fbpx

KRF

Dasija je smeštena na severoistočnoj strani ostrva i udaljena je od grada 12 km. Dobro je povezana sa svim ostalima naseljima. Ime mesta potiče od grčke reči „šuma“ što u pravom smislu i jeste. Stabla se spuštaju do same obale dajući hlad i svežinu. Plavo, čisto more pruža poseban doživljaj. Tu je izuzetno dobro boraviti sa decom jer je ulaz u vodu postepen i mogu bezbrižno da se brčkaju u plićaku.

Živopisno turističko mesto sa šljunkovitom plažom, obiljem barova, restorana i klubova, pruža mogućnosti za uživanje i bavljenje sportovima na vodi. U Guviji se nalazi jedna od najlepših marina. Udaljena je od grada Krfa 7 km, a odlično je povezano i sa ostalim delovima ostrva.

Selo Moraitika je udaljeno ostrvskog glavnog grada oko 20 km. To je tradicionalno mesto s uskim ulicama, svetlim kućama i bogatim vinogradima. Ovde nema luksuznih, ogromnih hotela ni neke posebne razonode. Selo ima mnogo premepih malih taverni kao i čistu i mirnu plažu.

Agios Georgios je divna plaža i nalazi se na jugozapadnoj obali. Idealno je mesto za one koji traže čisto more i prozračnu vodu. Plaža je široka, na njoj je jedan hotel i nekoliko restorana.

Benices je selo na istočnoj obali Krfa i najstarije je turističko mesto na ostrvu.Danas je to deo obale sa hotelima, apartmanima, tavernama i restoranima, sa marinom za jahte i dugačkom prozračnom plažom.U mestu je bogat i noćni život sa mnogo barova i disko klubova.

Nisaki je idealna plaža u svakom pogledu naročito za one koji ne vole pesak. Na njoj je sitan, sasvim beli šljunak, zahvaljujući čemu je voda sačuvala divnu tirkiznu boju. Plaža je kombinacija malih uvala na kojima svako može da nadje mesto za sebe. Smeštena je na severozapadu Krfa i pored nje je nekoliko tradicionalnih taverni sa morskim plodovima, barovi i u blizini nekoliko hotela.

Letovalište smešteno u zalivu na udaljenosti od 14 kilometara od grada Krfa, sa jednom od najpopularnijih plaža koja se proteže duž celog naselja. Naročito je popularan kod omladine zbog brojnih mogućnosti za zabavu i noćni provod. Ipsos ima delom peščanu delom šljunkovitu plažu dužine oko 1600 m na kojoj su zastupljeni sportovi na vodi.

Mesongi je poluostrvo na kom je izgradjen jedan od najvećih hotelskih kompleksa Krfa. Od grada Krfa je udaljen 26 kilometara a od samog naselja 2 km. Plaža pripada hotelu i ona je uredjena ležaljkama i suncimrabnima, tuševima i snek barovima. Druge uredjene gradske plaže nema ali se može kupati na neuredjenom prostoru. U mestu je veliki broj prodavnica i restorana a na padinama brda su privatne kuće i apartmani.

Agios Joanis je mesto koje se proteže duž istoimene plaže i odličan je izbor za porodice sa decom. Plaža je prekrivena sitnim šljunkom i već nekoliko puta je nagradjivana „plavom zastavicom“ za čistotu mora i bezbednost. Mesto je potpuno tiho, sastavljeno od svega desetak kuća i nekoliko restorana a bučna prestonica ostrva, grad Krf je udaljen svega 16 kilometara.

Alikes je jedna od peščanih uvala sa dosta prirodnog hlada na kojoj su smešteni veliki hotelski kompleksi.Plaža je prekrivena sitnim, belim peskom. Ulaz u vodu je postepen pa se preporučuje porodicama sa decom. Uredjena je, ima ležaljke i suncobrane koji se dodatno naplačije, kanrine i snek barove.

Plaža Sveti Spiridon se nalazi na severoistoku ostrva. Privlačno je mesto za kupanje, prekriveno zlatnožutim peskom. Plaža je u divnom zalivu i zaštićena je od vetrova. Odmah iza plaže je neveliko jezero sa slanom vodom, koje koristi lokalno riblje gazdinstvo. Direktno na plaži je crkva Svetog Spiridona a pored nje mini-market i dve taverne.

Plaža Perama kao i istoimeno mesto, su na istočnoj obali Krfa, usred zelenih brežuljaka i u zalivu preko puta poznatog ostrva Pontikonisi (Mišje ostrvo). Tu je voda kristalno čista i pogodna je za ronjenje a plaža je prekrivena sitnim beličastim peskom. Zaliv uokviruje desetak kuća i hotela a u samom mestu su dve prodavnice i nekoliko restorana. Mesto je udaljeno od grada Krfa 9 kilometara.

Komeno je zaliv, oblika potkovice oivičen bujnom vegetacijom. U jednom njegovom delu je marina sa ribarskim čamcima i malim jahtama. Plaže su različite, kamenite, šljunkovite ili peščane. Pogodno je mesto za miran odmor. Ima veliki broj privatnih kuća i apartmana i nekoliko manjih hotela.

Kanoni je nekad bio glavni grad i srce ovog živopisnog ostrva. Bogat je burnom istorijom prelepom prirodom i kulturom. Ovo mesto ima strmu obalu ali je prekriveno gustom vegetacijom. Poseduje dve plaže…U blizini su i ribari tako da će svi oni koji rano ustaju imati priliku da kupe svežu ribu.

Malo primorsko selo ka Guviji. Ima dosta taverni i restorana koje možete izabrati, uz odličnu kuhinju. Noćni život je minimalan, sa nekoliko barova.

Kavos je mesto koje se nalazi na udaljenosti od oko 50km od grada Krfa i jedno je od najpopularnijih medju turistima. Zahvata južni deo ostrva i u poslednjih dvadesetak godina se izuzetno razvio i postao jedna od omiljenih destinacija britanskih turista.

Plaže i bogat noćni život su njegove glavne odlike. Peščana plaža Kavosa je idealna za boravak tokom celog dana pa sve do ranih večernjih sati. Dugačka je oko 5km i proteže se od mesta Kavos pa sve to Svetog Petrosa. Uredjena je sa ležaljkama i suncobranima, a čista i plitka voda čini je idealnom za decu. Postoji mogućnost za bavljenjem sportovima na vodi. Kavos ima veliki broj restorana, prodavnica i barova smeštenih u glavnoj ulici koja je paralelna sa obalom. Ljubiteljima noćnog provoda do ranih jutarnjih sati Kavos predstavlja idealnu destinaciju pa nije ni čudo što je smatraju „grčkom Ibicom“. Pored mesta za zabavu ima i drugih sadržaja kao što su supermarketi, prodavnice, rent-a-car agencije.

Paleokastrica čini skup nekoliko živopisnih, manjih, potpuno zasebnih zaliva. Nalazi se 26 kilometara severozapadno od glavnog grada Krfa.

Paleokastritsa je jedna od najlepših plaža u Grčkoj. Ima čak 6 spektakularnih zatvorenih uvala, sa prelepom tirkiznom vodom. Ovde se nalazi mnoštvo plaža, od kojih se do 15 može doći samo brodom. Voda je hladna, ali kristalno čista, idealna za ronjenje. Na plažama postoje taxi brodići, ležaljkse sa suncobranima, motorni čamci, pedolina i ostali sportovi na vodi. Popularne su mnoge pećine do kojih možete doći samo brodićima.