fbpx

Jordan, Aman

Putovanje Jordan i Izrael

Program trenutno nije aktivan
8 dana | 7 noćenja

Posetite biblijsku svetu zemlju Izrael, gde se na jednom mestu susreću svetilišta hrišćana , jevreja i muslimana. Raznovrsnost teritorije Izraela zadivljuje i oduševljava. U zemlji, koja je po veličini na 143 mestu, postoji devet klimatskih zona. Tu su šume, pustinje, planine, veličanstveni stari gradovi Jerusalim i Vitlajem, mesta gde je rođen i vaskrsao Isus Hrist… Sasvim drugačiji Izrael doživećete prilikom posete modernom, kosmopolitskom Tel Avivu, koji se smatra prestonicom noćnog života na Bliskom Istoku. Jordan je drevna zemlja posebnog šarma i neverovatne istorije. Puna je legendi i tradicija, bogatog kulturnog nasleđa i arhitektonskih atrakcija, predivnih plaža na Crvenom moru i lekovite vode Mrtvog mora. Sasvim zasluženo zauzima posebno mesto u razvoju svetskih civilizacija i religije. U Jordanu je kršten Isus, a Mojsije je baš tu video „obećanu zemlju“.. Ujedno, Aman je najveći grad i prestonica zemlje. Ovim dvema zemljama je zajednička najniža tačka planete Mrtvo more. Posećujući svetski poznate svetinje, u Izraelu i Jordanu se može zaustaviti vreme, udahnuti čist, jodom ispunjen vazduh i ozbiljno razmisliti o večnosti.

Opširnije

Program putovanja

dan 1.

Beograd -Beč - Aman

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.45h časova kod šaltera informacija na terminalu 1 . Poletanje aviona za Beč u 07.00 h (Let OS 740).Sletanje na aerodrom u Beču u 08,15h. Nastavak putovanja za Amman u 11,00h ( let OS 853). Sletanje na aerodrom u Amanu u 15,35h. Posle aerodromskih formalnosti polazak na panoramsko razgledanje grada. Aman je stari grad koji se prostire na 19 brežuljaka i leži na reci Jabok. Sadašnje ime nekadašnjeg Rabata datira još od amonićana. Imao je veoma burnu istoriju, a turisti danas obilaze lokalitete iz atičkog, rimskog i islamskog perioda , ali se istovremeno dive i lepoti moderog dela jordanske prestonice. Slobodno vreme, večera i noćenje.

dan 2.

Aman - Džeraš - Aman

Doručak. Polazak na razgledanje. Put od Džeraša ka zapadu vodi kroz borove šume i plantaže maslina. Džeraš je jedan od tri rimska grada u Sirijskoj pustinji. Predstavlja skladan spoj grčke , rimske i vizantijske kulture. Lokalitet je jeda od najbolje očuvanih na svetu. Razgledanje: Hadrijanovih vrata, Artemidinog hrama i Nimfeuma. Odlazak autobusom do Um Kaisa grčko-rimskog naselja u jugozapadnom uglu zemlje odakle se otvara panorama prema Galilejskom jezeru i Golanskoj visoravni. Razgledanje ostataka dva pozorišta, bazilike i rimskih termi. Povratak u Aman. Slobodno vreme. Večera i noćenje.

dan 3.

Aman - Reka Jordan - Madaba - Planina Nevo - Petra

Posle doručka polazak za Izrael ka mestu Kaser el Jahud, jednom od tri najsvetija za hrišćane. Po predanju upravo na tom mestu je kršten Isus Hristos u vodama reke Jordan. Lokalitet “Bethany Beyond the Jordan” na istočnoj obali reke Jordan nalazi se na pola sata vožnje od jordanske prestonice Amana. Lokacije u oblasti Betanije činile su deo ranohrišćanskog hodočasničkog puta između Jerusalima, reke Jordan i planine Nebo. Nastavak puta do Madabe radi posete grčkoj pravoslavnoj crkvi Svetog Đorđa, koja je obnovljena 1897 godine. To je najstarija sačuvana i najdetaljnija drevna mapa zemalja koje se prostiru istočno i zapadno od reke Jordan od Libana do Egipta, od pustinje do Mediterana. Nedaleko od Madabe, uzdiže se poznata planina Nebo koju mnogi još nazivaju “Mojsijevom gorom”. Upravo je na vrhu ove planine Bog pokazao proroku Mojsiju “obećanu zemlju”. Pogled je zaista fascinantan jer se sa visine veće od 800 metara otkriva veliko prostranstvo susednog Izraela. Tu je po želji, Mojsije i sahranjen. Na vrhu su ostaci vizantijskog manastira s kraja 4. veka a nešto dalje Mojsijevo svetilište. Dolazak u Petru. Smeštaj , večera i noćenje.

dan 4.

