NASLOVNA

ZIMOVANJE

LETOVANJE 2020

PROLEĆNA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

ŽENEVA-LISABON

ŽENEVA - LISABON - ANESI

TRI ZEMLJE - TRI GRADA

 

6 dana (5 noćenja)

USKORO NOVI POLAZAK

Na ovom putovanju se mogu upoznati tri grada u tri zemlje – Ženevu u Švajcarskoj, Lisabon u Portugalu i Anesi u Francuskoj. Ženeva je drugi po veličini grad u Švajcarskoj i najveći finansijski, poslovni i diplomatski centar sveta. Nazivaju je još i „prestonicom sveta“jer su u njoj smeštene velike svetske odganizacije, Ujedinjene nacije, Crveni krst i laboratorija za nuklearnu fiziku. Prostire se oko jezera Leman a njen simboj je 140 metara visoka fontana Že d'O koja danju izbacuje vertikalni mlaz vode a noću svetli u bezbroj nijansi. Lisabon je najzapadnija prestonica evropskog kontinenta i prostire se na sedam brežuljaka odakle se otkrivaju čarobne panorame na reku Težo i nešto udaljeniji Atlantik. Prava je poslastica za ljubitelje arhitektonskih dela. U njemu se po čitav dan mogu razgledati stare fasade, slikati balkoni ukrašeni cvećem i osluškivati zvuk gradskih romansi ili fada. Anesi je francuski gradić na obali istoimenog jezera, udaljen od Ženeve oko 50 km. Okružen je mirnom površinom jezerske vode i zasneženim vrhovima obližnjih planina. Pravi je primer srednjevekovne gradnje sa kanalima, čamcima i jahtama i šarmantnim kućama u centru.

Program putovanja:

1. dan   BEOGRAD - ŽENEVA - LISABON

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 11:45h. Poletanje iz Beograda u 13:45h (let U2 1438). Sletanje na ženevski aerodrom u 15:45. Planirano kraće panoramsko razgledanja grada: vožnja pored kompleksa sedišta međunarodnih organizacija, niza luksuznih hotela, preko mosta Mon Blan, pored Engleskog parka sa cvetnim satom i panoramskim pogledom na vodoskok… Slobodno vreme do transfera na aerodrom (dolazak na aerodrom u 19h). Poletanje za Lisabon u 21.10h (let U2 1449). Sletanje u Lisabon 22:45h. Transfer do hotela. Smestaj. Noćenje.

2. dan    LISABON

Doručak. U 09.00 sati polazak na panoramsko razgledanje grada: obilazak centralnog dela Lisabona; trgova Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio; najstariji i po mnogima najlepši kvart grada – Alfama sa izvanrednim pogledom na tvrđavu Svetog Đorđa, rezidenciju portugalskih kraljeva; luksuzan kvart Belem na obali reke Težo; Manastir Sv. Žeronima, vrhunsko delo manuelske arhitekture, kule Belem za koju su bili vezivani brodovi koji su kretali u velika svetska otkrića; ogroman spomenik Velikim otkrićima, podignut u čast 500 godina od smrti Henria Moreplovca...Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

 

3. dan    LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualne programe učesnika putovanja. Noćenje.

 

4. dan   LISABON

Doručak. U 09.00 sati polazak na celodnevni fakultativni izlet do Sintre, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštorila. Po dolasku u Sintru, obilazak Nacionalne palate, bivše letnje rezidencije portugalskih kraljeva, danas pod zaštitom UNESCO. Slobodno vreme. Nastavak vožnje do najzapadnije tačke evropskog kontinenta Kabo da Roka sa neverovatnim pogledom na strmu, kamenitu obalu Atlantika. U nastavku obilazak čuvenih letovališta lisabonske rivijere Kaškaiša i Eštorila. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.

 

5. dan    LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualne šetnje i razgledanja ili mogućnost odlaska sa vodičem agencije na poludnevni program plus. Program obuhvata odlazak metroom i brodićem do statue Hrista smeštene na levoj obali reke Težo. Inspiracija za gradnju spomenika je bila čuvena statua Isusa Hrista u Rio de Žaneiru. Individualan povratak do hotela. Noćenje.

