fbpx

ODMOR U BADEN BADENU


PROGRAM PUTOVANJA

HAJDELBERG – ALZAS – ŠVARCVALD – FRAJBURG – BADEN BADEN

Avion
8 dana / 7 noćenja

Čari mistične planine Švarcvald, u jugozapadnoj Nemačkoj, prvi su otkrili Rimljani koji su je, zbog guste i tamne borove šume, prozvali „Silva negra“. Car Karakala je među prvima uživao u blagodetima lekovitih termalnih izvora Baden-Badena na obroncima Švarcvalda. U 19.v. Baden-Baden postaje letnja prestonica Evrope i sastajalište aristokratije i društvene elite. Na oporavak i osveženje u vodama 12 termalnih izvora u Baden-Badenu, dolazili su pripadnici evropskih kraljevskih porodica, bogati industrijalci, bankari, slavni umetnici. Ovde se odmarala i britanska kraljica Viktorija, car Vilhem Prvi i članovi čuvene porodice Vandetbilt, nemački kancelar Oto fon Bizmark, a Pisac Mark Tven je tvrdio da je baš ovde izlečio reumatizam. U ovom prelepom gradiću redovno je boravio i održavao koncerte Johan Štraus, a Dostojevski je noći provodio u luksuznom gradskom kazinu u krugu lečilišta. Na Švarcvaldu,u mestu Donauešingen izvire Dunav. Predeli u kojima se smenjuju guste šume i nepregledni nizovi vinograda, lednička jezera i vodopadi okružuju živopisni Frajburg, jedan od najstarijih univerzitetskih centara Nemačke. Alzas – francuski region na severoistoku zemlje, u dolini reke Rajne i neposredne granice sa Nemačkom i Švajcarskom, jedinstven je po svojoj multietničkoj kulturi i predstavlja kraljevstvo vina. Strazbur – centar provincije, grad je prebogate i često tragične istorije. Reč Strazbur je nemačkog porekla i znači „grad na raskršću“. Punih 230 godina katedrala Notr Dam sa svojim zvonikom visokim 142 m bila je najviša građevina na svetu. Podjednako francuski i nemački, ispunjen raznolikošću stilova, autentičnog mentaliteta, danas je Strazbur simbol pomirenja dve velike nacije i centar Evropskog parlamenta. Uvršten u listu svetske kulturne baštine,UNESCO od 1988. Grad Kolmar, 60 km udaljen od Strazbura spada u red najromantičnijih gradova sveta. Njegova jedinstvena arhitektura i cvetna dekoracija čini da U Kolmaru posetilac ima utisak da je zakoračio u slikovnicu a, zbog brojnih kanala i mostova, stekao je epitet „mala Venecija“.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN BEOGRAD – BADEN BADEN

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 16.40h.Poletanje aviona kompanijom Wizz Air za Baden-Baden u 18.40h. Sletanje u Baden Baden u 20.40h. Nakon pasoške i carinske kontrole transfer i smeštaj u hotel. Posle kraćeg odmora, upoznavanje sa gradom kroz šetnju sa vodičem legendarnom Lihtentaler alejom avenijom koja je bila magnet za umetnike, pesnike, slikare, dalje do centra banje i njenih zaštitnih znakova – Kurhaus i Casino-a koji je inspirisao Dostojevskog da napiše čuveni roman „Kockar“ do Trinkhale i Festivalne dvorane – nemačke najveće opere i koncertne dvorane. Noćenje.

2. DAN BADEN-BADEN – HAJDELBERG /HEIDELBERG/

Doručak. Pre podne, poludnevni fakultativni izlet u najromantičniji i jedan od najlepših gradova Nemačke – Hajdelberg, udaljen 92 km od Baden-Badena. Odlazak do impozantnog gotsko-renesansnog zamka koji dominira gradom, a u čijem se vinskom podrumu nalazi najveće bure na svetu zapremine 227.000 litara. Šetnja duž 2,5 km dugog Filozofskog puta, od Starog mosta, pored brojnih spomenika, kula i pivnica. Konačno,obilazak najprestižnijeg i najstarijeg univerziteta Nemačke osnovanog 1386.godine sa studentskim zatvorom kao posebnim kuriozitetom. Povratak u Baden-Baden. Posle podne slobodno vreme za šetnju,razgledanje odmor i kupanje (u modernim Karakalinim Termama od 08-22h, ili neorenesansnom rimsko-irskom Fridrihovom kupatilu /Friedrichsbad/ isključivo nagi).Noćenje.

3.DAN BADEN-BADEN – ALZAS – KOLMAR/COLMAR/ – STRAZBUR/STRASBOURG/

Doručak. Slobodan dan u Baden-Badenu ili celodnevni fakultativni izlet u francusku oblast Alzas: Odlazak do bajkovitog Kolmara, na reci Lauh koja je kanalom povezana sa Rajnom. Kolmar je jedan od najlepših gradova Francuske. Razgledanje istorijskog centra grada sa crkvom Sv. Martina, dominikanskom crkvom, najstarijim kućama Adolf i Pfister, starom zanatskom četvrti Taneurs pored reke,muzejima Bartoldi i Unterlinden. Nastavak puta do Strazbura, grada poznatom po Gutenbergu, u kome je danas sedište Evropskog parlamenta, Suda za ljudska prava i Saveta Evrope. Do 19 veka strazburška gotska katedrala Notr Dam je, sa svojih 142 m, pretstavljala najvišu građevinu na svetu Posebnu atrakciju predstavlja četvrt “Mala Francuska” sa autentičnom, živopisnom alzaškom arhitekturom, kanalma, brojnim restoranima, bistroima… Obilazak znamenitosti sa vodičem, slobodno vreme za uživanje u odličnim vinima, vožnju brodom i dr. do povratka u Baden-Baden u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.

