fbpx

MAĐARSKA – BUDIMPEŠTA – WELLNESS & SPA

WELLNESS & SPA

MAĐARSKA – WELLNESS & SPA

Ova mala država je jedna od najstarijih zemalja Evrope, nalazi se u sredini kontinenta u Srednjoj Evropi. Mađari govore jezik i predstavljaju kulturu koja se razlikuje od svih ostalih u regiji. Ovo obeležje je oduvek bilo izvor ponosa i konflikta već više od 1100 godina.

Ovo je zemlja – koja se može hvaliti jednim od najlepših gradova. To je Budimpešta, „dragulj Dunava“ – gde se jedni pored drugih mogu naći iskopine iz rimskih vremena stara 2000 godina i turski spomenici stari 400 godina. Tu se nalazi najveće jezero Srednje Evrope – Balaton, koje pruža prirodni raj za svoje posetioce – gde iz dubine potiče više stotina izvora sa lekovitom vodom.

Međutim treba pomenuti još jednu stvar, zbog koje se posetioci vraćaju, a to je legendarno mađarsko gostoprimstvo.

BUDIMPEŠTA – WELLNESS & SPA

Madjarska wellness & spa. BUDIMPEŠTA je glavni grad zemlje i jedan od najlepših evropskih gradova. Metropola od oko 2 miliona stanovnika, početkom XX veka je važila i za „Pariz istoka“, a svoj šarm je zadržala do danas. Građena je po uzoru na Beč, mada mnogi smatraju da ga je po lepoti prevazišl. Njene fasade kitnjaste kao najfinija čipka, raskošne palate i veličanstveni mostovi mame turiste, koji ovu metropolu posećuju u sve većem broju iz godine u godinu.