NASLOVNA

ZIMOVANJE

JESENJA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

LETOVANJE 2020

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

PROLEĆNA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

IRSKA TURA

 

DABLIN – VIKLOU - GALVEJ - KONEMARA– MOHERSKE STENE – KORK – KILKENI - DABLIN 

 

 

7 dana (6 noćenja)

avionom

                                         POLASCI 08. septembar i 6. oktobar 2020                                                       

Retko kada se dešava da reklamne fotografije turističkih kataloga kriju pravu raskoš prirode. Upravo je takav slučaj sa Irskom. Usamljenost severnog Konemara, divlja prostranstva grofovije Donegal, pobunjeni talasi Atlantika i veličanstvena lepota Glendaloha – samo su delić onoga što se krije u riznicama ove zelene zemlje. Ni ljubitelji umetnosti svih stilova neće ostati razočarani. Irska je poznata po dobrim pozorišnim predstavama, rok večerima u Limeriku i po čuvenim književnim danima u Dablinu. Broj praznih dvoraca, manastira, keltskih bunara i napuštenih kuća je potpuno neverovatan isto kao i broj legendi o trolovima, patuljcima i čarobnjacima koji u njima žive. Ali ovu prelepu zemlju najbolje karakteriše fantastično gostoprimstvo njenih žitelja. Strancu ne samo da se u svemu pomaže već se i brižno prati da mu ništa ne nedostaje. To je prosto karakterna crta ovog naroda. Irac se oseća dobro samo onda kad su svi oko njega srećni. Iskrenost je njihov kredo.

Program putovanja:

1. dan  BEOGRAD – FRANKFURT - DABLIN

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.15 h. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1411) u 06.00 h. Obrok tokom leta. Sletanje u Frankfurt u 07.55 sati. Nastavak putovanja za Dablin u 09.50 h (let LH 978). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Dablinu u 11.00 h. Po završetku pasoške kontrole, polazak na poludnevno razgledanje Dablina. U pratnji lokalnog vodiča obilazak Glavne pošte, gde je 1916. godine proglašena nezavisnost Irske. Nastavak obilaska do poznatog Triniti koledža, koji je uz univerzitet najprestižnija visoka škola zemlje, osnovana 1592. godine koji su pohađali Oskar Vajld i Semjuel Beket. Obilazak crkve svetog Patrika, najlepše u Irskoj. Po legendi je izgrađena pored izvora gde je svetac krstio lokalno stanovništvo. Kasnije je crkvu proslavio Džonatan Svift u svom romanu „Guliverova putovanja“. U nastavku razgledanje Ginis (Guinness) pivare koja je osnovana davne 1759. i koja je, ujedno, i najposećenija atrakcija Dablina. Stare mašine svedoče o spravljanju čuvenog crnog piva, tu su i nekadašnji reklamni posteri, originalne flaše. Po završenom obilasku Ginis pivare smeštaj u hotel, slobodno vreme i noćenje.

2. dan DABLIN – VIKLOU PLANINE - GLENDALOH - DABLIN

Doručak. Polazak na celodnevni izlet prema grofoviji Viklou, poznatoj kao Bašta Irske, u kojoj se nalazi antička dolina Glendaloh sa dva jezera ledene vode, gornjim i donjim. Put do doline interesantan je ne samo po čudesnim pejzažima već i po arheološkim prostorima i ostacima starih naselja i manastira. Tu je i jedan od najlepših parkova Irske, Pauerskort. U njegovom centralnom delu je fontana „Triton“, a okolo nekoliko tematskih vrtova od kojih se po lepoti izdvajaju Italijanska i Japanska bašta. Obilazak ovih izuzetnih vrtova. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan DABLIN - GALVEJ                    

Doručak. Posle doručka polazak prema Galveju. Prilikom dolaska panoramsko razgledanje ovog živopisnog grada i slobodno vreme do polaska u hotel. Nekadašnje ribarsko selo danas je univerzitetski centar u kome se okuplja veliki broj umetnika. Galvej je i domaćin brojnih festivala a poznat je po dobroj atmosferi, uličnim zabavljačima i pabovima. Svakog septembra se u njemu održava međunarodni festival ostriga čuven i van granica Irske, u maju festival starih instrumenata, svakog leta smotra umetnosti na kojoj nastupaju vodeći pisci, muzičari, slikari i glumci i vrlo posećene konjske trke. Smeštaj u hotelu u okolini Galveja. Noćenje.

 

4. dan GALVEJ - KONEMARA – KAJLMORSKA OPATIJA

Doručak. Posle doručka, polazak autobusom prema slikovitoj oblasti Konemara koja pripada grofoviji Galvej. Pejzaži se, bez preuveličavanja, mogu nazvati bajkovitim: beskrajne doline okružene zelenim brdima, prozračno plavo nebo i jezera sa najčistijom vodom. Na samoj obali jezera smeštena je Kajlmorska opatija (Kylemore Abbey) koja se smatra najromantičnijim zamkom Irske. Na njenoj teritoriji su odlično sačuvane srednjevekovne gradjevine. U glavnom zdanju, za posetioce, pažljivo je izvršena restauracija pet sala sa mnogobrojnim predmetima iz 19. veka. U gotskoj crkvi su i danas izvanredan bareljef i orgulje, pa se tu često održavaju koncerti ozbiljne muzike. Na 1.5 km od zamka je viktorijanski park sa divnim lejama cveća od kojih su dve sa egzotičnim cvećem. Povratak u hotel u okolini Galveja. Slobodno vreme i noćenje.

