RANI BOOKING
Excellent SME

RANI BUKING - RANI BOOKING - FIRST MINUTE

 

ULCINJ

Svojim položajem Ulcinj zauzima krajnji južni deo Jadranskog primorja, a nalazi se u jugoistočnom delu Crne Gore. Južnim delom izlazi na Jadransko more, a istočnim delom protiče reka Bojana. Ulcinj leži na otvorenom moru, naspram Otrantskih vrata. Predeo na kojem je grad nastao i na kojem se i dalje razvija veoma je brdovit. Zapadno od grada nalazi se poznati primorski grad i crnogorska luka Bar. Sa blizu 20 km plaža, od toga 15 km finih peščanih, maslinjacima od oko 88.000 stabala, lekovitim svojstvima peska, blata i mineralne sumporne vode, Ulcinj predstavlja respektabilan ekonomsko-turistički potencijal za razvoj svih vrsta turizma (elitnog, nautičkog i zdravstvenog).

HOTEL ALBATROS 2* 	Lokacija: nalazi se na manje od 1000 m od centra Ulcinja, grada burne prošlosti i sjajne tradicije, jednog od najživopisnijih gradova na čitavom Jadranu. Ulcinj je rekorder Crne Gore – 217 sunčanih dana u godini! Topla voda (više od 26°С) garantuje sezonu kupanja od aprila do novembra. Njegovo zdanje se utapa u borovoj šumi i smešteno je neposredno uz morsku obalu.

Koktel od morskog vazduha, mirisa divlje lavande, polena, četinara i poljskog cveća na raspolaganju je gostima u toku čitave godine.

Iz prostranih lođa svake sobe hotela otvara se lep vidik na more, koje opčinjava plavetnilom i bistrinom.

U blizini hotela nalaze se tri plaže:  javna, nudistička (dobro poznata u čitavoj Evropi), ženska (sa izvorima sumporne vode), na kojoj su se prije nekoliko vekova, prema legendi, odmarale voljene žene turskih sultana.

Hotelski kompleks se sastoji iz dve celine:

А deo : sve sobe su s pogledom na more, kupatilima, klima-uređajima, televizorima (satelitski kanali), frižiderima (mini barom), telefonima i sve su nepušačke

B deo : sve sobe su s pogledom na more, kupatilima, klima-uređajima, televizorima (satelitski kanali), frižiderima (mini barom), telefonima i sve su nepušačke.

Hotelski sadržaji: dva restorana, bar, kafe-bar na javnoj plaži, zatvoreni bazen (dubine 1,0 – 1,9 m), sauna, konferencijska sala, saloni i terasa za prijeme i koktele, izložbeni prostor, internet, TV sala, sef, parking, pešačke staze.

Ishrana: polupansion, doručak - švedski sto, večera - meni

 

Upoznajte Crnu Goru

Crna Gora – biser Mediterana, po mnogo čemu posebna, smeštena je na jugu Jadranskog mora. Kao retko gde, na tako malom prostoru, može se pronaći toliko prirodnog bogatstva, lepote, pitomih plaža, bistrih jezera, brzih reka i predivnih planina.

 More, jezera, kanjoni, planine omogućavaju da svako pronadje najbolji način da se kvalitetno   odmori. U jednom danu, radoznali putnik može sebi priuštiti jutarnju kafu na jednoj od mnogobrojnih plaža Budvanske rivijere, ručak uz pesmu ptica na Skadarskom jezeru, i večeru uz ognjište na obroncima velelepne planine Durmitor. Sve to odlikuje Crnu Goru kao turisticku destinaciju koja ima dosta toga da pruži.

Burna istorija ove male države, ostavila je za sobom neprocenjivo blago, koje se ogleda u istorijskim spomenicima širom ove ponosne zemlje. Plavo more sa nepreglednim plažama, nemirne vode bistrih reka i predivni planinski masivi, pomešani sa duhovima prošlih vremena, udahnuli su Crnoj Gori sve što je potrebno za jedan nezaboravan odmor.

 Crna Gora je ekološka država. Tom činjenicom zauzima primarno mesto na turističkim mapama. Mnogobrojni   sunčani dani u letnjim mesecima i velika količina snega u zimskom periodu, odredjuju dva najzastupljenija oblika turizma u Crnoj Gori: primorski - jetnji i zimski - rekreativni.

