RANI BOOKING

Rani booking

ULCINJ

Svojim položajem Ulcinj zauzima krajnji južni deo Jadranskog primorja, a nalazi se u jugoistočnom delu Crne Gore. Južnim delom izlazi na Jadransko more, a istočnim delom protiče reka Bojana. Ulcinj leži na otvorenom moru, naspram Otrantskih vrata. Predeo na kojem je grad nastao i na kojem se i dalje razvija veoma je brdovit. Zapadno od grada nalazi se poznati primorski grad i crnogorska luka Bar. Sa blizu 20 km plaža, od toga 15 km finih peščanih, maslinjacima od oko 88.000 stabala, lekovitim svojstvima peska, blata i mineralne sumporne vode, Ulcinj predstavlja respektabilan ekonomsko-turistički potencijal za razvoj svih vrsta turizma (elitnog, nautičkog i zdravstvenog).

HOTEL ALBATROS 2* 	Lokacija: nalazi se na manje od 1000 m od centra Ulcinja, grada burne prošlosti i sjajne tradicije, jednog od najživopisnijih gradova na čitavom Jadranu. Ulcinj je rekorder Crne Gore – 217 sunčanih dana u godini! Topla voda (više od 26°С) garantuje sezonu kupanja od aprila do novembra. Njegovo zdanje se utapa u borovoj šumi i smešteno je neposredno uz morsku obalu.

Koktel od morskog vazduha, mirisa divlje lavande, polena, četinara i poljskog cveća na raspolaganju je gostima u toku čitave godine.

Iz prostranih lođa svake sobe hotela otvara se lep vidik na more, koje opčinjava plavetnilom i bistrinom.

U blizini hotela nalaze se tri plaže:  javna, nudistička (dobro poznata u čitavoj Evropi), ženska (sa izvorima sumporne vode), na kojoj su se prije nekoliko vekova, prema legendi, odmarale voljene žene turskih sultana.

Hotelski kompleks se sastoji iz dve celine:

А deo : sve sobe su s pogledom na more, kupatilima, klima-uređajima, televizorima (satelitski kanali), frižiderima (mini barom), telefonima i sve su nepušačke

B deo : sve sobe su s pogledom na more, kupatilima, klima-uređajima, televizorima (satelitski kanali), frižiderima (mini barom), telefonima i sve su nepušačke.

Hotelski sadržaji: dva restorana, bar, kafe-bar na javnoj plaži, zatvoreni bazen (dubine 1,0 – 1,9 m), sauna, konferencijska sala, saloni i terasa za prijeme i koktele, izložbeni prostor, internet, TV sala, sef, parking, pešačke staze.

Ishrana: polupansion, doručak - švedski sto, večera - meni

 

Upoznajte Crnu Goru

Zemlja čuda. Ćup pun najrazličitijeg blaga. Kao da se zaista, kako kaže legenda, bogu iznad Crne Gore pocepala vreća kad je delio darove prirode, pa mu poispadale planine a i štošta drugo.Geografi će, pak, reći da je ovo područje na jugu Evrope i Balkana, neveliko ali jedinstveno po raznovrsnosti, nastalo delovanjem snažnih sila prirode u davna vremena. Silama ili slučajno, tek – ispalo je lepo i neobično, veličanstveno.

Kako miriše?
Nezaboravno. I pojedinačno i u harmoniji: morska so, mimoza i oleandri, planinsko cveće, večiti snijeg, crni bor, miris kolibe i vrućeg domaćeg hleba, kamenog stepeništa starog grada, zrelog vranca i suvih smokava, kao i lepih, visokih ljudi... 

Kako zvuči?
Fantastično: prvo trostruki šum talasa – morskih, jezerskih, rečnih. Uz kliktaj orla i galeba? Pa šum drveća u prašumi. Zvono predvodnika stada. Smeh zaljubljenih na plaži. Odeci slavnih bitaka za slobodu, šapat nestalih plemena i naroda, duboki ton slovenskih pesama, legendi i bajki, o vilama i zmajevima, junacima i svecima...

A ukusi?
Mmm... Od morskih specijaliteta, njeguškog pršuta, preko čuvene kuhinje Skadarskog jezera, meda sa Bjelasice, jagnjetine u svim varijantama, do sira i kačamaka na katunima. A tu su i barske masline, zetske lubenice, sok od nara, crmnička vina...

