fbpx

Rajski ZANZIBAR sa safarijem u Tanzaniji


PROGRAM PUTOVANJA

Zanzibar – Stone Town – Prison Island – Blue Tour – Tanzanija nacionalni park – Safari – Zanzibar

Avion
PREPORUČUJEMO
10 dana / 8 noćenja
POLAZAK: 26/02/2023, POVRATAK: 07/03/2023

FIRST MINUTE!

ZANZIBAR ostrvo okruženo Indijskim okeanom, poluautonomna oblast uz istočnu obalu Afrike, je sastavni deo Tanzanije. Ostrvo Zanzibar (prvi naseljenici Bantu crnci, po kome je ostrvo dobilo ime, Zanzibar – zemlja crnaca) je podeljeno na tri regiona okruženo nizom manjih i većih ostrva, a najveći grad ovog ostrva je istoimeni Zanzibar, na zapadnom delu ostrva u okviru koga je Stoun Town. Šarenilok grad sa uskim ulicama, džamijama, grad arapskih utvrđenja i britanskih vila, centar kulture i tradicije na obali Indijskog okeana, sa pijacom lokalnih začina, kućom poznatog pevača Fredija Merkjurija, Kućom čuda, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Zanzibar će vas opčiniti morskim plodovima, mirisima vanile, kakaa, cimeta koje će vam poslužiti najsmejani domaćini… Najpozanatije plaže su u mestima Kendwa, Nungwi, Pwani, Pingwe itd. Tropsko ostrvo Zanzibar je stvoren za one koji vole čarobne bele peščane plaže, toplo tirkizno more, odlične lokacije za ronjenje i ima bogato kulturno nasleđe uz uticaje persijske, arapske, portugalske i britanske kulture…
TANZANIJA će vam pružiti nezaboravni safari sa vožnjom jednom od najlepših nacionalnih parkova gde ćete izbliza posmatrati divlje životinje, lavove, slonove, žirafe, zebre, antilope u njihovom prirodnom staništu i divite se njihovoj izuzetnoj lepoti, zvukovima i mirisima savana. Ne propustite ovo nezaboravno iskustvo!

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan 26.02.2023. BEOGRAD – AMSTERDAM – ZANZIBAR

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 03:30h (ujutru). Predviđeno poletanje aviona za Zanzibar (let preko Amsterdama KL1898) u 06:00h. Sletanje u Amsterdam predviđeno u 08:35h. Nastavak putovanja za Zanzibar (let KL515) predviđeno u 10:15h. Sletanje na Zanzibar predviđeno u 21:00h. Po završetku pasoške kontrole, transfer do hotela, smeštaj u hotel. Večera ili kasna večera ili hladna večera. Noćenje.

2. dan 27.02.2023. ZANZIBAR – BLUE TOUR

Doručak ili rani doručak. Dan za uživanje na plaži i individualne aktivnosti ili FAKULTATIVNI IZLET; Oko 08:00h polazak za celodnevni izlet Blue Tour. Ova celodnevna tura vodi vas do peščanih sprudova, ostrva Kwale i koralnih grebena u zalivu Menai Bay gde se možete opustiti, plivati ili roniti, istraživati prirodnu lagunu koja se nalazi na ostrvu, laguna je okružena šumom mangrova i mi ćemo vas odvesti na kupanje u laguni za nezaboravno iskustvo. Ukrcajte se na lokalne tradicionalne jedrilice, ručno napravljene od afričkog mahagonija i izrađene po najvišim standardima. Udobni su i dobro opremljeni vanbrodskim motorom. Kasnije uveče povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan 28.02.2023. ZANZIBAR – STONE TOWN

Doručak. Dan za uživanje na plaži i individualne aktivnosti ili FAKULTATIVNI IZLET; Stone Town City Tour nudi posetiocima obilazak koji void tragom sultana, robova i istraživača u krivudavim ulicama Stone Town u Tanzaniji. Posetioci će saznati o događajima koji su oblikovali Zanzibar, dok šetaju kroz zgrade u kojima se sve dogodilo. Ove istorijske građevine uključuju nekadašnju pijacu robova, anglikansku katedralu, Kuću Čuda, muzej Sultanove palate i staro Arapsko utvrđenje i dispanzer. Posetioci imaju priliku da istraže pijacu i stambeni deo. Predlažemo za odmor od vrućine The Zanzibar Coffee House, gde posetioci mogu uživati u izboru pića, lokalnih slatkiša i sezonskog voća. Obilazak je fleksibilan i može se prilagoditi interesovanjima posetilaca i vremenskom okviru. Posetioci takođe mogu da kupuju antikvitete i suvenire.
Nakon obilaska kamenog grada, pauze za ručak, idite na drugi FAKULTATIVNI IZLET; čamcem do istorijskog Zatvorskog ostrva, videćete njegove džinovske kornjače, a takođe možete plivati, sunčati se i roniti. Ostrvo se ranije koristilo za zatvaranje robova koji su se odupirali svojoj životnoj situaciji, a džinovske kornjače su bile poklon vlade Sejšela. Dok ste na izletu brodom do ostrva i sa njega, imaćete sjajan pogled na Stone Town. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan 01.03.2023. ZANZIBAR

