NASLOVNA

JESENJA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

NOVA GODINA

ZIMOVANJE

PROLEĆNA PUTOVANJA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

LETOVANJE 2020

TOP PONUDE - AKCIJE

AVIO KARTE ZA CEO SVET

KRSTARENJE VOLGOM VARIJANTA 2

KRSTARENJE VOLGOM
SANKT PETERBURG-MOSKVA

11 dana (10 noćenja)

Brod Rubljov / Surikov  

Polasci: 30. jun/ 20. jul/ 09. avgust 2019.

Rečna krstarenja od Moskve do St. Peterburga i obratno nisu samo klasika već i vizit karta Rusije. Vodenim putem rastojanje izmedju ova dva grada iznosi 1338 km, prelazi se brodom za oko 7 dana i ima mnogo rečnih stanica, lepih gradova i interesantnih mesta. Osim dva velegrada, upoznaju se kanali, jezera i neki od najinteresantnijih turističkih objekata Rusije. Brod se otiskuje u reku odakle se pruža čaroban pogled na jezero Ladoga, zatim pristaje kod ostrva Kiži u jezeru Onjega gde goste čeka biser pod zaštitom UNESCO, arhitektonski kompleks sastavljen iz tri crkve, sledi selo Gorici sa istoimenim manastirom i konačno drevni centar ruskog pravoslavlja Ugljič. Krstarenje pruža mogućnost uživanja u prelepim pejzažima evropskg dela Rusije i upoznavanje sa njegovom kulturom.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD- MOSKVA-SANKT PETERBURG

Sastanak grupe na aerodromu Beograd dva sata pre leta. Let za St.Peterburg SU 2091 u 13.10h sa presedanjem preko Moskve za polaske 10.06,i 09.08,  30.06 i JU 674 u 17.00h za polazak 20.07. Transfer na brod.  Smeštaj u kabine. Večera. Noćenje.

2. dan SANKT PETERBURG                                                                                                                   

Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom (bez ulazaka u objekte). St. Peterburg je jedan od najlepših gradova na svetu. Nalazi se na obali Finskog zaliva i delti reke Neve. Ima 93 kanala i 45 ostrva. Grad je 1703. god. osnovao Petar I. U periodu od 1712. do 1918. god. bio je glavni grad Rusije. Sa 5 miliona stanovnika St. Peterburg je drugi po veličini grad u Rusiji. Zbog izuzetne lepote zovu ga i „Severna Venecija“. Panoramsko razgledanje grada uključuje razgledanje Nevskog prospekta, crkve Spasa na krvi, Nacionalne biblioteke, Kazanjske Saborne crkve, zgrade Admiraliteta, Dvorskog trga i Bronzanog konjanika (spomenik Petru I), manastira Smoljnij, Isakijevske crkve, Petropavlovske tvrđave, više stotine fascinantnih mostova, kao i drugih spomenika najpoznatijih arhitekata tog vremena kao što su Rosi, Rastelli, Monferan i Kvarengi. Fakultativno: Peterhof – dvorac i park sa fontanama Peterhof ili Petrov dvorac - nastao je početkom XVIII veka, udaljen od St.Peterburga 34km. Čuven je po fontanama, očaravajućem gornjem i donjem parku, kompleksu carskih rezidencija i pozlaćenim statuama.

 

3. dan SANKT PETERBURG Isplovljavanje u 19:00

Doručak. Fakultativno: Odlazak muzeja Ermitaž. Ermitaž je jedan od nekoliko najpoznatijih muzeja umetnosti na svetu, a po mnogim kriterijumima, kao što je vrednost muzejskog fonda, broj eksponata i sl. Važi za najčuveniji na svetu. U njegovim galerijama i dvoranama se nalazi preko 3 miliona umetnina među kojima su i dela čuvenih slikara kao što su: Leonardo Da Vinči, Rembrant, Mone, Sezan, Pikaso i dr. Po povratku na brod sledi ručak. Slobodno vreme na brodu, večera, noćenje.

 

4. dan VERHNJIJE MANDROGI ( 13:30-17:00 )

Doručak u nezagađenoj prirodnoj oazi sela Mandrogi koje se nalazi na obali reke Svir. Zaustavljanje na obali reke Verdant. Mogućnost rekreacije i relaksacije. Šetnja u prirodi. Ručak na obali: „šašlik“ (roštilj). Večera. Noćenje.