Patra - Vadi Rum - Aman

Doručak. Obilazak Petre, nesumnjivo najveće znamenitosti Jordana, drevne prestonice Nabatejskog carstva, uklesane u kamenoj litici pre 2000 godina. Zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji, neverovatnoj lepoti i odličnoj očuvanosti, krajem prošlog veka je uvrštena u spisak svetskog nasleđa UNESKOA, a 2007. godine u sedam novih „čuda sveta“. Do danas je sačuvano oko 800 građevina i žrtvenika. Od turističkog centra do dama i ulaza u najdramatičniji i najinspirativniji prirodni prolaz na svetu, stiže se jašući na konjima ili pešice. „Vrata Petre“ – dugačak nekoliko kilometara krivudav prolaz Sik, ukrašen je prirodnim skulpturama, ostacima starih mostova i nekoliko bareljefa. Na izlazu iz Sika je veličanstveni dvorac El Hazna. Obilazak dvorca, trga fasada, hramova, grobnica, amfiteatra, riznica i pozorišta. Po završetku obilaska nastavak puta prema pustinji. Vadi Rum je, vanvremenska i netaknuta od strane civilizacije, pustinja u Jordana, neverovatne lepote. Vetar i sunce su hiljadama godina uticali na tu teritoriju i kao rezultat su formirane jedinstvene stene, tesnaci, kanjoni i izvori vode. U pustinji se mogu naći i planinari i ljubitelji istorije, jer je tu i najviša tačka zemlje Džebel Rum (1754 metra). Neki crteži na stenama su stari više od četiri hiljade godina pa nije ni čudo da je Vadi Rum od 2011 godine na spisku svetske baštine UNESKOA. Tamo i danas žive beduinska plemena sa kamilama koja imaju specifičan način života prilagođen lokalnim uslovima i stalnom potragom za vodom. Zapadnom svetu je postala poznata posle Prvog svetskog rata, jer je u njoj od 1916 – 1918 boravio poznati britnski arheolog i pustolov Tomas Edvard Lorens, poznatiji u svetu kao Lorens od Arabije. Po završetku razgledanja polazak prema Amanu. Smeštaj u hotel, večera i noćenje

dan 5.

Aman - Alenbi -Jerusalim

Doručak. Polazak za Jerusalim. Prelazak granice i reke Jordan kod gradića Alenbi. Razgledanja počinjemo od Maslinove Gore koja se u Starom zavetu pominje kao mesto kuda je bežao kralj David od svog buntovnog sina Avesaloma. To je danas sveto mesto za sve Jevreje, hrišćane i muslimane. Na Maslinovoj gori ima mnogo crkava a najveći deo zauzimaju stara groblja. Prolazak pešice putem kojim je i Isus ušao u Jerusalim. Po predanju je dočekan cvećem i lišćem palme koje su mu ljudi bacali pred noge. U podnožju gore su Gecimanski vrtovi u kom rastu stare masline. Za tri stabla je utvrdjeno da su stara više od 900 godina. Odlazak do Starog grada. Kroz muslimanski kvart prolazi Via Dolorosa – Put krsta Isusa Hrista. Počinje od mesta gde je osuđen, ima 14 stanica i završava se na mestu gde je sahranjen. Dan se završava ulaskom u Hram groba gospodnjeg, gde je, po crkvenim predanjima, razapet, sahranjen i vaskrsao Isus Hrist. U sastavu ove velike crkve je još jedna manja, Kapela groba Hristovog. Ispod velike kupole je nekoliko crkvica, galerija, prostorija i kripti koje su podeljene na: pravoslavne (njih je najviše), katoličke, jermenske, koptske i etiopske. Neizostavan je i odlazak do Jevrejske četvrti i Zapadnog zida (Zida plača) dugačkog 485 metara, najsvetijeg mesta molitvi Jevreja. Odlazak u hotel. Smeštaj. Slobodno vreme. Večera i noćenje.

dan 6.

Jerusalim - Vitkejem - Masada - Jerusalim

Doručak. Vožnja do Vitlajema. Razgledanje crkve Hristovog rođenja, velike petobrodne bazilike. Glavni deo crkve je Pećina rođenja ili „Jasle“. Iznad mesta na kom je Isus rođen, izgrađen je presto, a ispod njega, na podu, je zvezda sa 14 krakova (simbolično broj stanica na Via Dolorosi) sa latinskim natpisom: „Ovde je Devica Marija rodila Isusa Hrista“. Put kroz Pastirsko polje koje se nalazi se u gradu Beit Sahour, na svega 2 km istočno od Vitlejema. Ovo je mesto gde se anđeo Gospodnji pojavio pred pastirima i doneo im radosnu vest o rođenju Isusa. Nastavak puta do Masade (žičarom), tvrđave na steni za koju su vezane herojske stranice istorije od pre 2000 godina. Da stanovnici ne bi pali u ropstvo, odlučili su se na kolektivno ubistvo pa je od tada Masada simbol slobode. Povratak u hotel.Slobodno vreme, večera i noćenje.

dan 7.

