fbpx

MEKSIKO I KUBA


PROGRAM PUTOVANJA

KANKUN – TULUM – ĆIĆEN ICA – HAVANA – VARADERO

Avion

12 dana / 10 noćenja
POLAZAK: , POVRATAK:

Meksiko je lepa i interesantna zemlja na čijoj je teritoriji veliki broj istorijskih i prirodnih lepota. Ova zemlja ima drevnu, intrigantnu i inspirativnu istoriju, dovoljno poznatu da se ovaj komadić Novog sveta može nazvati „kolevkom civilizacije“. Stoga ne iznenadjuje, da su u njemu sačuvani centri nekada moćnih naroda, Maja i Asteka, gde je i tada život ključao kao i danas. Zamislite sebe u tropskom gustišu, kako uz krike šarenih papagaja gledate hijeroglife Maja na zidovima hramova Tuluma. Stara zemlja, stare kulture, burne istorije svojom tajanstvenošću privlači milione turista iz celog sveta. Malo gde u svetu se može naći kao u Meksiku spoj drevne civilizacije i rajskih plaža.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN BEOGRAD – PARIZ – KANKUN

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.35 h. Pooletanje aviona za Pariz u 06.35 h (Let JU 310). Obrok u avionu. Sletanje na pariski aerodrom u 09.15 h. Nastavak putovanja za Kankun u 12.15 h (Let AF 650). Obroci tokom leta. Sletanje u Kankun u 17.15 h. Po završetku pasoške kontrole, transfer do hotela. Smeštaj, večera i noćenje

2. DAN KANKUN – TULUM – KANKUN

Doručak. Polazak na poludnevni izlet za Tulum, grad smešten na istočnoj obali Jukatana. Sastoji se iz tri dela: modernog letovališta koje se prostire duž obale Karipskog mora, starog indijanskog naselja Tulum Puebla i ostataka naselja Maja, sa svih strana ogradjenog moćnim zidinama. U njemu su sačuvane ruševina kuća, stražarnice i tvrdjava Kastilja. Najviše pažnje privlači Hram fresaka sa dve galerije na kojima su predstavljeni fragmenti iz života Maja. Hram, koji potiče iz 13. zlatnog veka njihove civilizacije, simboliše tri sfere života: podzemni svet mrtvih, život na nebu i boravište bogova. Sveštenici su hram koristili i kao opservatoriju za proučavanje kretanja sunca. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. Novogodišnja večera u hotelu. Noćenje

3.DAN KANKUN

Slobodan dan za individualne šetnje i odmor. Usluga AI. Noćenje

4.DAN KANKUN

Slobodan dan za individualne šetnje i odmor. Usluga AI. Noćenje

5.DAN KANKUN – ĆIĆEN ICA – KANKUN

Doručak. Polazak na celodnevni izlet za Ćićen Icu. To je grandiozan centar toltečke civilizacije koji je sakupio sva znanja i verovanja indijanskih naroda iz okruženja. Grad je na spisku kulturnog nasledja Unesco a tamo postojeće piramide su proglašene jednim od „sedam čuda novog sveta“. Istorija grada se svrstava u dva razdoblja: od 6 – 10. veka kada su u njemu živele Maje i 10 – 12. veka iz perioda Tolteka. Godine 1178. Ćićen Ica je razrušena u vojnom napadu obnovljenih Maja iz tri grada, Majapana, Ušmale i Ičmale. Krajem 12. veka grad je sasvim opusteo iz, do danas, nerazjašnjenog, tajnog razloga. Najpoznatije su piramide Kukulkan puna brojčanih simbola i astronomskih trikova i Jaguar ispred koje su se održavala takmičenja, najverovatnije religioznog karaktera. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje

6.DAN KANKUN – HAVANA

Slobodno pre podne za kupanje i odmor. Usluga AI se završava ručkom. Sobe se napuštaju u 12.00 sati. Slobodno do polaska na aerodrom. Transfer. Poletanje aviona za Havanu u 16.20 h (Let CU 153). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom Hoze Marti u Havani u 17.40 h. Transfer do hotela. Smeštaj, slobodno vreme, noćenje.

7.DAN HAVANA

Posle doručka polazak za na panoramsko razgledanje prestonice Kube: Ruska ambasada, Trg revolucije na kom je svoje višečasovne govore držao Fidel Kastro, spomenik književniku, revolucionaru i političaru Hoze Martiju, zgrada Ministarstva unutrašnjih poslova sa bronzanim muralom Če Gevare na fasadi, sedam kilometara dug bulevar Malekon uz obalu mora, hotel Nacional, Kapitolio koji izgledom neodoljivo podseća na Belu kuću a danas kongresni centar, panorama tvrdjave Moro… Obilazak Stare Havane pešice obično kreće od trga katedrale na kom je glavna katolička crkva Svetog Hristofera, simbol grada. U nastavku odlazak do trga Vieha istorijskog centra, trgova oružja i Franje Asiziskog, bara „Botequita del Medio“, hotela Ambos Mundos u čijoj je sobi 511 Hemingvej napisao fragmente romana „Starac i more“, Fontane lavova i bara „El Floridita“. Ručak. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

8.DAN HAVANA – VARADERO

Doručak. Polazak autobusom za Varadero (oko 140 km). Po dolasku smeštaj, večera i noćenje. Početak usluge AI

9.DAN VARADERO

Doručak. Odmor i individualne aktivnosti. Noćenje

10.DAN VARADERO

Doručak. Odmor i individualne aktivnosti. Noćenje

11.DAN VARADERO – HAVANA – PARIZ

Doručak. Slobodno vreme do transfera. Sobe se napuštaju u 12.00 h. Usluga AI se završava ručkom.Transfer do aerodroma Poletanje aviona za Pariz u 23.40 (Let AF 945). Obroci tokom leta.

12.DAN PARIZ – BEOGRAD

Sletanje na pariski aerodrom u 14.25 h. Nastavak putovanja za Beograd u 20.35 h (Let JU 315). Obrok u avionu. Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 22.55 časova

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

prevoz avionom na relaciji Beograd – Pariz – Kankun – Havana – Pariz – Beograd

transferi aerodrom – hotel – aerodrom

vožnja autobusom po turi

smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima sa 4*

u Kankunu usluga „all inclusive” (AI) – sve uključeno, u Havani usluga noćenje sa doručkom, u Varaderu usluga AI

razgledanja prema programu sa ulaznicama

usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča

troškovi organizacije i realizacije putovanja

aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

fakultativni izleti

međunarodno putno zdravstveno osiguranje

napojnice za lokalne vozače i vodiče (€ 20)

usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit)

izlazna taksa sa Kube koje se plaća na aerodromu i košta 25 CUC (konvertabilnih pezosa), oko 22-23 Eur

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA na 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa, Master i American Express kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Za ovo putovanje je potrebno minimum 12 putnika.
DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE JE POTREBNA MEKSIČKA VIZA ZA OVO PUTOVANJE! (CENA VIZE – BESPLATNA)

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.