 

5. dan OSTRVO KIŽI ( 08:00-11:00 )

Doručak. Dolazak na ostrvo Kiži koje se nalazi na severnom kraju jezera Onjega. Ono je drugo po veličini u Evropi i jedno od najčistijih na svetu. Jezero ima oko 1650 ostrva. Čuveno je i po Muzeju arhitekture na otvorenom. Ostrvo Kiži je praznik za oči. Crkva Preobraženja sa 22 kupole je pravo remek delo ruske arhitekture. Sagrađena je bez ijednog eksera ili metalnog dela, samo uz pomoć sekire i dleta. Crkvu je sagradio drvodelja Nestor, koji je po legendi, po završetku svog posla, sekiru bacio u jezero rekavši: „Crkvu je sagradio majstor Nestor. Crkva, kao ova moja, ne postoji nigde drugde, niti će ikada postojati“. Isplovljavanje. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.

 

6. dan GORICI - KIRILO ( 13:00-17:00h )

Doručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Ručak. Posle ručka uplovljavanje u Gorici – još jeno autentično rusko selo iz prirodna oaza. Slobodno vreme. Nastavak plovidbe. Večera. Noćenje. Fakultativna ekskurzija: Poseta Kirilo-Beložerskom manastiru iz XIV veka; Muzej ikonaKirilo-Beložerski je jedan od najvećih i najznačajnijih manastira Ruske pravoslavne crkve. Ukoliko želite da ovo krstarenje ima i pokloničku dimenziju, ne propustite ovaj izlet.

7. dan JAROSLAV ( 15:00-19:00 )

Doručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Ručak – lanč paket ili na brodu. Dolazak u Jaroslav. Razgledanje starog lučkog grada sa preko 600.000 stanovnika. Grad je osnovao princ Jaroslav još u XI veku. Tu se nalazi mnogo vrednih spomenika koji svedoče o njegovoj bogatoj istoriji. Posebno se izdvajaju manastir Spaso-Preobraženski, gde je u unutrašnjosti manastira u XVI veku izgrađena najstarija crkva u gradu, crkva Svetog spasitelja. Tu su još grupa Sabornih crkava iz XVII veka, rotonda (ostaci drevnog trgovačkg centra), jedan od najlepših spomenika kulture je i crkva Svetog Ilije Proroka iz XVII veka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu, freske na zidovima crkve i njeni svodovi, pravi su muzej staroruskog slikarstva. Nastavak plovidbe. Večera. Noćenje.

 

8. dan dan UGLIČ ( 08:00- 12:00 )

Doručak. Dolazak u Uglič. Ručak – lanč paket ili na brodu. Razgledanje grada koji je osnovan 1148. god. Poseban utisak će ostaviti pogled na grad sa reke Volge: crkva Vaskrsenja, crkva Svetog Dimitrija na krvi, uglički Kremlj sa najstarijom zgradom - dvorcem carevića Dimitrija, Spaso-Preobraženska crkva. Kapetanova večera na brodu. Noćenje.

 

9. dan MOSKVA ( Uplovljavanje oko 13/15h )

Doručak. Program na brodu. Ručak. Uplovljavanje u moskovsku luku. Panoramsko razgledanje Moskve autobusom, u pratnji vodiča na srpskom jeziku (bez ulazaka u objekte). Grad Moskva je dobio ime po reci Moskvi. Osnovao ga je 1147. god. knez Jurij Dolgorukov. Broji preko 13 miliona stanovnika i zauzima površinu od 1000 km². Smešten je na sedam brežuljaka. Razgledanje: Tverske ulice, Crvenog trga, Mauzoleja Lenjina, crkve Vasilija Blaženog, robne kuće GUM, Istorijskog muzeja, Boljšog teatara, Univerziteta Lomonosov, Novodevičegi manastira i fantastične panorame grada koja se pruža sa Vorobjovih brda. Povratak na brod. Večera. Noćenje. Fakultativno: Razgledanje teritorije Kremlja i Oružane palate.

