Na prelepim plažama ne dobija se samo tamna, bakarna boja već i neverovatno uživanje u kupanju, ronjenju i drugim vodenim sportovima. Davno, davno, u srednjem veku, u zalivu Buzios skrivali su se pirati i trgovci robljem i borili se za vlast Portugalci i Francuzi. Do šezdesetih godina dvadesetog veka, Buzios je bio skromno ribarsko selo sa atmosferom koja se do danas sačuvala samo u nekoliko prigradskih kvartova.Svoju sadašnju popularnost duguje očaravajućoj Brižit Bardo koja je u njemu provela jedan vikend davne 1964. godine. Po dolasku smeštaj i noćenje.

6.DAN – 10.DAN BUZIOS

Slobodan dan za odmor, kupanje i sunčanje. Usluga, noćenje sa doručkom.

11.DAN BUZIOS – RIO DE ŽANEIRO – PARIZ

Doručak. Slobodno vreme do transfera. Sobe se napuštaju u 12.00 h. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Pariz u 17.40 (Let AF 443). Obroci tokom leta.

12.DAN PARIZ – BEOGRAD

Sletanje na pariski aerodrom u 07.40 h. Nastavak putovanja za Beograd u 10.00 h (Let AF 6290). Obrok u avionu. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 12.20 časova.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

prevoz avionom na relaciji Beograd – Pariz – Rio de Žaneiro – Pariz – Beograd

transferi aerodrom – hotel – aerodrom Vožnja autobusom do Buziosa

smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima sa 4*

u hotelu u Riju usluga noćenje sa doručkom

u hotelu u Buziosu noćenje sa doručkom uz mogućnost doplate za polupansion

razgledanja prema programu sa uključenim ulaznicama

usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča

troškovi organizacije i realizacije putovanja

aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

doplata za polupansion u Buziosu (€ )

fakultativni izleti

međunarodno putno zdravstveno osiguranje

napojnice za lokalne vozače i vodiče (€ 20)

usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit)

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA na 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa, Master i American Express kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Za ovo putovanje je potrebno minimum 15 putnika.
DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE NIJE POTREBNA BRAZILSKA VIZA

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.