Doručak ili rani doručak. Dan za uživanje na plaži i individualne aktivnosti ili MOGUĆNOST FAKULTATIVNIH IZLETA; Spice Tour / Obilazak akvarijuma i plivanje sa kornjačama / Kasnije uveče polazak na turu quad biciklom. Večera. Noćenje.

5. dan 02.03.2023. ZANZIBAR – TANZANIJA NACIONALNI PARK MIKUMI

Rani doručak ili lunch paket. Oko 05:00h polazak iz hotela do trajekta. Vožnja trajektom sa Zanzibara do Dar es Salama / Tanzanija. Po dolasku u Dar es Salaam započinje oko 6 sati vožnje do nacionalnog parka Mikumi. Podnevni IZLET; Nacionalni park Mikumi vožnja uz ručak. Nakon izleta vožnja do hotela. Večera. Noćenje.

6. dan 03.03.2023. TANZANIJA NACIONALNI PARK MIKUMI

Doručak. Celodnevni IZLET; Nacionalni park Mikumi vožnja uz ručak. Spremite se za uzbudljiv dan posmatranja safarija dok se upuštate u jednodnevnu vožnju i aktivnosti. Uživajte u uzbuđenju bliskog i ličnog upoznavanja sa većim divljim životinjama, kao i sa manjim stvorenjima iz grmlja, tokom jednodnevne vožnje u nacionalnom parku Mikumi, uz ručak. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7. dan 04.03.2023. TANZANIJA NACIONALNI PARK MIKUMI – ZANZIBAR

Rani doručak ili lunch paket. Jutarnji IZLET; Jutarnja vožnja u Mikumi nacionalni park, kasnije polazak za Dar es Salam sa ručkom na putu u Morogoru. Vožnja trajektom do Zanzibara. Dolazak u hotel uveče. Večera ili kasna večera. Noćenje.

8. dan 05.03.2023. ZANZIBAR

Doručak. Dan za uživanje na plaži i individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.

9. dan 06.03.2023. ZANZIBAR – AMSTERDAM

Doručak. Posle doručka napuštanje soba i slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd (let preko Amsterdama KL515) predviđeno u 22.15h. Sletanje u Amsterdam predviđeno u 07.15h sledećeg dana.

10. dan 07.03.2023. AMSTERDAM – BEOGRAD

Nastavak putovanja za Beograd (let KL1905) predviđeno u 09:30h. Predviđeno sletanje u Beograd u 11:55h. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA


CENA: 2.899 € po osobi

Gore navedena cena sa FIRST MINUTE POPUSTOM, važi za rezervacije i uplate do 31.12.2022.


 

Viza za Tanzaniju za stanovnike Srbije

Vizu za ulazak u Tanzaniju, 50 $ po osobi, se donija na granici (za državljane Republike Srbije) ili on line pre polaska https://eservices.immigration.go.tz/visa/start
Ulazak u Tanzaniju / Zanzibar će biti omogućen srpskim državljanima po trenutno važećem Covid protokolu.
Državljani Republike Srbije, kao i svi međunarodni putnici koji dolaze u Tanzaniju / Zanzibar moraju da popune pre dolaska online zdravstvenu anketu na sledećem linku; https://afyamsafiri.moh.go.tz/
Posebna zdravstvena anketa se mora popiniti ukoliko se putuje u Zanzibar na sledećem linku;
https://healthtravelznz.mohz.go.tz/traveller/#/home
Putnici koji su u potpunosti vakcinisani (3 doze vakcine) izuzeti su od obaveze testiranja pre polaska, a u obavezi su da imaju važeći sertifikat o vakcinaciji, sa QR kodom, za proveru po dolasku u Tanzaniju / Zanzibar. EU digitalni Covid sertifikat se prihvata, a putnicima se savetuje da sa sobom imaju odštampanu kopiju sertifikata.
Vakcine koje su prihvatljive su one koje su odobrene od strane Ministarstva zdravlja Tanzanije i Svetske zdravstvene organizacije (trenutno ne uključuje Ruske vakcine) i možete ih proveriti na sledećem linku; https://www.moh.go.tz/en/
Putnici koji nisu u potpunosti vakcinisani (3 doze), oni koji nisu vakcinisani uopšte i oni koji ne ispunjavaju uslove za vakcinaciju, u obavezi su da pokažu negativan Covid 19 RT PCR test, sa QR kodom, ne stariji od 72 sata od trenutka uzorkovanja, pre polaska.
Više informacija na linku; https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