 Crnogorski gradovi protkani arhitekturom raznih perioda oduzimaju dah i na trenutak vraćaju u vreme kada su nastajali. Svojim manifestacijama, kojih ima u izobilju, turistima omogućavaju upoznavanje sa tradicijom i običajima.

U poslednje vreme, prateći svetske trendove, u Crnoj Gori razvijaju se ekstremni sportovi u kojima mogu uživati i turisti.

 

GENERALNE IFORMACIJE

Crna Gora se nalazi između 41º 52´- 43º 42´ severne geografske širine i 18º26´- 20º22´ istočne geografske dužine, i pripada srednjem Mediteranu, odnosno južnoj Evropi.

Površina: 13.812 km² 
Stanovništvo: 620.000   
Dužina granica: 614 km 
Glavni grad: Podgorica (186.000 stanovnika) - administrativni i ekonomski centar 
Prestonica: Cetinje - istorijski i kulturni centar 
Valuta: Euro 
Dužina morske obale: 293 km 
Broj plaža: 117 
Dužina plaža: 52 km 
Najduža plaža: Velika plaža (Ulcinj) - 13 km 
Najviši vrhovi: Maja Rosit (Prokletije) - 2.524 m, Zla Kolata (Prokletije) – 2534m n.v.; Dobra Kolata (Prokletije)- 2528m v.n.; Bobotov Kuk (Durmitor) -2523 m v.n.
Najveće jezero: Skadarsko jezero 
Najdublji kanjon: Tara (1.300 m) 
Nacionalni parkovi: Durmitor, Biogradska gora, Skadarsko jezero, Lovćen, Prokletije 
Najveći zaliv: Bokokotorski zaliv 
Klima: kontinentalno-mediteranska 
Prosečna temperatura vazduha: 27.4 ºC (leti) 
Maksimalna temperatura mora: 27.1 º C 
Prosečan broj sunčanih dana u godini: 240 
Kupališna sezona: 180 dana 
More: tamno plavo 
Providnost mora: 38-56 m
Vremenska zona: GTM +1 
Elektro sistem: 220V/50Hz

Upoznajte Ulcinj

Ulcinj

Svojim položajem Ulcinj zauzima krajnji južni deo Jadranskog primorja, a nalazi se u jugoistočnom delu Crne Gore. Južnim delom izlazi na Jadransko more, a istočnim delom protiče reka Bojana. Ulcinj leži na otvorenom moru, naspram Otrantskih vrata. Predeo na kojem je grad nastao i na kojem se i dalje razvija veoma je brdovit. Zapadno od grada nalazi se poznati primorski grad i crnogorska luka Bar. Sa blizu 20 km plaža, od toga 15 km finih peščanih, maslinjacima od oko 88.000 stabala, lekovitim svojstvima peska, blata i mineralne sumporne vode, Ulcinj predstavlja respektabilan ekonomsko-turistički potencijal za razvoj svih vrsta turizma (elitnog, nautičkog i zdravstvenog). Svojim položajem Ulcinj zauzima krajnji južni deo Jadranskog primorja, a nalazi se u jugoistočnom delu Crne Gore. Južnim delom izlazi na Jadransko more, a istočnim delom protiče reka Bojana. Ulcinj leži na otvorenom moru, naspram Otrantskih vrata. Predeo na kojem je grad nastao i na kojem se i dalje razvija veoma je brdovit. Zapadno od grada nalazi se poznati primorski grad i crnogorska luka Bar. Sa blizu 20 km plaža, od toga 15 km finih peščanih, maslinjacima od oko 88.000 stabala, lekovitim svojstvima peska, blata i mineralne sumporne vode, Ulcinj predstavlja respektabilan ekonomsko-turistički potencijal za razvoj svih vrsta turizma (elitnog, nautičkog i zdravstvenog).

 

Prijava na mailing listu
Služba informacija i rezervacija:
Beograd, Makedonska broj 30, I sprat
+381 11 655 5 030
+381 11 655 7 285
+381 11 655 7 286
+381 11 655 7 287 

Kragujevac, Karađorđeva broj 20
+381 34 617 0 600
 +381 34 335 737 
 +381 34 332 422 
+381 34 332 452
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

S5 Box

Prijavite se našu mailing listu