fbpx

KRONPLATZ – ITALIJA – ZIMOVANJE – SKIJANJE

KRONPLATZ – ZIMOVANJE

ITALIJA ZIMOVANJE

Italija je destinacija koju nikako ne treba zapostaviti kad je skijanje u pitanju. Omiljena je iskusnijim, skijašima jer ima najveći broj strmih i zahtevnijih staza. Ski centri se uglavnom nalaze u blizini francuske granice na samom severu zemlje.

Sezona skijanja traje od decembra do aprila, jer im se skijališta nalaze na nadmorskoj visini od preko 2300 metara. Odlično pripremljene staze, hoteli svih kategorija. Veliki broj sunčanih dana tokom kojih se pruža pogled na okolinu od kog zastaje dah. Sve je ovo nešto što iz godine u godinu privlači sve veći broj turista.

Tradicionalna srdačnost i ljubaznost Italijana kao domaćina, kao i veoma živ noćni život ovu zemlju svrstava u sam vrh poželjnih zimskih destinacija.

Zimovanje – Skijanje 2023.

ZIMOVANJE – SKIJANJE – SRBIJA – SLOVENIJA – BOSNA I HERCEGOVINA – BUGARSKA – AUSTRIJA – ITALIJA – CRNA GORA

Zimovanje – Skijanje 2023 u najpoznatijim planinskim ski centrima Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crna Gore. Veliki izbor smeštaja.

ITALIJA – KRONPLATZ – ZIMOVANJE

Kronplatz (Plan de Corones) je skijalište koje se nalazi u Dolomitskim Alpima Južnog Tirola na granici s Austrijom i alpskim centralnim masivom. Austrijski uticaj ovde je vrlo jak, pa meštani često bolje govore nemački od italijanskog, a svi natpisi su dvojezični. Skijalište je smešteno na visini od 975 do 2.275 m, okruženo s 13 turističkih mesta od kojih su najpoznatija Bruneck/Brunico, St. Vigil/San Vigilio (najmondenskiji i u proseku najskuplji jer je na samim stazama), Olang/Valdaora, Reischach/Riscone, Rasen/Rasun, St. Georgen/ San Giorgio i St. Lorenzen/Lorenzo. S činjenicom da ima više od 300 sunčanih dana u godini i preko 100 km besprekorno uređenih staza spada u jedno od lepših skijališta u ovom delu Italije. Staze su uglavnom izuzetno široke i pravilnog nagiba, pa su idealne za početnike, porodice sa decom i rekreativce. U mnogobrojnim restoranima možete se odmoriti, prezalogajiti ili jednostavno uživati u prelepoj panorami. Prepoznatljiv znak Kronplatza na samom vrhu je i zvonjava najvećeg zvona u Alpima, „Concordia 2000“, koje je teško 18.100 kg, a sa prečnikom od 3 m u najširem delu.