fbpx

Niforeika je minijaturno naselje na obali Jonskog mora, udaljeno od Patrasa, trećeg po veličini grada Grčke, 22 km. Krase ga male uvale i zalivi sa lepim peščanim ili šljunkovitim plažama. Idealno je za one koji žele da borave u miru i tišini sa mogućnošću mnogobrojnih razgledanja okolnih znamenitosti.

Kiparisija je neveliki gradić na obali Jonskog mora, na zapadu Peloponeza sa zlatnom plažom, veličanstvenim zamkom i čistim morem koje oduševljava sve posetioce. Ima dugu istoriju koja svoje korene vuče još iz antičkog perioda. Podeljen je na dva dela: gornji grad sa mnogobrojnim istorijskim zdanjima i novi grad sa širokim ulicama, prodavnicama i lepim kućama.

Kilini je pravi izbor za ljubitelje mirnog odmora i boravka na lepim plažama zapada Peloponeza. U blizini je i luka iz koje svakodnevno kreću feriboti prema obližnjim ostrvima Zakintosu i Kefaloniji. Smešten je 25 km severno od grada Pirgosa. Hoteli su u okolini grada na samoj jonskoj obali.

Skafidiji pitoresknost i prijateljsku atmosferu pružaju mirne, idilične uvale daleko od gradske buke i fantastično zelenilo u zaledju šljunkovitih zatona Jonskog mora.

Živopisno turističko mesto Porto Heli smešteno je na istočnoj obali poluostrva Argolide. Do Porto Helija iz Korinta se stiže za nepuna dva sata vožnje kroz živopisne predele uz more, Atina je udaljena 170 km.

Sam gradić je veoma zanimljiv, jer pored šetališta uz more ima i mnoštvo uskih uličica po centru, gde se nalaze brojne suvenirnice, taverne i poslastičarnice. Destinacija je jako poznata među stranim turistima, a tokom cele godine u luci se može videti veliki broj usidrenih luksuznih jahti i brodova.

Kompleks se nalazi na Peloponezu u oblasti Mesenije na 13km od grada Pilosa na peščanoj plaži. Predstavlja jednu od najboljih destinacija na Mediteranu za idealan odmor. Mesta sa UNESCO-ve liste svetske baštine, kao što su čuvena Olimpija, Mistras, hram Apolona Epikura, drevni Mesini i Nestorova palata se nalaze u blizini i brzo se može stići kolima.

Grad Patra se nalazi na severnoj strani Peloponeza. Ovo je treći po veličini grad u Grčkoj i ima veoma prometnu luku, koja služi trajektne rute do Jonskih ostrva i Italije. Patra je grad sa bogatom istorijom i ima mnogo spomenika, kao što su srednjovekovni zamak, rimski Odeon i velika crkva Svetog Andreja. Takođe je poznat po živopisnom noćnom životu, restoranima i kafeterijama na moru. Grad Patra postaje veoma popularan tokom karnevalskog vikenda, jer organizuje najveću karnevalsku paradu u Grčkoj. Njegova centralna lokacija služi kao baza za izlete u Olimpiju, Delfe, Nafpaktos i Mesolongi.