fbpx

Opatija, često nazivana jadranskom Nicom, jedno je od najpoznatijih turističkih mesta u Hrvatskoj, kao i mesto s najdužom turističkom tradicijom na istočnoj obali Jadrana. Poslednjih godina vraća se na lestvice elitnih destinacija na Mediteranu. Uz peščane i šljunkovite plaže, kilometre šetališta, obilje zabave i kvalitetan smeštaj, Opatija ne ostavlja nikog ravnodušnim.

Turizam se u Lovranu počeo razvijati prie stotinak godina, podstaknut razvojem turizma susedne Opatije. Lovran je danas poznato turističko mesto, a poznat je i po velikoj klinici za ortopediju. Lovran se nalazi u podnožju planine Učka, a ime je dobio ime po mirisnoj biljci lovor, koja samoniklo raste na njegovom području. Lovran se nalazi 5 km od Opatije , na jugoistočnoj obali Istre. Zaštitnik Lovrana je Sv. Juraj, čije ime nosi crkva koja se nalazi na glavnom trgu. Na trgu se nalazi i toranj u kom se danas nalazi galerija. 

Novi Vinodolski je atraktivan turistički grad Kvarnera, smešten na glavnoj magistrali pored obale, 9 km južno od Crikvenice u smeru Zadra. Poznat po velikoj peščanoj plaži u uvali Lišanj okruženoj gustom borovom šumom i šetalištem uz obal, Novi Vinodolski je vrlo tražena destinacija za porodični odmor. Ovde će Vas dočekati plaže uređene po najvišim standardima, lako dostupne i za najmlađe članove porodice, čisto more, bujna mediteranska vegetacija, bogata kulturna baština, raznolik zabavni program i atraktivni sportski sadržaji.

 

Crikvenica, smeštena u istočnom delu Kvarnerskog zaliva, turistička destinacija Kvarnera koju u suštini čini kvarnerska rivjera koje su deo, osim Crikvenice, i mesta Selce, Dramalj i Jadranovo. Turistički je Crikvenica na interesantnoj lokaciji što je s jedne strane blizu najlepših kvarnerskih ostrva poput Krka i Raba, a s druge isto tako u blizini Like, dakle Parka prirode Severni Velebit i malo dalje izuzetnih Plitvičkih jezera. Crikvenica se razvila na mestu rimske puta Ad Tures, prirodnome izlazu puta na more; bila je luka starih vinodolskih gradova. Već u XIV. st. postojala je mala crkva sv. Marije, koju su Frankopani, gospodari toga kraja, obnovili 1412., uz nju sagradili samostan i naselili pavline.

Selce je pitomi primorski gradić sa šljunkovitim plažama i bistrim morem a nalazi se 40km južnije od Rijeke. Nudi brojne mogućnosti kao što su izleti na Plitvička jezera kao i izleti brodom i autobusom po Kvarneru,Istri i Gorskom Kotru. Selce je grad s više od 110 godina tradicije u turizmu.Smešten je u maloj uvali u blizini Crikvenice.