I nudi...
Sve, za svakoga. Uživanje u spektakularnoj prirodi. Potpuno opuštanje, odmor i sticanje nove energije. Sjajnu zabavu, adrenalinske iskorake, takmičarska i istraživačka uzbuđenja. Ovde su male, skrivene, ali i kilometarske peščane plaže, pa hiljade kilometara staza za pešačenje i biciklizam, brze reke za rafting i kajaking, uređena skijališta ali i netaknuta prostranstva; ovdje su karnevali, koncerti, tradicionalne fešte, pozorišta na trgovima... Ovde, u luci možete sresti najbogatije ljude na svetu, a u katunu pastira čija će vas mudrost vratiti u vrijeme Homera, a smirenost pomiriti sa zvezdama. Očarani jedinstvom različitosti i ljepotom, mnogi se stalno vraćaju Crnoj Gori, otkrivajući uvijek neki novi biser u tom jedinstvenom ćupu na Mediteranu.

GENERALNE IFORMACIJE

Crna Gora se nalazi između 41º 52´- 43º 42´ severne geografske širine i 18º26´- 20º22´ istočne geografske dužine, i pripada srednjem Mediteranu, odnosno južnoj Evropi.

Površina: 13.812 km² 
Stanovništvo: 620.000   
Dužina granica: 614 km 
Glavni grad: Podgorica (186.000 stanovnika) - administrativni i ekonomski centar 
Prestonica: Cetinje - istorijski i kulturni centar 
Valuta: Euro 
Dužina morske obale: 293 km 
Broj plaža: 117 
Dužina plaža: 52 km 
Najduža plaža: Velika plaža (Ulcinj) - 13 km 
Najviši vrhovi: Maja Rosit (Prokletije) - 2.524 m, Zla Kolata (Prokletije) – 2534m n.v.; Dobra Kolata (Prokletije)- 2528m v.n.; Bobotov Kuk (Durmitor) -2523 m v.n.
Najveće jezero: Skadarsko jezero 
Najdublji kanjon: Tara (1.300 m) 
Nacionalni parkovi: Durmitor, Biogradska gora, Skadarsko jezero, Lovćen, Prokletije 
Najveći zaliv: Bokokotorski zaliv 
Klima: kontinentalno-mediteranska 
Prosečna temperatura vazduha: 27.4 ºC (leti) 
Maksimalna temperatura mora: 27.1 º C 
Prosečan broj sunčanih dana u godini: 240 
Kupališna sezona: 180 dana 
More: tamno plavo 
Providnost mora: 38-56 m
Vremenska zona: GTM +1 
Elektro sistem: 220V/50Hz

Upoznajte Ulcinj

Ulcinj

Svojim položajem Ulcinj zauzima krajnji južni deo Jadranskog primorja, a nalazi se u jugoistočnom delu Crne Gore. Južnim delom izlazi na Jadransko more, a istočnim delom protiče reka Bojana. Ulcinj leži na otvorenom moru, naspram Otrantskih vrata. Predeo na kojem je grad nastao i na kojem se i dalje razvija veoma je brdovit. Zapadno od grada nalazi se poznati primorski grad i crnogorska luka Bar. Sa blizu 20 km plaža, od toga 15 km finih peščanih, maslinjacima od oko 88.000 stabala, lekovitim svojstvima peska, blata i mineralne sumporne vode, Ulcinj predstavlja respektabilan ekonomsko-turistički potencijal za razvoj svih vrsta turizma (elitnog, nautičkog i zdravstvenog). Svojim položajem Ulcinj zauzima krajnji južni deo Jadranskog primorja, a nalazi se u jugoistočnom delu Crne Gore. Južnim delom izlazi na Jadransko more, a istočnim delom protiče reka Bojana. Ulcinj leži na otvorenom moru, naspram Otrantskih vrata. Predeo na kojem je grad nastao i na kojem se i dalje razvija veoma je brdovit. Zapadno od grada nalazi se poznati primorski grad i crnogorska luka Bar. Sa blizu 20 km plaža, od toga 15 km finih peščanih, maslinjacima od oko 88.000 stabala, lekovitim svojstvima peska, blata i mineralne sumporne vode, Ulcinj predstavlja respektabilan ekonomsko-turistički potencijal za razvoj svih vrsta turizma (elitnog, nautičkog i zdravstvenog).

 

S5 Box

Prijavite se našu mailing listu