 

5. dan GALVEJ – MOHERSKE STENE - ZAMAK BENRAT -KORK

Doručak. Posle doručka polazak prema Korku. Vožnja oblašću Buren, kraškim fenomenom sa oko 2000 primeraka retkih biljaka i belih stena. Kilometri uglačanog krečnjaka prostiru se na sve strane, dok je obala gotovo prazna sa samo nekoliko obalskih naselja. Moherske litice se pružaju u dužini od 8 kilometara i uzdižu 214 metara iznad Atlantskog okeana. Na vrhovima se nastanjuju kolonije ptica a poseban doživljaj su talasi Atlantika koji se razbijaju o visoku obalu. U današnje vreme u Irskoj postoje 32 grofovije sa preko sto dvoraca. Neki od njih su pravi arhitektonski biseri. Jedan od takvih je Benrat u grofoviji Kler, veoma blizu grada Šenona. Obilazak atraktivnog dvorca Benrat (Bunratty castle) iz XV veka koji je postao slavan po srednjovekovnim gozbama, a sredinom prošlog veka je obnovljen u skladu sa izvornim izgledom.Pored zamka je raskošan park sa muzejom pod otvorenim nebom. Tu su smeštene kuće donete iz raznih delova zemlje još uvek prekrivene slamom, mlinovi, kovačnice i domaće životinje. U zamku se održavaju tematske večeri sa jelima iz srednjeg veka koje serviraju devojke obučene u narodnu nošnju tog vremena. Nastavak putovanja do živopisnog grada Korka, drugog po veličini u zemlji. Smeštaj u hotelu u okolini Korka, noćenje.

 

6. dan  KORK - MIDLETON– ROK OF KAŠEL – KILKENI

Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i odlazak na panoramsko razgledanje Korka. Posle panoramskog razgledanja, slobodno vreme za uživanje u gradu, ili poseta poznatoj Engleskoj pijaci sa velikim izborom hrane i pića. Strog i poslovan danju, noću se pretvara u bučan i raskalašan centar noćnog života sa obiljem klubova i pabova. Nastavak putovanja do mesta Midleton, odakle potiče poznati irski viski Jameson! Poseta destileriji Jameson tokom koje ćete videti kako se pravi irski viski, i probati isti! Nastavak putovanja ka grofoviji Tipereri, gde se iznad Zlatne doline uzdiže tajanstvena i mistična stena. Na steni Kašel je oronuo, polurazrušen zamak i stara crkva, a stenu nazivaju i stena Svetog Patrika. Obilazak očaravajuće tvrđave koja se uzdiže sa kamenog brežuljka visokog 28 metara kao simbol kraljevske i crkvene moći. Ovaj srednjevekovni kompleks obuhvata kapelu u romanskom stilu iz 12. veka, gotičku katedralu i toranj. Nastavak putovanja do živopisnog grada Kilkeni. Kilkeni se posle Dablina smatra najprivlačnijim mestom odmora u Irskoj. Simbol grada su mačke, kojih ima jako mnogo i koje su tu, po predanju, naseljene od davnina. Legenda kaže da su na tom prostoru živele dve grupe mačaka, jedna na engleskoj a druga na irskoj polovini grada i da su se stalno medjusobno koškale. Priča se da ta ista sila duha vlada medju žiteljima i danas. Po dolasku smeštaj u hotelu, slobodno vreme i noćenje.

 

7. dan  KILKENI – DABLIN

Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Dablinu. Poletanje aviona za Frankfurt u 12.15 h (let LH 979). Obrok za vreme leta. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 15.20 h. Nastavak putovanja za Beograd u 21.30 h (let LH 1410). Obrok u avionu.Sletanje na beogradski aerodrom u 23.20 časova. Kraj programa.

 

 

     

JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA: €   1349

Doplata za jednokrevetnu sobu €  270  ( ISKLJUČIVO NA UPIT )       

 

U CENU JE UKLJUČENO:

Prevoz avionom na relaciji Beograd –Frankfurt– Dablin – Frankfurt – Beograd

Aerodromska taksa u Beogradu i inostranstvu 140 € u trenutku objavljivanja programa, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji

Autobuski prevoz kroz Irsku

Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* i 4* na bazi noćenje/doručak

Razgledanja prema programu

Ulaznice za razgledanja planirana programom

Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča u Dablinu

Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U CENU NIJE UKLJUČENO:

Troškovi vize € 30

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

Individualni troškovi

Usluge koje nisu navedene u programu

Doplata za jednokrevetnu sobu

Napojnica za vozača oko (€ 20)

Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata.

DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE JE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE!
Sve pojedinosti o načinu dobijanja vize i potrebnoj dokumentaciji možete dobiti u agenciji.

CENA VIZE:  €  30

Viza se dobija za 4 – 6 nedelja

Poslednji rok za predaju dokumentacije za vize je 10. april 2020 godine

Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).

SMEŠTAJ U HOTELIMA :

DABLIN:  ACADEMY PLAZA HOTEL 3*                                                

GALVEJ (okolina ): GALWAY CLAYTON HOTEL 4*                    

KORK (okolina): BLARNEY WOOLEN MILLS  3*

KILKENI:  KILFORD ARMS 3*                                         

                                     

  

 

KLIMA: U septembru je u Irskoj prijatno i vetrovito sa mogućnošću padavina. Prosečna dnevna temperatura je oko 08 – 15 C°, vrlo retko nešto toplije, a noći su  hladne sa temperaturom nižom od 10 C°. Odeća mora biti prilagodjena vremenskim uslovima pa je preporuka da se ponese topla jakna sa kapuljačom ili kapa i šal, udobna obuća za kišu i obavezno kišobran.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje. 

GARANTOVANE CENE  Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

• Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
• Potrebno je najmanje 15 putnika za realizaciju putovanja.
• Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati
• Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
• Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
• Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, je potrebna viza . Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.

• Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA.  Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.