 

6. dan   LISABON - ŽENEVA - BEOGRAD

Doručak, lanč paket. U 04.30 sati transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Zenevu u 07:30h (let U2 1442). Sletanje na zenevski aerodrom u 10:55h. Slobodno vreme do polaska za Beograd ili fakultativni izlet u Anesi. Ovaj čarobni alpski gradić leži na obali istoimenog jezera, okruzenog šumama i planinama. Lepotu jezera kristalno plave vode, zbog cega se smatra i najcistijim u Evropi, ovekovečio je i francuski slikar Pol Sezan. Poseban šarm gradu Annecy daje staro, dobro očuvano, srednjovekovno jezgro koje se harmonično uklapa sa modernim gradjevinama. Naročiti šarm daju mu stare srednjevekovne građevine, kuće pastelnih boja, kaldrmisane ulice, a zbog kanala najkraće Francuske reku Tiu nosi naziv “Alpska Venecija”. Najpoznatija turistička atrakcija Anesija je Palais de l'isle iz XII veka, koja je kroz istoriju menjala svoju funkciju (od rezidencije do zatvora), a danas je to zavičajni muzej okružen mnogobrojnim prodavnicama, restoranima i kafićima. Imaćete priliku da vidite dvorac Anesi, katedralu Svetog Petra, hotel Lambert koji je u XVI veku bio episkopski dvor, pređete Most ljubavi. Let za Beograd u 18:20h (U2 1437). Sletanje na beogradski aerodrom u 20:15 h.

 

CENA ARANŽMANA:   

 

Doplata za jednokrevetnu sobu:  isključivo na upit 

Cena za dete 2-11,99 godina (u pratnji 2 odrasle osobe): isključivo na upit

 

U cenu putovanja je uračunato:

• Prevoz avionom na relaciji Beograd–Ženeva-Lisabon–Ženeva-Beograd lowcost avio kompanijom EasyJet
• Aerodromske takse
• Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Lisabonu
• Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 5 noćenja sa doručkom u hotelu 3*
• Panoramsko razgledanje u Ženevi
• Panoramsko razgledanje u Lisabonu
• Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča
• Troškovi organizacije i realizacije putovanja
• 1 kom ručnog (kabinskog) prtljaga dimenzija maksimum 56 x 45 x 25cm sa ručkom i točkićima

U cenu putovanja nije uračunato:

• Fakultativni izleti
• Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
• Individualni troškovi
• Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
• Karta za metro, karta za brod
Gradska taksa u Lisabonu 1 evro po osobi i noći - plaća se na recepciji hotela
Čekirani prtljag do 20 kg (u trenutku objavljivanja programa cena je 130 €, iznos je podložan promeni i plaća se u dinarima u agenciji)

 

Fakultativni izleti:

Celodnevni izlet Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiša i Eštoril – Cena € 60 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča, ulaznica za Royal palatu. Trajanje izleta oko 8 sati.

Fado veče – Cena € 55 U cenu je uključena večera i piće u restoranu uz zvuke fado muzike.

Poludnevni fakultativni izlet u Anesi - Cena izleta za minimum 15 prijavljenih putnika iznosi 60 €

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.

Smeštaj:

Hotel VIP EXECUTIVE ZURIQUE 3*
https://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Zurique/About-Hotel.aspx

Hotel se nalazi nedaleko od centra grada koje je udaljeno oko 4 km. Metro stanica Kampo Pekeno nalazi se nedaleko od hotela. Vožnja do centra traje oko 10 minuta. U sastavu hotela je: restoran, bar, poslovni centar i prodavnica. Sve sobe su klimatizovane i poseduju: kupatilo sa fenom, sat tv, telefon i sef.

 

Olympic Travel zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.

 Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti  po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
● Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše,nije potrebna viza za Portugal i Švajcarsku. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.