NASLOVNA

ZIMOVANJE

LETOVANJE 2020

PROLEĆNA PUTOVANJA

WELLNESS & SPA

EVROPA

PUTUJTE DALEKO

INDIVIDUALNA PUTOVANJA

SRBIJA

FIRST MINUTE

LAST MINUTE

JESENJA PUTOVANJA

NOVA GODINA

TOP PONUDE - AKCIJE

BLACK FRIDAY

AVIO KARTE ZA CEO SVET

BARSELONA

BARSELONA

FIGUERAS-MONTSERRAT-FLAMENKO VEČE

 

5 dana (4 noćenja)

USKORO NOVI POLAZAK

Barselona je drugi po veličini grad Španije i velika morska luka. Deo je Iberijskog poluostrva sa vrlo bogatom istorijom. Na prostoru današnjeg grada su nekada boravili različiti osvajači a danas je jedna od najpopularnijih destinacija sveta. U Barseloni turiste zadivljuje sve, od čuvenih dela velikog Gaudija do obične gradske pijace prepune neobičnih morskih delikatesa. Desetine muzeja, istorijskih kvartova sa svim mogućim spomenicima i arhitektonskim novotarijama, elegantno su se izmešali sa noćnim klubovima  i modernim buticima. Osim toga, savremeni grad je i otelotvorenje tolerancije gde se, jedan pored drugog, održavaju katolički praznici i „otkačene“ gej parade. Razgledanje grada treba početi od gotičkog kvarta (Barri Gotic). Njegovi hramovi, dvorci i muzeji proširili si slavu Katalonije za sva vremena. Devedesetih godina prošlog veka  taj deo je obnovljen. Od lavirinta mračnih i zapuštenih uličica, pretvoren je u savremenu „morsku kapiju“ nove kulture i mediteranske gastronomije. Glavna arterija je postala La Rambla, dugačak bulevar koji se proteže od Trga Katalonija  pa sve do statue Kristifora Kolumba u pristaništu. A potom  se treba popeti na terasasti masiv Monserat odakle se pruža pogled bez kraja na raskošan grad, more i horizont...

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD – FRANKFURT - BARSELONA

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu Nikola Tesla u 11.40 h. Poletanje aviona za Frankfurt (let LH 1407) u 13.40 h. Sletanje u Frankfurt u 15.40 h. Nastavak putovanja za Barselonu u 16.55 h (let LH 1134). Sletanje na aerodrom u Barseloni u 18.55 h. Po završetku pasoške kontrole transfer do hotela, smeštaj u hotel, slobodno vreme i noćenje.

2. dan BARSELONA

Doručak. Posle doručka odlazak na panoramsko razgledanje grada, u kome ćete se upoznati sa najvećim atrakcijama ovog katalonskog grada: luka, Kolumbov spomenik, centralni distrikt Eixample, avenija Diagonal, Sagrada Familia, Monžuik. Po završetku panoramskog razgledanja povratak u hotel, slobodno vreme, noćenje.

3. dan BARSELONA - FIGUERES 

Doručak. Slobodan dan ili celodnevni fakultativni izlet u Figueres. Poseta Teatru, muzeju Salvadora Dalija, koji se nalazi na mestu bivšeg opštinskog pozorišta koje je uništeno krajem španskog gradjanskog rata. Na ruševinama starog pozorišta Dali je podigao svoj muzej, koji pruža odličan pogled na njegov umetnički stil. Podeljen je po sobama i prati ceo njegov rad od početka i prvih koraka u nadrealizam do poslednjih etapa njegovog rada. Povratak u hotel, slobodno vreme, noćenje.

4. dan BARSELONA

Doručak. Slobodan dan ili poludnevni fakultativni izlet na planinu Montserrat, sa poznatim benediktanskim manastirom Santa Maria de Monserrat. Ova planina jedinstvenog izgleda i neobičnih oblika privlači veliki broj posetilaca, i sa njenih vrhova se pruža zadivljujući pogled na ovaj deo Katalonije. Manastir je kulturni centar,a manastirska biblioteka sadrži oko 300.000 knjiga. Tu se nalazi i muzej u kome ima izloženih radova velikih umetnika kao sto su Dali, El Greko, Pikaso... Povratak u hotel, noćenje.