Jerusalim - Nazaret - Tiberijus - Tel Aviv

Doručak. Polazak na sever Izraela gde obilazak počinjemo od planine Tavor, tradicionalnog mesta Preobraženja. Nastavak prema Nazaretu, mesta Blagovesti, doma Marije i Josifa i poseta hramu Blagovesti veličanstvene i grandiozne arhitekture i radionice Svetog Josifa. Odlaza do Kane Galilejske, gde je Hrist učinio svoje prvo čudo, pretvaranjem vode u vino. Spuštanje na Galilejsko jezero do grada Tiberijusa (Tiverijada). Odlazak do Brda Blažensta, mesta Velike propovedi Hristove, u kojoj su po prvi put data osnovna načela hrišćanske vere. Nastavljamo do Tabhe gde se dogodilo čudo umnožavanja hlebova i riba, a zatim posećujemo crkvu Svetog Petra. Posetu nastavljamo prema arheološkog lokaliteta grada Kapernaum u kome je Hrist živeo, propovedao, isceljivao: Petrova kuća, Bela sinagoga…Spuštanje do same obale jezera do antičkog grada Ginosar odakle odlazimo na vožnju brodom po Galilejskom jezeru. Nastavak puta za Tel Aviv. Smeštaj, večera i noćenje u hotelu u Tel Avivu.

dan 8.

Tel Aviv - Beč - Beograd

Doručak. Slobodno vreme do polaska. Oko 12,00h transfer do aerodroma. Poletanje Aviona za Beč u 15,35 ( let OS 858). Sletanje na aerodrom u Beču u 18,20h. Nastavak putovanja za Bograd u 22,25 h.Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 23,30 časova. Kraj programa.

Rezervišite svoje putovanje

Pošaljite upit i putujte s nama!

Loading...

Jordan i Izrael

Broj ležaja: 2

Uslovi putovanja

Cena uključuje

  • Prevoz avionom na relaciji Beograd – Beč – Aman – Tel Aviv -Beč – Beograd.
  •  Aerodromske takse ( U trenutku objavljivanja programa iznose 107 eura. Ovaj iznos je podložan promeni i biće konačno utvrđen dva dana pre početka putovanja. Eventualna doplata se vrši u poslovnicama Olympic Travel-a ili kod ovlašćenih agencija).
  •  Transferi aerodrom – hotel – aerodrom.
  •  Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi polupansiona u hotelima 4*
  •  Vožnje autobusom prema programu.
  •  Ulaznice za sve objekte koji su programom predviđenisve ulaznice za sve objekte koji su programom predviđeni (uključujući i jahanje konja u Petri)
  •  Dvočasovni džip safari u Vadi Rum pustinji.
  •  Razgledanja prema program sa vodičem.
  •  Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča.
  •  Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

Cena ne uključuje

  •  Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
  •  Napojnice za lokalne vozače i vodiče (cca $ 70)
  •  Izlazne takse za Jordan i Izrael ( cca $ 70 )
  •  Troškove vize na aerodormu u Amanu oko 70 $( ukoliko se na dostavi dokumentacija 10 dana pred put)
  •  Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
  •  Doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit).

Napomena


MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće TRIGLAV do 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA
Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa i Master kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.

TURISTIČKI KREDITI
Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.

Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Za ovo putovanje je potrebno minimum 15 putnika.
DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE JE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE!

U trenutku objavljivanja programa vize se mogu obezbediti besplatno za obe zemlje ukoliko putnici najkasnije 10 dana pre polaska dostave popunjenu aplikaciju ( dobija se u agenciji ) kao i kopije svojih pasoša. U suprotnom viza za Jordan se plaća 60 $, a za Izrael je besplatna i dobija se prilikom ulaska u zemlju.

PASOŠ JE POTREBNO DA BUDE VAŽEĆI NAJMANJE 6 MESECI PO POVRATKU PUTOVANJA

Moguće je da iz bezbednosnih razloga putnici prilikom ulaska u Izrael prođu rigorozniju bezbednosnu pograničnu kontrolu ukoliko u pasošu poseduju pečate arapskih i islamskih zemalja.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE
Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije.
Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati.
Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.

Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu TRIGLAV OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

VAŽNE NAPOMENE
U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.

Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…). Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.

U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.

Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa

Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Olympic Travel

Moglo bi vam se sviđati