fbpx

Tunis letovanje 2021. Miran i konzervativan Hamamet je smešten na severu Afrike, 48 km od najbližeg aerodroma u Enfidi. Zahvaljujući prelepim peščanim plažama i savremenim hotelima postao je poznat širom sveta. Gradić je na rtu Bon i spada u najživopisnije i najzelenije u zemlji i prosto  je utopljen u plantaže maslina, nara i pomorandži i poneko stablo čempresa.

Hamamet leto 2021

Ljubuteljima aktivnog noćnog života će se svakako svideti zona disko klubova. Predstavljena je u  obliku dve ulice prepune svih vidova muzičkih zabava. Do nje se stiže taksijem iz svakog dela grada za svega nekoliko tuniskih dinara. U istom kvartu je i zabavni park Carthagoland, u kom se mogu naći atrakcije i za decu i odrasle.

Tunis letovanje 2021. Najpoznatija dobro uredjena  turistička zona Tunisa je Jasmin Hamamet. Područje Jasmina je udaljeno svega 6 km južno od grada. Tamo je sve podredjeno potrebama turista i sve je dizajnirano za savršen, potpuno opuštajući i bezbrižan odmor. Stambenih kvartova nema već samo nepregledan niz novih hotela, barova, klubova, restorana i prodavnica.

Jasmin Hamamet letovanje 2021

Uz more je izgradjeno šetalište dugačko oko 1,5 km. Promenada je ukrašena bujnom mediteranskom vegetacijom. Uz nju su, najveći u zemlji, zabavni park, velika marina jaht-klub i brojni riblji restorani. Plaže Jasmina su široke i peščane i na njima nije preterano velika gužva. Kao i svuda u Tunisu, vodeni sportovi su i tu dostupni.

Tunis letovanje 2021. Port el Kantaui je elitno letovalište u predgradju Susa i počinje 8 km severno od grada. U njemu su danas najbolji hoteli, savremeni centri talasoterapije, golf tereni i jahački klubovi. Marina može da primi više od 300 jahti tako da je u Portu život uvek buran i uzavreo. U gradu postoji akva park za najmladje, bezbroj restorana naročito ribljih i prodavnica suvenira.

Port el Kantaui leto 2021

Plaže po kvalitetu nisu ništa lošije od onih u Hamametu ili Mahdiji. Dubok pesak krasi široku obalu i čitav red visokih palmi kao i vrlo dobro razvijena infrastruktura. Od bližih znamenitosti se mogu obići tvrdjava kalifa u Susu, koloseum u El Džemu i tvrdjava Ribat u Monastiru.

Skanes je turistička zona zapadno od Monastira  a isto se naziva i sledećih 5 km plaže pored koje su izgradjeni novi hoteli. Glavna prednost grada je sopstveni medjunarodni aerodrom. Druga prednost je što kroz grad prolazi pruga Sus – Monastir – Mahdija pa se za 20 minuta vožnje može stići do susednih gradova. Većina hotela se nalazi u prvoj liniji, odmah do mora.

Skanes leto 2021

Skanes spada u mirna letovališta sa manjom količinom zabave.Prodavnica ima malo pa se za sve potrebe mora otići u Monastir. Ono što je svakako potrebno obići tokom boravka je mauzolej Habiba Burgibe, najveća u Tunisu tvrdjava Ribat, Velika džamija kao i Muzej nacionalnog kostima.

Mahdija je letovalište na obali Sredozemnog mora. Udaljeno je 210 km južno od grada Tunisa i 45 km od Monastira. Pogodna je za miran porodični odmor sa decom. Veliki broj hotela je rasporedjen duž obale. Svaki od njih poseduje svoju teritoriju, divno uredjene vrtove, bazene, barove,restorane, igrališta za decu kao i direktan izlaz na uredjenu peščanu plažu. Iza zidova hotela malo toga ima za izlazak ili zabavu, sve noćne aktivnosti se odvijaju u okvirima hotela.

Tunis letovanje 2021

U nekim hotelima je vrlo razvijena talasoterapija. Glavna mesta razgledanja su stara Medina i sve oko nje: velika ulazna vrata grada, Velika džamija, tvrdjava bez koje ne postoji ni jedan grad u Tunisu kao i Arheološki muzej.

Monastir se nalazi na južnoj obali zaliva Hammamet, na 20 km udaljenosti od Soussa.. Zahvaljujući položaju i klimi postao je jedan od najlepših i najposećenijih letovališta u državi. Monastir se može ponositi i sa 2 golf terena, lukom za jahte, bazarom i mnogobrojnim mestima za zabavu.

Monastir letovanje 2021

Grad srednje velicine (oko 40.000 stanovnika), smešten je oko 160 km južno od glavnog grada. Tradicionalno ribarsko mesto, u poslednjih nekoliko decenija postaje i znacajno turisticko mesto. Grad je osnovan još u rimsko vreme, dok iz kasnijeg istorijskog perioda datira Ribat – tvrdava. Poznati predsednik Tunisa Habib Bourguiba, roden je ovde i tu se nalazi i njegov mauzolej. Medunarodni aerodrom nosi njegovo ime.

Tunis letovanje 2021

Ukrašen drvoredima palmi, svojom zlatno-peščanom obalom i velikim brojem hotela svih kategorija koji pružaju odličan odmor i rekreaciju, ovaj prelep gradić rado dočekuje turiste.

SUS

Sousse, grad u Tunisu, smešten na oko 140 kilometara južno od glavnog grada, sa oko 220.000 stanovnika. Nalazi se južnoj obali zaliva Hammamet, na obali Mediterana. Sousse se naziva i “Biser Sahela” ( biser Sredozemnog mora ). Treći grad po veličini u državi, osnovan još u XI veku pre nove ere (tada nosio ime Hadrumetum), danas predstavlja privredni i univerzitetski centar. Međunarodni aerodrom u Monastiru udaljen je svega 20 km.

Tunis letovanje 2021

Rivijera se prostire na dužini od preko 20 km, uključujući i poznato letovalište Port El Kantaoui. Gostima grad nudi prelepe plaže, noćne klubove, muzeje i naravno Medinu, staro gradsko jezgro gde se nalazi i tradicionalni souk – trgovačka četvrt prepuna bazara gde se kupuje uz cenjkanje, što čini kupovinu izuzetno zanimljivom. Na peskovitim obalama nalaze se hoteli izgrađeni u turskom i arapskom stilu..

Tunis letovanje 2021. Tunis je zemlja kontrasta, sjajnih utisaka, mirisa mediteranskog zelenila i peska Sahare na jugu. Tamo su afričke tradicije i evropska kultura divno prepletene a prestonica se naziva „Pariz severne Afrike“.

Leto 2021

Moderna letovališta, impresivne prirodne i ljudskom rukom stvorene atrakcije Tunisa, osvojiće svakog ljubitelja egzotike i prijatnog odmora. Zemlja je već stekla zasluženu popularnost. Spada u jeftine pravce, relativno bezbedna sa obalom dužom od 1300 km i sa raznolikim pejzažima, od mediteranske vegetacije na severu do peščanih dina na jugu.

Hoteli

Novi moderni hoteli su se uklopili u gradove bogate istorije a Tunižani su umeli da nadju balans izmedju tradicije i savremenosti. Biseri raznih kultura, svedoci svih epoha, moćne odbrambene tvrdjave, ogromne džamije, evropski hramovi i neobični muzeji i bužni arapski kvartovi i sukovi ukrašavaju svaku stopu ove neobične zemlje.

Tunis letovanje 2021

Tunis letovanje 2021