5. dan BARSELONA – FRANKFURT - BEOGRAD

Doručak. Posle doručka napuštanje soba i slobodno vreme do polaska na aerodrom. Poletanje aviona za Frankfurt u 18.45 h (let LH 1133). Sletanje na aerodrom u Frankfurtu u 20.55 h. Nastavak putovanja za Beograd u 21.50 h (let LH 1410). Sletanje na beogradski aerodrom u 23.40 h. Kraj programa.

 

 CENA ARANŽMANA: € 

Doplata za jednokrevetnu sobu: € na upit

Popust za treću odraslu osobu: €

 

 U cenu putovanja je uračunato:

• Prevoz avionom na relaciji Beograd – Frankfurt - Barselona – Frankfurt – Beograd 
• transfer aerodrom - hotel - aerodrom
• Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu 4*
• Panoramsko razgledanje Barselone sa vodičen na srpskom jeziku
• Troškovi organizacije i realizacije putovanja
• Aerodromske takse

U cenu putovanja nije uračunato:

• Fakultativni izleti
• međunarodno putno zdravstveno osiguranje
• Individualni troškovi
• Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
•Doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit)
•Gradska taksa, plaća se na recepciji hotela

 

Za realizaciju putovanja potrebno je minimum 20 putnika

Fakultativni izleti:

Celodnevni izlet Figueras ( Muzej Salvadora Dalija ) – Cena  € 65  U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča. Trajanje izleta oko 8 sati.

Montserrat – Cena € 55 .Trajanje izleta oko 5 sati.

Flamenko veče sa uključenim 1 pićem - Cena € 35 

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 15. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet se može relizovati uz korigovanje cene.

Smeštaj: Hotel CATALONIA LA PEDRERA 4*

Hotel se nalazi u delu Eixample u Barseloni, na odličnoj lokaciji i u neposrednoj blizini avenije Diagonal i čuvene Casa Mila, jedne od najpoznatijih i najposećenijih atrakcija Barselone. Sagrada Familia je udaljena oko 10-15 minuta hoda. Hotel ima bazen, konferencijsku salu, restoran. Sobe imaju klimu, sef, kupatilo, fen za kosu, TV, WiFi, telefon.  

Organizator zadržava pravo zamene hotela hotelom iste ili više kategorije, sličnog sadžaja o čemu će obavestiti putnike pre početka putovanja.

 

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

PLAĆANJE ČEKOVIMA GRADJANA na 3 rate bez kamate.VISA MASTER CARD

PLAĆANJE KREDITNIM KARTICAMA BEZ KAMATE Visa, Master i American Express kreditnim karticama Banke Intese do 6 rata.

Aranžmani se mogu uplatiti turističkim kreditima poslovnih banaka sa rokom otplate od 6 do 24 meseca. U cenu putovanja nije uračunato međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Predlažemo osiguranje kod osiguravajuće kuće UNIQA OSIGURANJE. OPTIMUM na 30.000 € osigurane sume. Za iznos uplate možete se informisati u svim poslovnicama OLYMPIC TRAVEL-a, jer ona varira u zavisnosti od dužine boravaka kao i vrste polise (individualna ili porodična).

Važne napomene za putovanje:

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju poslednjeg dana boravka oko 09.00 sati
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
● Za državljane Republike Srbije, koji poseduju važeći biometrijski pasos, nije potrebna viza za Španiju. Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Olympic Travel-a moguće je obezbediti polisu UNIQA OSIGURANJA.  Ukoliko u roku od 48 sati od napravljene rezervacije putnici ne dostave kopiju pasoša, smatra se da putnici ne žele putno osiguranje

Opšte napomene:

● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Opšti uslovi putovanja Olympic Travela su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije i standardima Udruženja turističkih agencija Srbije (YUTA ). Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Olympic Travel smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Želimo Vam prijatno i ugodno putovanje.


Prijava na mailing listu

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
web: www.olympic.rs

Sve informacije na sajtu su informativnog karaktera.
U cilju potpune informisanosti molimo da sve informacije proverite direktno u agenciji.