fbpx

EGEJSKA REGIJA – KUŠADASI – TURSKA LETOVANJE

Naslovna strana Letovanje Turska KUŠADASI – EGEJSKA REGIJA

LETOVANJE RANI BOOKING 2024.

TURSKA LETOVANJE 2024.

Turska letovanje 2024, Antalijska (Alanja, Lara, Kemer, Belek, Side)  i Egejska (Kušadasi, Bodrum, Fetije, Marmaris) regija. Veliki izbor hotela na atraktivnim lokacijama, na plaži. Avionom ili autobusom. Preporučeni hoteli.

KUŠADASI – EGEJSKA REGIJA

Kušadasi je mali grad ali veliki turistički centar na obali Egejskog mora, udaljen oko 70 km južno od Izmira. Ime mu je nastalo od kombinacije reči „kuš“ i „ada“ – „ptičije ostrvo“. Mnogi vezuju naziv i sa susednim ostrvcetom povezanim nasipom sa kopnom, na koje su u prošlosti sletale ogromne količine ptica. Od 1413. godine, kada je pripao Osmanskom carstvu, postaje važna trgovačka luka. Od aerodroma u Bodrumu do Kušadasija transfer traje oko dva sata.

Turska letovanje 2024.

Ono što najviše privlači turiste je prelepa priroda: razudjena obala sa brojnim živopisnim zalivima, brežuljci i stene koji se spuštaju sve do samog mora, bistra voda u svim nijansama plave, borove šume i prekrasni zalasci sunca. I naravno lepe, dugačke uglavnom peščane plaže. Najnovija je Pigal na samom ulasku u grad, vrlo popularna kod omladine zbog velikog izbora vodenih sportova i brojnih barova. Iz Kušadasija se brzo i lako može otići na izlete do Izmira, Efesa i Mileta kao i do obližnjeg grčkog ostrva Samos.