fbpx

HRVATSKA – KVARNER – CRIKVENICA – LETOVANJE 2024

LETOVANJE RANI BOOKING 2024.

KVARNER LETOVANJE 2024.

Letovanje – Hrvatska Za razliku od Istre i Dalmacije, koje su znatan deo istorije bile pod stranom vlašću, područje Kvarnera još je od ranog srednjeg veka pod upravom hrvatskih vladara. Zbog toga se ovaj deo Hrvatske ističe brojnim spomenicima autohtone hrvatske kulture.

HRVATSKA LETOVANJE 2024.

Istra, Kvarner, Dalmacija, Dubrovnik, Hrvatska ostrva. Letovanje u Hrvatskoj. Kristalno čisto more, bujna vegetacija, hoteli sa vrhunskom uslugom.

CRIKVENICA LETOVANJE 2024.

Crikvenica, smeštena u istočnom delu Kvarnerskog zaliva, turistička destinacija Kvarnera koju u suštini čini kvarnerska rivjera koje su deo, osim Crikvenice, i mesta Selce, Dramalj i Jadranovo. Turistički je Crikvenica na interesantnoj lokaciji što je s jedne strane blizu najlepših kvarnerskih ostrva poput Krka i Raba, a s druge isto tako u blizini Like, dakle Parka prirode Severni Velebit i malo dalje izuzetnih Plitvičkih jezera. Crikvenica se razvila na mestu rimske puta Ad Tures, prirodnome izlazu puta na more; bila je luka starih vinodolskih gradova. Već u XIV. st. postojala je mala crkva sv. Marije, koju su Frankopani, gospodari toga kraja, obnovili 1412., uz nju sagradili samostan i naselili pavline.