NASLOVNA

ZIMOVANJE

LETOVANJE 2020

PROLEĆNA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

ŠVAJCARSKA - JEZERA ALPA I JURA

 

JEZERA ALPA I JURA

ŠVAJCARSKA - FRANCUSKA

ŽENEVA - ANESI - LOZANA - IVERDON LES BAINS - NOJŠATEL-TUN - BERN - VEVEJ - MONTRO - EVIAN - ŠION

6 dana (5 noćenja)

 

FIRST MINUTE 

   POLAZAK:                          POVRATAK:

    05. jun 2020.                     10.jun 2020.

Moćni planinski masivi Alpa i Jura ponegde se dramatično spuštaju ka prelepim švajcarskim jezerima stvarajući istinsku pejzažnu lepotu. Na ovom putovanju posetićete Lemansko, najveće evropsko alpsko jezero, a sa mesta gde reka Rona izvire iz Lemanskog jezera možete baciti pogled na najviši vrh Evrope - Mont Blan. Jezero Anesi, najčistije francusko jezero ( pripada Francuskoj), inspirisalo je tokom vekova mnoge umetnike, a ovekovečio ga je Pol Sezan. Uživaćete u atraktivnom krstarenju jezerima Nojšatel i Murten u podnožju planine Jura u kantonu Nojšatel. Očekuje Vas čarobno Tunsko jezero iz kog ističe švajcarska reka Ara. Na ovom jezeru smestio se magični gradić Tun sa dobro očuvanim starim gradski jezgrom i dvorcem prepoznatiljivim sa razglednica. Putujući švajcarskim jezerima osetićete i zadivljujuću lepotu švajcarskih gradova Ženeve, Lozane, Nojšatla, Murtena, Tuna i Anesija (Francuska), a u toku putovanja imaćete priliku da posetite i švajcarsku prestonicu Bern. Kružeći obalom Lemana upoznaćete i neka svetski poznata mondenska mesta – Montro, Vevej i Evian. Otkrivaćete i tajanstvene stare dvorce Šion, Tun, Ouči i romatični Nojšatel.

Program putovanja:

1. dan 05.jun 2020.  BEOGRAD-ŽENEVA (GENEVE)

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 14.00 h pult pored šaltera 710 na Terminalu 1 , na aerodromu Nikola Tesla. Poletanje iz Beograda u 16.00h (let EZS 1438). Sletanje na ženevski aerodrom u 18.00 h. Nakon aerodromskih formalnosti odlazak na panoramsko razgledanje grada. Smeštaj. Noćenje.)

2. dan 06.jun 2020. ŽENEVA (GENEVE) - ANESI (Annecy)

Doručak. Polazak na rezgledanje grada, šetnja pored katoličke katedrale do spomenika ubijenoj austrijskoj carici Sisi. Prelazak mosta Mont Blan, odlazak do engleskog parka, šetnja kroz ulicu Rhone (jedno od najluksuznijih i najskupljih mesta za kupovinu u svetu). Poseta šarmantnom trgu Bourg de Four (na mestu nekadašnjeg rimskog foruma sa Palatom pravde, renesansnom fontanom i mnoštvom kafića i restorana). Kraća pauza. Odlazak do najznačajnije protestanske crkve u Ženevi crkve Svetog Petra, Kalvinovog oratorijuma, do najstarije kuće u gradu Mason Tavel ( XII vek), gradske većnice sa Arsenalom, Bastion parka sa Zidom reformacije i starim Univerzitetom. Na trgu Place de Neuve videćete Veliki teatar, muzički konzervatorijum i spomenik Anri Dunanu – osnivaču Crvenog krsta. Kraće slobodno vreme u ulici “ Rue de Rive” sa mnoštvom prodavnica, robnih kuća, patiseria i kafea. Polazak za Anesi u 14.00 sati od cvetnog sata i spomenika Helveciji. Ovaj čarobni alpski gradić leži na obali istoimenog jezera i centar je departmana Gornja Savoja. Naročiti šarm daju mu stare srednjevekovne građevine, kuće pastelnih boja, kaldrmisane ulice a zbog kanala najkraće Francuske reku Tiu nosi naziv “Alpska Venecija”. Najpoznatija turistička atrakcija Anesija je Palais de l'isle iz XII veku, koja je kroz istoriju menjala svoju funkciju (od rezidencije do zatvora) a danas je to zavičajni muzej okružen mnogobrojnim prodavnicama, restoranima i kafićima. Imaćete priliku da vidite dvorac Anesi, katedralu Svetog Petra, hotel Lambert koji je u XVI veku bio episkopski dvor, pređete Most ljubavi. Povratak u hotel. Noćenje

3. dan 07.jun 2020 - ŽENEVA (GENEVE)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti učesnika putovanja.Noćenje..

