fbpx

EGEJSKA REGIJA – FETIJE – TURSKA LETOVANJE

Naslovna strana Letovanje Turska FETIJE – EGESKA REGIJA

LETOVANJE RANI BOOKING 2024.

TURSKA LETOVANJE 2024.

Turska letovanje 2024, Antalijska (Alanja, Lara, Kemer, Belek, Side)  i Egejska (Kušadasi, Bodrum, Fetije, Marmaris) regija. Veliki izbor hotela na atraktivnim lokacijama, na plaži. Avionom ili autobusom. Preporučeni hoteli.

BODRUM – EGEJSKA REGIJA

Na obali Sredozemnog mora, u podnožju planina prekrivenih četinarskim šumama, rasprostrt je stari „grad sunca“, živopisne Fetije. Ovo elegantno naselje je vrlo popularno kod turista koji vole da uživaju u mirnom odmoru, plavetnilu mora, čistom vazduhu i plažama poput Oludeniza ili Kleopatrine. Od aerodroma u Dalamanu do Fetija put traje oko devedeset minuta.

Turska letovanje 2024

Fetije su primorski grad ali najlepše plaže su van centra. Poznatom se smatra Čališ. Okružuje je niz hotela i prekrivena je peskom i šljunkom. Ipak vizit karta turske egejske obale je plaža Oludeniz, nestvarne lepote ili kako je još nazivaju „rajskim mestom“. Tirkizna voda, smaragdnozeleni borovi i meke beličaste plaže su još uvek najslikanije mesto turskog priobalja. U sklopu Oludeniza su još tri plaže: Laguna, Kidrak i Patara i sve su vrlo pogodne za sasvim malu decu. U zalivu je smešteno više od 30 hotela različitih veličina i kvaliteta. Do obližnjih izletišta, planine Babadag, doline leptirova, ostrva Kekova, ostataka drevne Mire kao i do likijskih grobnica u blizini Dalijana, se brzo i lako stiže.