fbpx

Ovo rajsko mestašce udaljeno od Soluna samo 60 km, mirno je i usporeno zimi, a leti se pretvara u vodeći turistički centar na Kasandri. Pleni lepotom pejzaža, čistoćom mora i bogatim zelenilom. Leti je veoma živo, prepuno prodavnica, restorana, barova i tradicionalnih grčkih taverni i interesantno je za sve kategorije gostiju. Iz Haniotija se brzo i lako stiže do svih znamenitosti severne Grčke.

Pefkohori je naselje izgradjeno u sred nekadašnje borove šume na istočnoj obali Kasandre. Poseduje prelepu, dugačku plažu koja je svake godine nagradjivana plavom zastavicom za čistoću. U današnje vreme je vrlo popularno letovalište koje može da zadovolji svačiji ukus, čak i onih najprobirljivijih. Udaljeno je od Soluna 115 km.

Kalitea je jedno od najživljih naselja Kasandre puno modernih noćnih klubova i taverni s grčkom muzikom. Tokom leta tu dolaze poznati di-džejevi iz Soluna. U mestu postoji sve što je potrebno za živ i aktivan odmor: veliki hoteli, divne peščane plaže, mnogo prodavnica, filijale banaka, pošta, apoteka, zdravstveni centar i sve vrste sportova na vodi.

Kriopigi je čudesno letovalište u zalivu Torones, zaštićeno zelenilom borovih šuma. Po slavnom Herodotu tu se nalazio Neapolis koji je bio naseljen još u 5. veku p.n.e. Udaljeno je od Soluna 95 km. Mesto je izgradjeno na kamenitoj padini Kasandre i može svakome da pruži idealan odmor.

Polihrono je naselje na istočnoj strani Kasandre, udaljeno od Soluna tačno 100 km. Veoma je popularno, naročito zbog lepe peščano-šljunkovite plaže, dugačke oko 7 km

Nea Potidea je u blizini kanala koji spaja plažu Torones sa zalivom Termaikos. Mesto danas čini pešačka zona sa mnogo biciklista i poseduje veliku marinu, kioske, prodavnice, restorane i barove. Hoteli su većinom na plaži udaljenoj 2 km od naselja

Sani je poluostrvo koje pripada ekološkim rezervatima Grčke i odlikuje se izuzetno čistim morem i dugačkim peščanim plažama. Nalazi se na jugozapadu Kasandre i udaljen je od Soluna oko 80 km.Kompleks se sastoji od 4 vrhunska hotela:Sani Beach Club, Sani Beach Hotel, Porto Sani Vollage i Sani Asterias Suits, svi jedan pored drugog. Preporučuje se porodicama sa malom decom i svima onima kojima je potreban odličan smeštaj i sasvim pasivan odmor u miru i tišini, sa dosta zelenila i bez noćnog života i bilo kakvih izlazaka.

Kasandra je bila i ostala omiljeno mesto odmora turista iz celog sveta. Jedno od najživopisnijih mesta je selo Afitos koje oduševljava posetioce već na prvi pogled lepotom plaža, specifičnom arhitekturom, spokojnim stilom života i bujnom vegetacijom. Boravak u tom mestu je beg od užurbanog gradskog života.

Paljuri je ribarsko selo na krajnjem jugu Kasandre. Upečatljiva je dobro sačuvana narodna arhitektura 19. veka. Nekoliko nevelikih plaža pruža mogućnost mirnog porodičnog odmora.

Kalandra, ribarsko mesto, je sačuvala klasičnu arhitekturu severa Grčke i tišinu i spokoj prošlih vremena. Nekadašnje stare zgrade su obnovljene i okružene divno uredjenim baštama.

Furka je idilično selo na Kasandri, udaljeno od Soluna 105 km. Puno je savremenih, novih kuća a okružuje ga gusta borova šuma. Nekoliko novih hotela, taverne, restorani i barovi čine ga tokom leznjih meseci vrlo živopisnim i primamljivim za odmor mestom.

Nea Kalikratija je najbliže Solunu letovalište Halkidikija. Okružuje ga nekoliko plaža: Kiani, Plava plaža i centralna plaža naselja koja tokom leta, zbog velike gužve, ponekad nema sasvim čistu vodu. Ima dosta zelenila a mesto je živo i prepuno turista.

Nea Mudanja je novi, dinamičan gradić sa razvijenom turističkom infrastrukturom. Udaljen je od Soluna 64 km. U mestu je izgradjeno mnogo barova, restorana i taverni a hoteli su smešteni na lepim plažama u neposrednoj blizini.

Posidi je selo smešteno na zapadnoj strani Kasandre i danas je mirno mesto sa beskonačnom, čistom, peščanom plažom okruženom borovom šumom u zaledju. Ima sve potrebne tusističke sadržaje. Blizina Nea Mudanje i Soluna ga čini veoma popularnim za odmor.

Nea Skioni je letovalište na jugozapadnom delu poluostrva Kasandra, udaljeno 108 kilometara od Soluna. Od Haniotija na istočnoj obali Kasandre, Nea Skioni je udaljen svega 9 kilometara, odnosno 15-ak minuta vožnje. Naselje je ime dobilo po antičkom gradu Skioni.