4. dan 08. jun 2020 - ŽENEVA (GENEVE) - LOZANA ( LAUSSANE) NEŠATEL/ NEUCHATEL

Doručak, izlazak iz soba do 08.00 sati. Vožnja pored Ženevskog jezera do Lozane, sedišta kantona Vo, Međunarodnog olimpijskog komiteta i dva univerziteta. Obilazak gotske katedrale Notr Dam, gradske većnice, crkve Svetog Fransoa, stare biskupske palate i dvorca Rumine. Silazak autobusom u donji deo grada, uz panoramsko razgledanje federalnog suda, kompleksa hotela, sedišta MOK i internacionalnih korporacija. Šetnja oko pristaništa, dvorca Ouči i fotografisanje uz obalu i ispred Olimpijskog muzeja. Po završenom ragledanju najlepših gradova frankofanske Švajcarske polazak ka zapadnom delu zemlje i gradu Nešatel koji leži na istoimenom jezeru u masivu živopisnih Jura. Smeštaj u hotelu. Obilazak romantičnog grada Nešatel, prepoznatljivog po karakterističnim žutim fasadama od peščara i dvorcu sa tornjevima, čija istorija doseže unazad do 10.veka. Dvorac je idealna polazna tačka za razgledanje znamenitosti ovog idiličnog mesta koje krase brojne fontane, zanimljivi muzeji (prirodnjački, etnografski i muzej Latenijum sa arheološkim parkom u kojem se posetiocima na vrlo zanimljiv način prikazuje život lokalnog stanovništva od gvozdenog doba sve do srednjeg veka) i veliki broj dobrih restorana. Nešatel je mesto u kojem je Filip Šukard 1825. postavio temelje preduzeća koje će 76 godina kasnije na tržište lansirati najpoznatiju evropsku čokoladu - prepoznatljivo ljubičastu "Milku". Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan 09.jun 2020.- KRSTARENJE DVA JEZERA-NEŠATEL I MURTEN - TUN-BERN –GRIER - BUL

Doručak. Napuštanje hotela. U 09,55h polazak na krstarenje “ Dva jezera” Neuchatel – Murten.Osveženje na brodu. Po završetku krstarenja u 11,45 h nastavak puta za jezero Tun. Posle jednočasovnog boravka u Tunu odlazak za Bern. Po dolasku u Bern kraći obilazak grada .Odlazak do Vrta ruža odakle se pruža fascinantan pogled na švajcarsku prestonicu, smeštenu u okuci reke Aere, pa pored Berengraben-a, sedišta medveda, koji je zaštitni znak grada. Kraća šetnja pešačkom zonom Kramgasse najdužom pokrivenom ulicom pored kuće br.49 u kojoj su živeli Ajnštajn i Mileva Marić, katedrale sa čuvenim vitražima iz srednjeg veka i Gradske kule sa najstarijim satom u Švajcarskoj i predivnih fontana iz srednjeg veka do zgrade Parlamenta i Nacionalne banke u Bernu. Nastavak puta pored Griera poznatog po istoimenom siru prema Bulu . Smeštaj u hotel. Noćenje.

 

6. dan 10. jun 2020.  MONTRO (MONTREUX) /EVIAN-LES-BAINS/- ŽENEVA-BEOGRAD

Posle doručka. Prolazak kroz tzv. ”Vinsku Republiku”, prelepe pejzaže između jezera, vinograda, planina i odlazak u Vevej. Obilazak ovog bisera severne obale Ženevskog jezera,u kome je sedište čuvene konditorske industrije “Nestle“ i u kome je Čaril Čaplin živeo 25 godina. Panoramsko razgledanje Veveja autobusom, kroz više kvartova u kojima se nalazi moderni deo grada, ruska i reformatorska crkva. Šetnja od glavnog pijačnog trga, pešačkom zonom. do starog grada, kaldrmisanom vevejskom “Knez Mihajlovom”, do gradske kuće, kraj Muzeja fotoaparata i Muzeja hrane. Fotografisanje sa Čarli Čaplinom, čija statua krasi priobalje. Nakon obilaska sa lokalnim vodičem, vožnja do obližnjeg Montre-a (30km) u kome su privremeno živela mnoga slavna imena od Lorda Bajrona do Freda Merkurija. Šetnja kroz park ruža i duž obale koja odiše bogatom vegetacijom, cvetnim figurama do spomenika džez muzičarima i Frediju Merkjuriju. Slobodno vreme. Odlazak do obližnjeg savršeno očuvanog srednjevekovnom zamku Šijon, nekadašnjoj carinarnici i kasnijem zatvoru, ovekovečenom u Bajronovom delu “Zatvorenik iz Šijana”. Polazak ka ženevskom aerodromu. Dolazak oko 16,20 časova. Let za Beograd u 18.20h. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 20.15h.