4. DAN BADEN-BADEN – ŠVARCVALD /SCHWARTZWALD/- FRAJBURG /FREIBURG/

Doručak. Slobodan dan u Baden-Badenu ili celodnevni izlet kroz živopisne predele Švarcvalda do izvora Dunava u gradiću Donauešingen na Švarcvaldu. Ovaj grad prelepe Art Nouveu arhitekture je vekovima bio sedište prinčeva Furstenberg te njihov dvorac privlači ništa manje posetilaca od kaptiranog izvora druge najduže evropske reke. Sledi poseta najlepšem od brojnih glečerskih jezera u regionu, mističnom jezeru Titize, najvećem prirodnom jezeru Švarcvalda. U povratku pauza u Frajburgu najsunčanijem nemačkom gradu i starom univerzitetskom centru živopisne srednjevekovne arhitekture. Povratak u Baden-Baden. Noćenje.

5.-8. DAN BADEN-BADEN

Boravak u izabranom hotelu na bazi noćenja sa doručkom. Predlog aktivnosti: relaksacija u sauni u modernim Karakalinim termama, ili kupanje (nagi) u neorenesansnom rimsko-irskom Fridrihovom kupatilu iz 19.veka, panoramske šetnje parkovima i okolnim brdima, obilasci muzeja, ruske crkve, vožnja jednom od najstrmijih planinskih žičara do najvišeg vrha iznad Baden Badena – Merkura, odlazak do ruševina starog dvorca badenskih vladara (Altes Schloss). U večernjim satima može se obrobati sreća u kazinu ili prisustvovasti jednom od brojnih koncerata i drugih muzičkih manifestacija.

8. DAN BADEN BADEN -BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme za šetnju ili kupanje do polaska do aerodroma. Polazak na aerodrom u 16.10h. Poletanje za Beograd u 20.10h. Sletanje na aerodrom “Nikola Tesla” u 22.05h

CENOVNIK

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

avio prevoz redovnom linjom Wizz Air na relaciji Beograd – Baden-Baden – Beograd

aerodromske takse

1 komad malog kabinskog prtljaga dimenzija 42cm x 32cm x 25cm sa točkićima i ručkama, svaki dodatni predmet ( npr. druga tasna, lap top , kisobran…) osim navedenog se dodatno plaća 20 eur po pravcu (u momentu objavljivanja programa)

smeštaj u hotelu 3* sa uslugom noćenje/doručak

transfer aerodrom – hotel u Baden Badenu – aerodrom

usluge licenciranog vodiča pratioca iz Beograda

troškovi organizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

doplata za veliki kabinski prtljag dimenzija 56cm x 45cm x 25cm sa točkićima i ručkama (oko 40 eur) u momentu objavljivanja programa

doplata za čekirani prtljag do 23 kg (oko 70eur) u momentu objavljivanja programa Mole se putnici da pažljivo pročitaju napomene vezane za prtljag, jer su doplate koje se primenjuju na aerodromu znatno veće od onih koje se uplaćuju uz aranžman. Najbolja preporuka za klijente je da blagovremeno i ispravno postupe u vezi prtljaga (na aerodromu će isti biti proveren i premeren). U slučaju da putnik poseduje prtljag neadekvatnih dimenzija, doplata na aerodromu su za veliki kabinski prtljag dimenzija 56cm x 45cm x 25cm iznosi 35 eur po pravcu, a za čekirani prtljag od 23 kg iznosi 50 eur po pravcu u momentu objavljivanja programa Sve promene vezane za prtljag moguće je kod organizatora uraditi najvise 4 sata pred poletanje (time se izbegava doplata po višim tarifama u momentu predaje prtljaga)

obrok u avionu

gradska komunalna taksa (u trenutku izrade programa iznosi 3,5€ po osobi/dnevno)

fakultativni izleti – obavezna prijava i uplata u agenciji najkasnije 7 dana pre polaska na putovanje

obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje

ulaznice za lokalitete

individualni troškovi i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

FAKULTATIVNI IZLETI

Poludnevni izlet Hajdelberg – Cena: 65,00 €. U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča. Trajanje izleta oko 5 sati.

Celodnevni izlet Alzas – Cena: 125,00 €. U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča. Trajanje izleta oko 12 sati.

Celodnevni izlet Švarcvald – Cena: 110,00 €. U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča. Trajanje izleta oko 12 sati.

Paket ulaznica ( sadrži sva tri izleta) cena se umanjuje za -10 %

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 10. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji najkasnije 7 dana pre polaska na putovanje.

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće TRIGLAV do 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa, Master i American Express kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu TRIGLAV OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Nijedan unos nije nadjen