SMEŠTAJ NA ZANZIBARU HOTEL 4* NAVEDENI ILI SLIČAN:

Kendwa Rocks Beach Hotel 4* Lokacija; Nalazi se na samoj obali mora sa pogledom Kendwa beach i okružen bujnim vrtom. Hotel je udaljen oko 57 km od grada Zanzibara i oko 62 km od aerodroma. Hotelski sadržaji; Restoran sa jelima internacionalne i svahili kuhinje, bar Mermaid, recepcija, otvoreni bazen, zabavni program sa živom muzikom u večernjim časovima, animacija, Wi-Fi internet na recepcija hotela, mogućnost bavljenja sportovima na vodi (ronjenje, gnjuranje, vožnja kanua…) itd. Smeštaj; Sobe su dvokrevetne (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj) ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj i pomoćni ležaj). Sve sobe imaju klima uređaj, SAT TV, telefon, sef (uz doplatu, na licu mesta), kupatilo (kada ili tuš), fen za kosu. Sobe imaju pogled na baštu, bazen ili more. Usluga; Polupansion (doručak – kontinentalni, večera – švedski sto, samoposluživanje, izbor više jela) Plaža; Nalazi se na samoj obali na predivnoj Kendwa plaži, sa belim peskom. https://www.kendwarocks.com/

SMEŠTAJ U TANZANIJI NAVEDENI ILI SLIČAN:

Mikumi Wildlife Lodge/Camp Lokacija; Nalazi u Mikumi nacionalnom paku. Sadržaj; Mala sala za ručavanje, terasa sa pogledom na nacionalni park… Smeštaj; Sobe su dvokrevetne vrlo skromno uređene, najosnovnijim nameštajem, sa kupatilom. Usluga tokom boravka u nacionalnom parku Mikumi, bilo da je ishrana u smeštajnom objektu ili tokom izleta; Pun pansion (doručak, ručak, večera) https://www.mikumisafarilodge.com/home

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

Prevoz avionom na relaciji Beograd – Amsterdam – Zanzibar – Amsterdam – Beograd

Troškove aerodromskih taksi. Aerodromske takse se plaćaju u agenciji i podložne su promenama. (u slučaju povećanja taksi, putnik je u obavezi da izvrši doplatu pre započetog putovanja).

Smeštaj na Zanzibaru, u dvokrevetnim sobama, na bazi 6 polupansiona u odabranom hotelu i u Tanzaniji, u dvokrevetnim sobama, na bazi 2 puna pansiona u smeštajnom objektu i van njega

Transfer aerodrom-hotel-aerodrom na Zanzibaru

Vožnja trajektom Zanzibar-Tanzanija-Zanzibar

Izlet Safari u Tanzaniji prema programu putovanja

Usluge predstavnika ino-partnera, na engleskom jeziku, a od zavisnosti od veličine grupe na sprskom jeziku

Troškove organizacije i vođenja aranžmana

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

Viza za Zanzibar, odnosno za ulazak u Tanzaniju, 50 $ po osobi na granici (za državljane Republike Srbije)

Fakultativne izlete u Zanzibaru prema programu putovanja (cena za minimum 15 prijavljenih putnika)

Troškove hotelske takse koje se plaćaju na licu mesta (oko 1$, po osobi, po danu)

Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja, SA DOPLATOM ZA COVID, po važećoj tarifi osiguravajuće kuće

Troškove preporučenog osiguranja od otkaza, sa uključenim obaveznim međunarodnim putnim osiguranjem, SA DOPLATOM ZA COVID, po važećoj tarifi osiguravajuće kuće

PCR testiranje i druga dokumenta, vezana za Covid protokol, predviđena za ulazak u Tanzaniju / Zanzibar

Individualne troškove putnika i ostale nepomenute troškove.

FAKULTATIVNI IZLETI

Fakultativne izlete u Zanzibaru prema programu putovanja (cena za minimum 15 prijavljenih putnika);
Blue Tour – 101 Evro,
Stone Town City Tour i Prison Island – 81 Evro,
Spice Tour – 46 Evra
Troškovi fakultativnih izleta nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor, zaključen sa organizatorom izleta – inostranom agencijom. Fakultativni izleti nisu obavezni niti sastavni deo programa putovanja i zavise od broja prijavljenih putnika. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Cene fakultativnih izleta su po osobi i podložne su promenama. Prilikom odlaska na fakultativne izlete, postoji mogućnost propuštanja obroka u hotelu, i ukoliko hotel ima mogućnost lanč paketa, treba ga obavezno naručiti dan ranije)

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće TRIGLAV do 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa, Master i American Express kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Za ovo putovanje je potrebno minimum 20 putnika

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu TRIGLAV OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.