NASLOVNA

ZIMOVANJE

LETOVANJE 2020

PROLEĆNA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

DABLIN - IRSKA

DABLIN - VIKLOU

 

6 dana (5 noćenja)

JESENJI POLAZAK 2019.

Prestonicu irske republike Dablin, još ne tako davno su nazivali „kućom za siromašne“ ili „pospanim gradom“. Danas od svega toga nema ni traga. Pun života Dablin nosi epitet „glavnog grada smaragdnog ostrva“. I nema dileme: polovina cele zemlje je prekrivena zelenim lugovima. U prirodi ima mnogo nijansi zelene a simbol države je i zeleni list deteline. Dablin je vrlo komforan i stari grad, bez solitera, koji se prostire na obalama reke Lafi. Osnovali su ga Vkinzi u 9. veku a van gradske teritorije pronadjeni su ostaci naselja starijeg od egipatskih piramida. Svega je bilo tokom njegove duge istorije. U 17. veku je postao engleska kolonija a samostalnost je stekao tek 1926. godine. U samom centru je crkva Svetog Patrika izgradjena baš na mestu na kom je legendarni svetac krstio stanovništvo. Glavna gradska ulica je O’Konol strit, više puta rušena i obnavljana a lavirint oko Templ bara je postao mesto sa desetinama restorana, pabova i luksuznih prodavnica.

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD – ISTANBUL - DABLIN

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 07.15 h. Poletanje aviona za Istanbul (let TK 1082 ) u 09.15 h. Obrok tokom leta. Sletanje u Istanbul 12.00 sati. Nastavak putovanja za Dablin u 13.05 h (let TK 1977). Obrok u avionu. Sletanje na aerodrom u Dablinu u 15.35 h. Po završetku pasoške kontrole transfer do hotela. Smeštaj i noćenje.

2. dan DABLIN

Doručak. Polazak autobusom na celodnevno razgledanje grada. Gotovo sve glavne znamenitosti zemlje nalaze se u njemu: Nacionalna galerija Irske, Nacionalna biblioteka – mesto gde se čuva veliki broj rukopisa, botanička bašta, galerije, parkovi, trgovi i fontane. Obilazak crkve svetog Patrika, najlepše u Irskoj. Po legendi je izgradjena pored izvora gde je svetac krstio lokalno stanovništvo. Kasnije je crkvu proslavio Džonatan Svift u svom romanu „Guliverova putovanja“. Triniti koledž je uz univerzitet najprestižnija visoka škola zemlje, osnovana 1592. godine koji su pohadjali Oskar Vajld i Semjuel Beket. (Ulazak u koledž). Odlazak do Templ bara, najživljeg kvarta grada. U nastavku razgledanje Ginis (Guinness) pivare koja je osnovana davne 1759. i koja je, ujedno, i najposećenija atrakcija Dablina. Stare mašine svedoče o spravljanju čuvenog crnog piva, tu su i nekadašnji reklamni posteri, originalne flaše.... Po završetku razgledanja povratak u hotel. Slobodno veče za individulna razgledanja. Noćenje.

 

3. dan DABLIN – VIKLOU - DABLIN

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Viklou dolinu, jednog od najpoznatijih nacionalnih parkova zemlje. Vožnja do dvorca i parka Pauerskort. Smatra se najlepše uredjenom zelenom površinom Irske. Na tom mestu je prvobitno, u 13 veku bio zamak koji je pripadao porodici Pauer po kojoj je dobio i ime. Kompletno je rekonstruisan u 18. veku i tada je uredjen i park. Danas pripada porodici Slazenger, vlasnicima britanske trgovačke marke. Dvorac je potpuno izgoreo u požaru 1974. godine a obnovljen je 1996. Na teritoriji parka su Italijanska i Japanska bašta, aleja rododenrdona, aleja ruža, srednjevekovna kula i groblje domaćih životinja. Nastavak vožnje do Gledalou doline, mesta koje je poznato po dva izuzetno čista jezera i po ostacima drevnog manastira iz 6. veka. U steni je pećina po imenu sveti Kevin, osnivača manastira. U 14. veku su engleski vojnici proterali iz manastira i poslednjeg monaha. Vožnja kroz selo Avoka koje pripada istoimenoj grofoviji. Povratak u Dablin. Noćenje.

 

4. dan DABLIN

Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i posete. Noćenje

 

5. dan DABLIN

Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska gradskim prevozom uz pomoć našeg vodiča do „James“ destilerije viskija koja se nalazi u centru Dablina, otvorena je 1780. godine i funkcioniše već 236 godina. U muzeju se može videti i saznati ćitav proces proizvodnje, degustirati i kupiti ovaj poznati viski. Slobodno posle podne. Noćenje.

 

6. dan DABLIN – ISTANBUL - BEOGRAD

Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Istanbul u 10.50 h (let TK 1976). Obrok za vreme leta. Sletanje na aerodrom u Istanbulu u 17.10 h. Nastavak putovanja za Beograd u 18,45 h (let TK 1083). Obrok u avionu.Sletanje na beogradski aerodrom u 19.25 časova

 

CENA ARANŽMANA: €

Doplata za jednokrevetnu sobu: na  €  (isključivo na upit)

 

 

U cenu putovanja je uračunato:

• Prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul – Dablin – Istanbul – Beograd
•  Aerodromske takse
• Transfer: aerodrom – hotel – aerodrom
• Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3* na bazi noćenje/doručak
• Celodnevno razgledanje Dablina
• Sve neophodne ulaznice
• Lokalni vodič u Dablinu
• Usluge vodiča agencije
•Troškovi organizacije i realizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:

• Troškovi vize € 60
• Fakultativni izleti
•Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
•Individualni troškovi
• Usluge koje nisu navedene u programu
•Doplata za jednokrevetnu sobu
• Napojnica za lokalnog vodiča i vozača (€ 20)

 

Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).

Smeštaj:

HOTEL CASTLE 3* – http://www.castle-hotel.ie/en/restaurant Hotel je smešten u centru grada, na samo nekoliko minuta hoda od glavne, O’Conel ulice. Ova stara elegantna džordžijanska zgrada nudi sve mnogućnosti za udoban boravak. U sklopu hotela su dva restorana, bar i poslovni centar. Sobe su prostrane, sa kupatilom i grejanjem, tv, fenom, priborom za pripremu kafe/čaja i besplatnim bežičnim internetom.

TAČNO IME HOTELA ĆE BITI POTVRDJENO SEDAM DANA PRE POLASKA NA PUT!

Fakultativni izleti:

Celodnevni izlet za dolinu Viklou – Cena € 110 Trajanje uzleta od 09.00 – 17.30 časova.

JAMES destilerija - ulaznica € 20

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji najkasnije 7 dana pre polaska na putovanje.

DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE JE POTREBNA VIZA ZA OVO PUTOVANJE! Sve pojedinosti o načinu dobijanja viza i potrebnoj dokumentaciji možete dobiti u agenciji.

 

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANAna 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

• Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
• Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.U slucaju veceg broja prijavljenih putnika  cena aranzmana se koriguje (ukoliko bude minimum 20 osoba cena iznosi 725 eura )  
• Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati
• Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
• Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
• Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše,je potrebna viza za ovo putovanje. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.

• Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA.  Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.