NASLOVNA

ZIMOVANJE

JESENJA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

LETOVANJE 2020

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

PROLEĆNA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

ATINA NOVA GODINA 5 DANA/ 4 NOĆENJA

ATINA – SUNION -ARGOLIDA

 

5 dana

avionom

POLAZAK: 29. decembar 2020. - POVRATAK: 02 januar 2021.

RAZGLEDANJE ATINE I AKROPOLJA UKLJUČENO U CENU

ODLIČNA LOKACIJA HOTELA 

Atina je drevna kolevka najveće svetske civilizacije i prestonica sunčane Grčke. Nemoguće je u svetu pronaći grad koji je bar delimično nalik na nju. Doživela je procvat još pre dva i po milenijuma a njeno poreklo, okruženo legendama, je izgubljeno u neponovljivosti vremena. U njoj su harmonično spojeni prošlost i sadašnjost u neverovatnu celinu. Simbol grada i njen istinski dragulj je veličanstveni Akropolj. Atina je i rodno mesto demokratije koja je promovisana baš na brdu Areopag. Svaki njen kamen odiše mnogovekovnom istorijom a ruševine starih hramova još uvek čuvaju uspomene na daleka vremena, nekadašnju kulturu i bogove sa Olimpa. Jedinstvenost Atine je i u upečatljivom spoju nekadašnje arhitekture i modernog životnog ritma koji neprimetno dovodi do zaboravljenog sveta i mitova i legendi o Staroj Grčkoj.

Program putovanja:

1. dan (29.12.2020) BEOGRAD - ATINA

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla  u 10.20 h. Poletanje za Atinu u 12.20 h (Let JU 512). Sletanje na aerodrom Elefterios Venizelos u 15.45 h. Po završetku aerodromskih formalnosti transfer do izabranog hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan (30.12 2020) ATINA - SUNION - ATINA

Doručak. Polazak u 09,00 h na razgledanje grada heroja i bogova u trajanju od oko 4 h. Atina je preživela mnoge zavojevače što je ostavilo pečat na kulturno nasledje. Mnogo spomenika istorije i religije nije sačuvano do naših dana a ono što može da se vidi  je obnovljeno po obrascu nadjenog arheološkoh materijala. Panoramsko razgledanje glavnih gradskih trgova Omonije i Sintagme i bulevara koje ih spajaju. Vožnja ulicom Filelinon pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvećenog Zevsu Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Glavna tačka razgledanja je Akropolj koji izgleda veličanstveno u svom obimu i monumentalnosti dokazujući visoki nivo razvoja kulture starih Grka i vekovima preostali model svetske arhitekture. Obilazak hramova Partenon, Erehtejon i Atine Nike unutar prostora Akropolja sa detaljnim objašnjenjima. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerzitera i Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične gradjevine. Povratak u hotel za putnike koji ne idu na fakultativni izlet i slobodno vreme. Putnici koji su se prijavili za fakultativni izlet Pirej i Sunion, nakon završenog obilaska Atine i Akropolja, nastavljaju obilazak ovog dela grčke obale. Poludnevni fakultativni izlet za Pirej i Sunion. Polazak na izlet u 14,30 h. Vožnja autobusom  Apolonovom obalom preko Pireja koji je urbano srastao sa Atinom ali je administrativno odvojeni grad koji predstavlja morska vrata i najveću luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošću se izdvaja Mikrolimano. Dolazak do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva i Evrope – rta Sunion. Obilazak hrama boga  Posejdona koji je bio izgradjen u „zlatnom“ petom veku p.n.e. U povratku vožnja preko Glifade, elitnog letovališta na Atinskoj rivijeri. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan (31.12.2020.) ATINA – ARGOLIDA ( PELOPONEZ ) - ATINA

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni izlet. „Zlatna” Argolida. Polazak u 08,00 h. Argolida, proslavljena još u davna vremena svojim neobičnim bogatstvima i do danas nije izgubila bivšu slavu. Jedna od najvećih oblasti Peloponeza čuva na svom prostoru ostatke nekadašnjih kultura  koje se, s pravom, mogu smatrati ponosom ljudske civilizacije. Najstariji grad Evrope, legendarna Mikena sa ruševinama palata i hramova iz drugog milenijuma p.n.e. i danas zadivljuje svet. Odlazak do Epidaurusa, gradića na Peloponezu sa čuvenim pozorištem čije je gledalište usečeno u brdo i gde svi posetioci, od prvog do 53-eg reda, imaju istu čujnost. Njegova akustika ni posle 24 veka nije otkrivena. Sagradio ga je Poliklet Mladji u 4. veku p.n.e. a  akustika se najčešće povezuje sa neobičnim strujanjem vazduha. Danas, tokom letnjeg festivala, u njemu nastupaju samo velikani muzike i pozorišne scene iz celog sveta. Vožnja do Mikene koju je otkrio Nemac Hajnrih Šliman 1876. godine. Razgledanje Atrejeve riznice za koju vlada verovanje da je Agamemnonova grobnica, Lavljih vrata, kruga kraljevskih grobnica i monumentalnih kiklopskih zidina. Povratak u Atinu. Slobodno vreme i noćenje.

