fbpx

VAL GARDENA – ITALIJA – ZIMOVANJE – SKIJANJE

VAL GARDENA – ZIMOVANJE

ITALIJA ZIMOVANJE

Italija je destinacija koju nikako ne treba zapostaviti kad je skijanje u pitanju. Omiljena je iskusnijim, skijašima jer ima najveći broj strmih i zahtevnijih staza. Ski centri se uglavnom nalaze u blizini francuske granice na samom severu zemlje.

Sezona skijanja traje od decembra do aprila, jer im se skijališta nalaze na nadmorskoj visini od preko 2300 metara. Odlično pripremljene staze, hoteli svih kategorija. Veliki broj sunčanih dana tokom kojih se pruža pogled na okolinu od kog zastaje dah. Sve je ovo nešto što iz godine u godinu privlači sve veći broj turista.

Tradicionalna srdačnost i ljubaznost Italijana kao domaćina, kao i veoma živ noćni život ovu zemlju svrstava u sam vrh poželjnih zimskih destinacija.

Zimovanje – Skijanje 2023.

ZIMOVANJE – SKIJANJE – SRBIJA – SLOVENIJA – BOSNA I HERCEGOVINA – BUGARSKA – AUSTRIJA – ITALIJA – CRNA GORA

Zimovanje – Skijanje 2023 u najpoznatijim planinskim ski centrima Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crna Gore. Veliki izbor smeštaja.

ITALIJA – VAL GARDENA – ZIMOVANJE

Skijalište Val Gardena/Alpe di Siusi, jedno od četiri povezana u Sella Ronda turu, ima najviše staza u celom Dolomiti Superski kompleksu – čak 176 km! Ako se uzme u obzir mogućnost skijanja na susednim skijalištima Alta Badije, Val di Fasse i Arabbe/Marmolade s kojima je Val Gardena povezana, navedeni broj će premašiti 500 km staza Skijalište se sastoji od dva dela, Val Gardene i Alpe di Siusija, povezanih jednim skipassom i autobuskom vezom. Val Gardenu čine tri mesta: Selva, St. Cristina i Ortisei; dok Castelrotto, Siusi i Fié pripadaju u Alpe di Siusi. Dolina je naseljena autohtonima Latinima, a primećuje se i germanski uticaj pa su svi nazivi trojezični. Što se tiče staza, ima ih za sve ukuse. Od početničkih plavih u dolini, preko izazovnijih crvenih do crnih takmičarskih mitova poput staze Saslong iznad St. Cristine.