 

10. dan MOSKVA

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnih izleta. Ručak – lanč paket ili na brodu. Večera. Noćenje. Fakultativno: Tretjakovska galerija, Noćna metro tura

11. dan MOSKVA 

Doručak/lanč paket. Transfer na aerodrom.Za termin 10.06-20.06 i 09.08-19.08 let za Beograd SU 2090 u 10.25h ,dolazak u Beograd u 12.25h, a za termin 30.06-10.07 let za Beograd SU 2096 u 17.20h, dolazak u Beograd u 19.25h i 20.07-30.07 let za Beograd JU 655 u 21.35, dolazak u Beograd u 23.25

 

 

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO

 • Avioprevoz (ekonomska klasa) na relaciji Beograd-Moskva-St. Peterburg//Moskva-Beograd,
 • Pun pansion na brodu (doručak-švedski sto, ručak, večera-meni),
 • 1 Prtljag – besplatno 23kg jedna torba (višak prtljaga se dodatno naplaćuje),
 • Smeštaj u odgovarajuće kabine,
 • Transfer aerodrom-brod-aerodrom,
 • Razgledanje grada,
 • Usluge vodiča,
 • Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije (samo za građane sa PASOŠIMA R. SRBIJE)

 

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO

 • Prevoz do aerodroma Beograd i nazad,
 • Fakultativne programe,
 • Aerodromske takse (cena od 119-174 u zavisnosti od Aviokompanije). Cene avio taksi su podložne promeni
 • Bakšiš za posadu broda u iznosu od 40 eur po osobi.

 

Cene fakultativnih izleta u Eur (za minimum 10 putnika)

Prijavljivanje i plaćanje fakultativnih izleta je moguće samo u poslovnici. 

DOPUNSKE USLUGE KOJE SU UKLJUČENE U CENU:

 • Welcome coctail - prezentacija posade broda sa čašom šampanjca,
 • Gala Kapetanska večera,
 • Za ručak i večeru - mogućnost jela: meso, riba ili vegeterijanska hrana,
 • Zabavni program na brodu - igre, filmovi,
 • Živa muzika u baru svako veče,
 • Tri koncerta, uključujući jedan folklorni.

NAPOMENA 1: Red vožnje i redosled poseta i izleta podložni su promenama usled više sile (vremenske neprilike, praznika i sl.) ili usled pomeranja od strane lokalnog agenta.

NAPOMENA 2: Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša.

NAPOMENA 3: Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa.

NAPOMENA 4: Koji brod će ploviti,od ponuđena dva, biće izvesno mesec dana pred odlazak

NAPOMENA 5: WI-FI je besplatan na SUN DECK-u (poslednjoj palubi). Postoji mogućnost plaćanja interneta na brodu, 20 eur po aparatu. Napomena: tokom plovidbe je slab signal na brodu.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cena prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 30 putnika) otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

 

Brod RUBLJOV

Brod je napravljen 1981. godine u Nemačkoj, a kompletno renoviran 2011.godine. Ima pet paluba, opremljen je savremenom navigacionom tehnikom i modernom opremom. Na brodu se nalazi 100 dvokrevetnih kabina sa dva donja kreveta, 4 jednokrevetne kabine sa jednim donjim krevetom, 20 trokrevetnih kabina sa 2 donja i jednim gornjim krevetom. Sve kabine su spoljašnje.  Površina kabina – trokrevetna – 10.5m2, dvokrevetna – 8.6m2. Tehničke informacije broda: dužina 125m, širina 16.7m, kapacitet 240 putnika. Brod ima: 2 restorana, 2 bara, konferencijsku salu, ambulantu, prodavnicu suvenira, perionicu. U kabini su: klima uređaj, kupatilo (tuš kabina), utičnica, plakar. Kreveti za jednu osobu su 185x80 cm.

 

 

Brod VASILY SURIKOV 

Brod je sagradjen u Austriji 1975.godine, i kompletno rekonstruisan 2007.godine. Brod ima cetiri palube. Brod raspolaze sa 44 dvokrevetnih soba, 2 jednokrevetne sobe, 32 trokrevetne sobe. Sve kabine su spoljasnje. Tehnicke informacije: duzina 110.1 m, sirina 14.5m, kapacitet 150 putnika. Na brodu se jos nalaze: restoran, 2 bara, konferencijska sala, medicinska ambulanta, kiosk sa suvenirima... Svaka kabina ima: klima uredjaj, kupatilo, elektricna uticnica (napon u kabini 220V), plakar.Kreveti za jednu osobu su 185x80 cm. Standard Twin: širina 2.14m, dužina 4.36m, površina 9.33 m2.


Cene putovanja
su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE  Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA na 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.

U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 30 putnika za realizaciju putovanja.

● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza za Rusiju. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave. Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:
● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično  izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

●Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.