4. dan (01. 01. 2020.) ATINA 

Kasni doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na Plaku u tavernu na reprizu Nove godine. Noćenje.

5. dan (02. 01. 2020) ATINA - BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme do polaska. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 16.40 h (Let JU 513). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 17.20 h.

Za ovo putovanje je potrebno minimum 20 putnika.


VIZA: DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE NIJE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE!

U CENU JE UKLJUČENO:

- Prevoz avionom na relaciji Beograd - Atina – Beograd

- Aerodromske takse

- Smeštaj u dvokrevetnim sobama u izabranom hotelu  na bazi 4 noćenja sa doručkom

- Svi transferi  navedeni u programu

- Razgledanje Atine i Akropolja sa vodičem

- Usluge lokalnog vodiča

- Usluge vodiča agencije tokom celog boravka

- Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U CENU NIJE UKLJUČENO:

- Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)

- Individualni troškovi

- Usluge koje nisu naznaćene u programu putovanja

- Boravišna taksa u iznosu € 2 za hotel sa 3*, € 3 za hotel sa 4* i € 4 za hotel sa 5* PO SOBI I NOĆI

Fakultativni izlet:


- ARGOLIDA (Uključeno: prevoz autobusom, vodič i ulaznice) € 55

- PIREJ I SUNION (Uključeno: autobuski prevoz, vodič i ulaznica) € 40

- TAVERNA  Neas Rigas – repriza Nove Godine (Uključeno: večera, muzički program )  € 40

Prijava i rezervacija za izlete vrši se nekoliko dana pred početak putovanja, a izleti se plaćaju na licu mesta.

Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata.

OPISI HOTELA:

ARETHUSA 3*

Lokacija: hotel je idealno lociran, odmah uz trg Sintagma i Plaka ( stari grad ), i odatle je lako doći do glavnih znamenitosti u gradu.

Smeštaj: sobe imaju kupatilo, TV, telefon, klimu, WiFi.

Dodatni sadržaj: kafeterija, lounge bar, bar u lobiju, soba za prtljag.

 

AIROTEL PARTHENON 4*

Lokacija: nalazi se u srcu starog grada, u neposrednoj blizini muzeja Acropolis.

Smeštaj: sobe imaju WiFi, kupatilo, klimu, sef, TV, mini frižider, usluge pranja veša.

Dodatni sadržaj: hotel ima restoran, salu za doručak, recepciju.

 

WYNDHAM GRAND HOTEL 5*

Lokacija: hotel se nalazi na centralnoj lokaciji, pored metro stanice Metaxourgeio, i lako su dostupne glavne gradske znamenitosti.

Smeštaj: luksuzne sobe imaju kupatilo, WiFi, TV, mini bar, klimu, mini bar, sef.

Dodatni sadržaj: hotel ima restoran, spa centar, saune, bazen na krovu ( radi od aprila do oktobra ), konferencijske sale, parking

 

KLIMA: U zimskom periodu je u Atini prijatno i vetrovito sa mogućnošću padavina, zahvaljujući priobalnom području gde se nalazi. Prosečna dnevna temperatura je oko 6 C°, vrlo retko nešto toplije, a noći su hladne sa temperaturom nižom od 5 C°. Odeća mora biti prilagođena vremenskim uslovima pa je preporuka da se ponese topla jakna sa kapuljačom ili kapa i šal, udobna obuća za kišu i obavezno kišobran.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti  po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American Express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

BESKAMATNI KREDITI:

VISA MASTER CARD

  • Čekovima građana na 3 rate bez kamate
  • Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata
  • Master i Dina kreditnom karticom UniCredit banke na 3, 6 ili 12 rata
Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

U uslovima  pandemije realizacija aranžmana zavisi od trenutne epidemioloske situacije u našoj zemlji i uslovima za prijem turista i epidemiološke situacije u zemlji domaćinu.     

Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza za Grčku. Putnici koji poseduju inostrani pasoš moraju sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično  izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primororana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje!

Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.