fbpx

BOSNA I HERCEGOVINA – JAHORINA – ZIMOVANJE

JAHORINA – ZIMOVANJE

Doživite nezaboravno ZIMOVANJE u olimpijskom centru Jahorina.

BOSNA I HERCEGOVINA

Bosna i Hercegovina se nalazi na zapadnom Balkanu, a graniči se sa Hrvatskom na severu, severozapadu i jugu, te sa Srbijom i Crnom Gorom na istoku. Najveći deo teritorije čine planine i visoki krš, pokriveni šumama i pašnjacima. Najviši vrh je Maglić (2386 m).

Klima u BiH se razlikuje: u severnom delu BiH klima je umereno-kontinentalna, u središnjem planinska, dok je u južnom delu klima mediteranska.  Najveći gradovi BiH su Banja Luka, Zenica, Mostar, Sarajevo i Tuzla.

Zimovanje – Skijanje 2024.

ZIMOVANJE – SKIJANJE – SRBIJA – SLOVENIJA – BOSNA I HERCEGOVINA – BUGARSKA – AUSTRIJA – ITALIJA – CRNA GORA

Zimovanje – Skijanje 2024 u najpoznatijim planinskim ski centrima Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crna Gore. Veliki izbor smeštaja.

BOSNA I HERCEGOVINA – JAHORINA – ZIMOVANJE

Jahorina spada u visoke planine Dinarskog sistema. Jahorinski planinski masiv dužine je 30 kilometara, sa nekoliko vrhova, od kojih je najviši vrh Ogorjelica sa 1916 metara nadmorske visine. Od glavnog grada BiH Sarajeva Jahorina je udaljena svega 28, od Banjaluke 200, od Beograda 320, a od Zagreba 350 kilometara. Jahorina je planina koja se može pohvaliti izuzetno specifičnom i blagom planinskom klimom, kao posljedicom mešanja kontinentalnih i mediteranskih vazdušnih struja. Svi koji su ikada boravili na Jahorini reći će vam da se klimatski uslovi znatno razlikuju u odnosu na ostale planine u regionu. Ova planina većim delom zime predstavlja za skijaše idealan spoj debelog snežnog pokrivača i vedrog i sunčanog neba, posebno u februaru, martu i aprilu. Jahorina je pod snegom prosečno 175 dana u godini, što je, u tom pogledu, čini evropskim raritetom. Prosečna visina snega koji se na planini zadržava od oktobra do maja iznosi 106 centimetara.

Zimski odmor za pamcenje!

SKIJANJE u najpoznatijem planinskom  ski centru Bosne i Hercegovine – Jahorini.

Doživite nezaboravno ZIMOVANJE u olimpijskom centru Jahorina.

JAHORINA je smeštena u srcu Balkana, na spoju hladne kontinentalne i tople mediteranske klime, sa najvišim vrhom Ogorjelica  1916m nadmorske visine, zbog čega je veoma zdravo i prijatno provoditi zimske dane na ovoj planini. Veliki izbor hotelskog smestaja, sa raznovrsnom gastronomskom ponudom, spa sadržajima i drugim rekretaivno -zabavnim sadržajima.

Jahorina se može pohvaliti najsavremenijim sistemom za osnežavanje kojim je povezano cielo skijalište, odnosno 46km alpskih i 10km nordijskih staza. U svakom trenutku, perfektno uređene staze su povezane najmodernijim žičarama za prevoz skijaša i bordera, koje su ukupnog kapaciteta oko 17 000 skijaša na sat.