 

 

JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA: 856 € FIRST MINUTE 806 

CENA VAŽI ZA UPLATE DO 01. MAJA.  ZA UPLATE POSLE 01. MAJA CENA SE UVEĆAVA ZA 100 EUR.

Doplata za jednokrevetnu sobu € 120,00

Popust za decu 02-12 godina  (na upit)

 

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO

 • avio prevoz Beograd-Ženeva-Beograd
 • aerodromska taksa
 • 1 kom ručnog (kabinskog) prtljaga dimenzija maksimum 56 x 45 x 25cm sa ručkom i točkićima
 • smeštaj u hotelima sa 3* ( dvokrevetnim i trokrevetnim sobama) , na bazi 5 noćenja sa doručkom
 • krstarenje "Dva jezera"
 • izlet u Anesi
 • usluge licenciranih pratioca vodiča
 • troškovi organizacije i realizacije putovanja

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO

 • Čekirani prtljag do 23 kg (u trenutku objavljivanja programa cena je 70 eura, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji)
 • doplata za jednokrevetnu sobu
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • individualni troškovi
 • ulaznice i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

SMEŠTAJ :

Hotel CAMPANILE ANNEMASSE CENTRE –GARE 3* , www.campanile.com

Annemasse je izuzetno prijatan i simpatičan francuski pogranični gradić, 10 km istočno od Ženeva sa kojom praktično srastao u jedan urbani kompleks. Zbog znatno nižih cena predstavlja privlačan rezidencijalni centar u kome živi veliki broj zaposlenih u Ženevi. Turistima, koji ovde borave po daleko povoljnijim uslovima, na raspolaganju je odlična mreža frekventnog javnog prevoza kojom se za 15-tak minuta dolazi do Ženeve (Cena karte koja važi 120 min je 4€). Sa svojim shopping molom interesantan je Švajcarcima za povoljniju kupovinu. Hotel CAMPANILE ANNEMASSE CENTRE – GARE 3* je moderan hotel iz lanca Campanile, odlično lociran (na autobuskoj liniji 61 za Ženevu). Ukusno opremljene sobe sa kupatilom, TV, besplatnim internetom, bife-doručkom. Jednokrevetne i trokrevetne sobe su moguće na upit .

Hotel La Prairie 4* Yverdon-les-Bains , https://www.laprairiehotel.ch/

Smešten u prelepom stoletnom parku u blizini centra grada Iverdona i termalnih izvora, hotel La Prairie nudi miran odmor na obali jezera Neuchatel. Sobe imaju kupatilo minibar , kablovsku televiziju, telefon, sef i bežični internet. Gostima je na raspolaganju A la carte restoran La Terrasse, teniski teren, teren za mini golf, dečije igraliste.

HOTEL DES ARTES 3*, Neuchatel,  https://www.hoteldesarts.ch/

Ovaj lep hotel je smešten u centru, u neposrednoj blizini univerziteta i na svega 200 metara od obale jezera. U sklopu hotela je osim restorana i bara još i konferencijska sala kao i sauna. Sobe su moderno uređene i sve poseduju kupatilo sa fenom, TV i telefon. U celom hotelu je dostupan besplatan wifi.

HOTEL BEST WESTERN RALLEY 3*, Bulle

Ovaj savremeni hotel je smešten u centru gradića Bule na nekoliko minuta hoda od svih gradskih znamenitosti. U sklopu hotela je restoran u kom se serviraju jela francuske i tajlandske kuhinje. U prizemlju hotela, gostima je na raspolaganju bar. Sve sobe imaju fen u kupatilu, TV, mini bar, radio i telefon. Besplatan WIFI je dostupan u celom hotelu.

NAPOMENA : Hoteli kategorije 3 * biće poznati 7 dana pre početka putovanja.

Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA na 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična). Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

 • Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 15 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
 • Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja kao i fakultativnog izleta
 • Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati
 • Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
 • Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše,nije potrebna viza za Francusku i Švajcarsku.
 • Pasoši putnika treba da važe najmanje 3 meseca od datuma povratka.
 • Putnik je u obavezi da prilikom putovanja poseduje putno zdravstveno osiguranje za Šengen regiju.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu o propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave. Organizator nije ovlašćen da ceni valjanost putnih isprava i drugih ličnih dokumenata.

OPŠTE NAPOMENE

 • Organizator zadržava pravo izmene redosleda izvođenja sadržaja programa u zavisnosti od okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za radno vreme lokaliteta i sl.…)
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično  izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika Organizator ima pravo da otkaže putovanje najkasnije 5 dana pre polaska.
 • Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
 • Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.