fbpx

ALGARVE


PROGRAM PUTOVANJA

PORTUGAL – ALGARVE

Avion
8 dana / 7 noćenja

Portugal je, pored Španije, bio jedna od najvećih kolonijalnih sila u srednjem veku, a regija Algarve na jugu je bila mesto odakle su kretale neke od najpoznatijih ekspedicija za istraživanje Novog sveta. Tokom duge istorije, Algarve je bio na krajnjem zapadu mavarskog carstva, pa tako i njegovo ime potiče od arapskog “Al-Gharb” sto znači Zapad. Sa jedne strane duge peščane plaže zlatnog odsjaja i bele kuće u pozadini, sa druge strane moćni Atlantik zapljuskuje talasima oko 200 km obale ove čuvene regije poznate po čudesnim stenama i peščanim uvalama. Glavni grad regije je Faro, gde se nalazi i aerodrom. Poznata letovališta su Albufeira i Lagos, gde je tokom godine i najveći broj turista. Albufeira se iz ribarskog seoceta razvila u grad u koji hrle mnogobrojni turisti, uživajući u mirisima i ukusima grada. Grad je poznat po belim kućicama i predivnoj plaži, sa kristalno čistim morem. U okolini grada nalazi se dosta plaža, a ko želi malo adrenalina na odmoru, izbor je veliki: jedrenje, surfovanje, ronjenje ili skijanje na vodi. U vreme pomorskih otkrića Lagos je bio važna luka, tako da se danas mogu videti stare gradske zidine, crkve, dvorac… Plaže u gradu i okolini su odlične, a grad je poznat i po grafitima koji se mogu videti na svakom drugom ćošku. Iz grada se može otići na okolne plaže, ali ono što ne bi trebalo propustiti je krstarenje oko fascinantnih stena koje podsećaju na različite životinje ( slon, kamila, pas…) Monte Gordo je moderni gradić na krajnjem istoku obale Algarvea, i preporuka je za putnike koji žele da uživaju u prelepoj dugačkoj plaži i lepom vremenu. Poznat je po svojoj dugačkoj plaži, u blizini se nalazi nacionalni park. Udaljen je od grada Faro oko 60km, od Albufeire oko 90km. Grad Lagos na zapadnoj strani Algarvea je udaljen oko 140km.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN BEOGRAD– FRANKFURT – FARO

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 04.15 časova. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1411) u 06.15 časova. Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 08.10 časova. Nastavak putovanja za Faro (let LH 1162) u 12.00 časova. Sletanje u 14.05 časova. Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme i noćenje.

2. DAN ALGARVE MONTE GORDO

Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

3. DAN MONTE GORDO – VILA REAL DE SANTO ANTONIO – TAVIRA – OLHAO

Doručak.Slobodan dan za plažu ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet ove oblasti južnog Portugala. Polazak za Vila real de Santo Antonio, gradić koji se nalazi na samom istoku regije Algarve, i koji se nalazi preko puta Andaluzije u Španiji. Sada imaju most, a nekada je najlakši i najbrži put do Španije bio brodićem preko reke. Tu je predviđena poseta crkvi Naše Gospe i tvrđave Cacela koja potiče iz 18.-og veka. Nastavak puta za Taviru. Tavira ima veliki broj spomenika i crkava, kao i ostataka iz doba kada su Arapi bili tu. Pauza za ručak. Posle ručka, nastavljamo putovanje za Olhao, mesto koje se sastoji iz kopnenog dela i ostrva Armona, a poznato je po kućicama građenim u Mavarskom stilu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN MONTE GORDO – FARO – SAO VICENTE – MONTE GORDO

Doručak.Slobodan dan za plažu ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Faro, glavni grad regije Algarve. Obilazak grada, katedrale, patrijaršije i gradske kuće. Pauza za ručak u restoranu. Posle ručka, nastavak putovanja za Sagres, poznato seoce gde se nalazi tvrđava iz 15og veka – ulaz u tvrđavu uključen u cenu. Sledi Cabo Sao Vicente, poznato kao tačka gde je kraj sveta i gde se nalazi manastir iz 16og veka i svetionik. Povratak u hotel. Noćenje.

5-7. DAN ALGARVE MONTE GORDO

Doručak.Slobodan dan za plažu ili individualna razgledanja. Noćenje.

8. DAN FARO – FRANKFURT – BEOGRAD

Doručak. Posle doručka napuštanje hotela i polazak na aerodrom. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1163) u 15.30 časova. Sletanje u Frankfurt u 19.35 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 21.45 časova (let LH 1410). Sletanje na beogradski aerodrom u 23.35 časova.

CENOVNIK

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO
U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO

FAKULTATIVNI IZLETI

Vila Real de Santo Antonio, Tavira, Olhao – cena 60 eur. u cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodića, ručak. Trajanje izleta oko 8 sati.
Faro / Sagres, Cabo Sao Vicente – cena 55 eur. u cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, ručak, ulaznica u tvrđavu iz 15.og veka. Trajanje izleta oko 8 sati.

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće TRIGLAV do 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA

Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa, Master i American Express kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.
TURISTIČKI KREDITI

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.
Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše,nije potrebna viza za Portugal.

Važne napomene za putovanje

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu TRIGLAV OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Nijedan unos nije nadjen