fbpx

Španija, Catalonia, Barcelona

Putovanje Barselona

5 dana | 4 noćenja
Avion

Barselona je drugi po veličini grad Španije i velika morska luka. Deo je Iberijskog poluostrva sa vrlo bogatom istorijom. Na prostoru današnjeg grada su nekada boravili različiti osvajači a danas je jedna od najpopularnijih destinacija sveta. U Barseloni turiste zadivljuje sve, od čuvenih dela velikog Gaudija do obične gradske pijace prepune neobičnih morskih delikatesa. Desetine muzeja, istorijskih kvartova sa svim mogućim spomenicima i arhitektonskim novotarijama, elegantno su se izmešali sa noćnim klubovima i modernim buticima. Osim toga, savremeni grad je i otelotvorenje tolerancije gde se, jedan pored drugog, održavaju katolički praznici i „otkačene“ gej parade. Razgledanje grada treba početi od gotičkog kvarta (Barri Gotic). Njegovi hramovi, dvorci i muzeji proširili si slavu Katalonije za sva vremena. Devedesetih godina prošlog veka taj deo je obnovljen. Od lavirinta mračnih i zapuštenih uličica, pretvoren je u savremenu „morsku kapiju“ nove kulture i mediteranske gastronomije. Glavna arterija je postala La Rambla, dugačak bulevar koji se proteže od Trga Katalonija pa sve do statue Kristifora Kolumba u pristaništu. A potom se treba popeti na terasasti masiv Monserat odakle se pruža pogled bez kraja na raskošan grad, more i horizont…

Opširnije

Program putovanja

dan 1.

Beograd - Frankfurt - Barselona

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 11.40 h. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1407) u 13.40 h. Sletanje u Frankfurt u 15.40 h. Nastavak putovanja za Barselonu u 16.55 h (let LH 1134). Sletanje na aerodrom u Barseloni u 18.55 h. Po završetku pasoške kontrole transfer do hotela, smeštaj u hotel, slobodno vreme i noćenje.

dan 2.

Barselona

Doručak. Posle doručka odlazak na panoramsko razgledanje grada, u kome ćete se upoznati sa najvećim atrakcijama ovog katalonskog grada: luka, Kolumbov spomenik, centralni distrikt Eixample, avenija Diagonal, Sagrada Familia, Monžuik. Po završetku panoramskog razgledanja povratak u hotel, slobodno vreme, noćenje.

dan 3.

Barselona - Figueras ( fakultativno)

Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet u Figueres. Poseta Teatru, muzeju Salvadora Dalija, koji se nalazi na mestu bivšeg opštinskog pozorišta koje je uništeno krajem španskog gradjanskog rata. Na ruševinama starog pozorišta Dali je podigao svoj muzej, koji pruža odličan pogled na njegov umetnički stil. Podeljen je po sobama i prati ceo njegov rad od početka i prvih koraka u nadrealizam do poslednjih etapa njegovog rada. Povratak u hotel, slobodno vreme, noćenje.

dan 4.

Barselona

Doručak. Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet na planinu Montserrat, sa poznatim benediktanskim manastirom Santa Maria de Monserrat. Ova planina jedinstvenog izgleda i neobičnih oblika privlači veliki broj posetilaca, i sa njenih vrhova se pruža zadivljujući pogled na ovaj deo Katalonije. Manastir je kulturni centar,a manastirska biblioteka sadrži oko 300.000 knjiga. Tu se nalazi i muzej u kome ima izloženih radova velikih umetnika kao sto su Dali, El Greko, Pikaso… Povratak u hotel, noćenje.

dan 5.

Barselona - Frankfurt - Beograd

Doručak. Posle doručka napuštanje soba i slobodno vreme do polaska na aerodrom. Poletanje aviona za Frankfurt u 18.45 h (let LH 1133). Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 20.55 h. Nastavak putovanja za Beograd u 21.50 h (let LH 1410). Sletanje na beogradski aerodrom u 23.40 h. Kraj programa.

Rezervišite svoje putovanje

Pošaljite upit i putujte s nama!

Loading...

Barselona

Broj ležaja: 1

Uslovi putovanja

Cena uključuje

  • Prevoz avionom na relaciji beograd – frankfurt – barselona – frankfurt – beograd
  •  Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
  •  Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu 4*
  •  Panoramsko razgledanje barselone sa vodičen na srpskom jeziku
  •  Troškovi organizacije i realizacije putovanja
  •  Aerodromske takse

Cena ne uključuje

  •  Fakultativni izleti
  •  Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
  •  Individualni troškovi
  •  Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
  •  Doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit)
  •  Gradska taksa, plaća se na recepciji hotela

Napomena

FAKULTATIVNI IZLETI

  • Celodnevni izlet Figueras ( Muzej Salvadora Dalija ) – Cena € 65 U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča. Trajanje izleta oko 8 sati.
  • Montserrat – Cena € 55 .Trajanje izleta oko 5 sati.
  • Flamenko veče sa uključenim 1 pićem – Cena € 35

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene.

MEDJUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
U cenu putovanja nije uračunato medjunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće TRIGLAV do 30.000 eur osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA
Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina,Master Card,Visa,Visa Electron, Maestro i American express), čekovima gradjana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrdjuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje, osim ako nije drugačije naglašeno (Ranibooking, akcije…).

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA
Čekovi se mogu koristiti kao način plaćanja sa realizacijom odmah.

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE
Visa i Master kreditnom karticom Banke Intesa do 6 rata.

TURISTIČKI KREDITI
Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca.

Ovaj program je u skladu sa posebno štampanim OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA naše agencije, koje molimo da tražite na našim prodajnim mestima. OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Za realizaciju putovanja potrebno je minimum 20 putnika.

Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza za Španiju.

VAŽNE NAPOMENE
Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
Organizator zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji, kao i avio kompanije
Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.
Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.

Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu TRIGLAV OSIGURANJA. Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje.


OPŠTE NAPOMENE

U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.

Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (poremećaja u avio saobraćaju, vremenskih prilika, ograničenja vezanih za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.

U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.

Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa

Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Olympic Travel

Moglo bi vam se sviđati